Budak-budak bertuah

Friday, April 24, 2009

Emosi kah aku?

Lately ramai parents datang nak beli borang kemasukan pelajar ke kolej ni. Aku mcm biasalah.. jual borang & promote la kolej ni. Ada satu hari seorang ayah datang, nak beli borang. Dia kata nak anak dia belajar tinggi. Siap bagi result slip anaknya pada aku. Selain itu jugak dia mintak aku tolong isikan borang anak dia. Aku x mau la nak isi, x kan benda yg senang pun x bleh buat . itu bisikan hati aku. Tapi bila aku tgk result SPM anak dia.. memang wajib aku tolong.. kebanyakan nye 8E. Aku ni pulak dok pikir, apelah yg budak nie belajar kat sekolah??

Tapi, bile ayah budak tu cakap mcm ni "tolong lah cik, harap2 dia boleh belajar kat sini" hati aku jadi sebak sgt...dan aku cuma jawab 'insya-allah encik" yesss.. it's remind me to abah. Dia harap sgt anak2 dia belajar tinggi. tapi, aku sebagai anak.. selalu sgt cepat lupa diri. Paling aku terasa sgt2 ialah pensyarah kat sini semuanya sebaya aku jer. kan bagus kalau aku dapat undur balik masa.. aku belajar betol2 n sambung degree cepat2..

Tapi iye x yer.. aku x mau sambung degree pun sebab aku cian gak tgk abah. adik2 aku pun nak belajar jugak, aku sambil keje pun bleh sambung belajar.. cuma bile kah masa nye itu?? anak ku sudah 2 .. agaknye umoq aku 40 thn baru ada degree. (so incik Hisham harap2 anak kiter dua je lah.. kalo x agak nye 50 thn pon blom tentu mummy ada degree)Kesian jugak tgk anak2 di tinggalkan selalu. Anyway aku berusaha.. semoga apa yg aku harapkn tercapai nanti.

Thursday, April 16, 2009

My Dear son & daughter

Ahad lepas mak ngah Ana selamat melahirkan baby girl. Meaning that both of you ada new cousin. Sara Anisa namanya.. Namanya hampir serupa ngan my little Tsara. Semua adik beradik mummy including mummy x tengok lagi baby Sara.

Amir sayang mummy... Ahad lepas gak mengubah segalanya dlm hidup mummy ini sayang...Senang cakap mummy memang susah nak memberi kemaafan kali ini. Dah berkali2 hati ni terluka & sblm ni dah cuba buat x tahu tentang masalah yg melanda.

Tsara sayang mummy.. mummy sedar diri mummy ini tiada apa yg boleh dibanggakan sgt.. Sudahlah tiada harta, kita menumpang pulak.. sebab itulah org senang mengata kita.. Segala yg x baik semua org nampak duhai sayangku Tsara.. walaupun kita dah buat yg terbaik pd org.

Anak2 mummy, mummy harap jadilah org yg berguna di masa depan,harap2 boleh berdikari. Jangan bergantung dgn org lain. Dan kita selalu doa sblm kita tido setiap malam. Mummy berdoa semoga anak2 mummy jadi anak yg pandai, anak yg baik, anak yg beriman & soleh. Semoga Allah sentiasa melindungi anak2 mummy dr segala bahaya dan juga fitnah. Semoga anak2 mummy berjaya didunia & akhirat.

Anak2 mummy, doakan pula mummy ye.. semoga Allah sentiasa beri kekuatan hati pd mummy. Dan paling penting mendapat kebahagiaan yg selalu mummy idam2kn selama ini.
Apa yg mummy idam2kn ialah kita sekeluarga hidup bersama x kira walau dlm keadaan apa pun, x kira susah atau senang..

Daddy.. pls help mummy to go through all this .. pls help.. pls.. plss..

Tuesday, April 7, 2009

About my 18 months toddler

Hmmm... dua minggu ni mengalami experience yg agak meletihkan apabila Abg Amir mengalami masalah tidur malam. Mcm2 andaian yg di fikirkan termasuklah mungkin dia nakkan perhatian dari semua org terhadap dirinya.
Bile mummy dok fikir2 mungkin sebab nak tumbuh gigi kot. Mummy pun ada gak surf2 intenet nak tau punca masalah ini.
Masalah tumbuh gigi pun memang punca utama dia berkelakuan sedemikian, menyebabkan dia rasa x selesa, kemungkinan akan demam, mendapat ruam lampin serta masalalah telinga.
Yang paling merisaukan ialah Abg amir suka sgt buat head banging, lepas tu tergolek2 dok. Geram sgt biler dia mengada2 sgt mcm tu... but at the same time sgt2 kesian ngan dia.

Thursday, April 2, 2009

Happy!! Working..

Smlm mummy dah start keje kat Kolej Komuniti Cawangan Klang as pekerja khidmat singkat. Happy lah coz dah lama sgt terperuk kat umah... Agaknye x de bakat jadi surirumah sepenuh masa. Hmm... Tp kat sini sementara je.. gaji pon suku dr gaji mummy dulu.. balik pon awal coz masa keje 5 jam jer. Kol 3 cabut balik.. Ok lah kot nak membiasakan Abg Amir n Tsara ditglkn oleh mumm pg keje.. Harap2 dr sini leh dpt keje yg lebih baik .