Budak-budak bertuah

Friday, July 31, 2009

Teruja tiba-tiba..

Pagi nie daddy suggest tgk laman blog nie..
teruja ngan gambar2 bayi kat situ.
comel kan???
Tetiba rasa nak tambah anakanda lagi..
Hehehehe :P
(Daddy : Sila jgn melompat bila baca pernyataan ini)

Wednesday, July 29, 2009

Cukur Jambul for Tsara Uzma


21st Mac lepas Tsara telah selamat dicukur jambul nye.. Hr tu buat kat masjid Kg. Hubong. Masa tu tumpang sambutan majlis Maulidur Rasul kt kampung.

As usual.. Abg Amir pun pun busy... menyibuk around..

and around...

Ini pulak tumpang kt umah Zana, jiran kt Johan Setia. *Thanks Auntie Zana* on 4th July..



and malam nye pulak buat akikah utk Tsara. *Thanks Auntie Nida 4 coming*

Aper2 pun... even dah dua kali wat majlis cukur jambul.. rambut saya masih begini...


Sowie la sayang... mummy still don't have time to shave ur hair...
I'll try my best.

Monday, July 27, 2009

Tow Truck

Presenting... the official vehicle for Abg Amir


and also the super hero ever..


Kalau dah lelaki... lelaki jugak.. teruja sgt dia kalau jenjalan nampak kenderaan yg besar mcm bulldozer .. kalau ada crane pun dia suka sgt.
PAH!! PAH !! ooo... lori sampah.. ingatkan cik saripah td.. hehehe.. Itu le abg Amir kalau nampak lori sampah..
Hmm.. Kalo adik Tsara pulak camane pulak yer nanti... agak2 dia suka aper ek...

Thursday, July 23, 2009

Fisher Price ONLINE GAMES

Check Out this Cool games for your kids...

Wednesday, July 15, 2009

Nama-nama bayi ANDA

DANISH
DARWISY
DANIEL
Ini adalah nama2 yg my mum dah band awal2 x bagi letak kat cucu2 dia. Dia kata sanggup x ngaku cucu kalo letak nama tu.. buleh dak camtu?? Tapi kalo saya la kan ... saya x mo letak nama AIMAN lah.. aper lagi AKIL HAYY..
Bukan nye ape.. my mom tu x bape suka sbb payah benar nak menyebutnyer. Lgpun kita ni melayu.. terlebis berangan nak letak nama omputeh wat pe.. sedar diri tu mkn belacan sampai jilat pinggan.. hidong dah la x mancung.. black pulak tu.. hehehe
Masa letak nama abg Amir dulu x tau pun dia ada guide line pasal nama2 cucu dia.. Saya sendiri memang x mo nama2 di atas tu.. Bile saya bg tau nama Abg Amir, dia yg seronot... Tau anak dia cari nama best.. hehehehehe....
Apa2 pun.. pada saya.. makna nama itu yg penting.. sbb apa yg di sebut tu doa kepada anak itu sendiri..

Tuesday, July 7, 2009

My Babies look alike meter

Cute kan....





Monday, July 6, 2009

My Little Tsara

Oh my... cute little Tsara

Current weight :6.4kgs

Current skill: Dah meniarap la...

Lagi sebulan leh la yummy-yummy....

Cute kan??

Rupa daddy yg terlebih sudah..

Under Estimate

Wajarkah kita memandang rendah seseorg yg sememangnyer rendah ?? hihihihi.. Apa yg nak saya utarakan di sini ialah perihal manusia yg suka riak & cakap takbur.
Saya? pernah dulu saya di anak tirikan & di pandang hina oleh sesetengah pihak. Saya sedar siapa diri saya. Masa di sekolah saya bukanlah seorang yg cantik. Cuma yg ada sedikit kepandaian shj. Saya ingat sgt waktu saya dipaksa bidan terjun masuk pertandingan kuiz kesihatan antara rumah-rumah pasukan. Walau terpaksa & tak tau apa2 saya masuk jugak kuiz tu. Alhamdulillah... pasukan saya menang pada hari itu. Seterusnya pasukan saya layak untuk bertanding peringkat sekolah2. Pada hari yg sepatutnya saya pergi bertanding utk sekolah2.. tiada satu cikgu pun bagitahu saya yg nama saya digugurkan utk bertanding. Hanya ada seorang kawan bagitahu kawan saya anak cikgu S dah pergi menggantikan saya. Perasaan saya masa tu?? Teramat sedih.. dalam fikiran saya, siapalah saya jika nak di bandingkan dgn anak cikgu yg cantik tu..
Saya tahu saya miskin, adik beradik saya ramai.. bapa saya hanyalah seorang kakitangan awam bergred rendah.. kadangkala makanan kami benda yg sama iaitu ikan rebus yg di goreng, kubis & tauge.
Tapi, berapa ramai pulak manusia kat bumi ni yg mula hidupnya susah tp berjaya jugak akhirnya.. Yg berpangkat & yg berharta. Kalau nak di bandingkan ngan kehidupan org yg sejak lahir dah naik ferrari tp bila akhirnya entah aper2.. Sbg contoh Paris Hilton.. spoil giler.
Zaman sekarang berapa ramai pulak mak bapak nya berharta tapi anaknya spoil yg amat???
Saya sangat hairan bila ada manusia yg lupa hakikat diri. Macam lah lahir terus kaya yg amat? Mcmlah ada emas kat belakang rumah tinggi menggunung.. Nak menyombong diri x habis2..
Sewajarnya... yang lemah di bantu.. yang miskin jangan di hina.. kita x tahu berapa lama kita di atas... satu hari kalau jatuh tergolek ke bawah... sendiri mau ingat!! lu pikir lah sendiri.........