Budak-budak bertuah

Thursday, August 27, 2009

Birthday

:: Owh no.. !! Abg Amir's 2nd birthday is around da corner... ::

Mummy currently thinking ;

(1) Nak buat a celebration but kat mana? umah ke?? (oh tidak!!) if kat luar pulak, nak invite kengkawan mummy n daddy ...kat mana? [ongkosnyer lah pulak!! ]

(2) Hadiah birthday..?? haruskah.?? Permainan nye banyak mcm dah bleh bukak kedai toys maaa.. books pun sama.. Baju?? Dah penuh gak dlm drawer dia (insaf la mummy.. itu tandanye masih ada rezeki la tuh!!) Mungkin baju kot... bleh skali beli utk raya.. hehehehe..

(3) Or just 4 of us makan2 bukak poser... [Carls Jr pun besh jugak kan daddy :P *wink*]

Thursday, August 20, 2009

Influenza H1N1 :: Penutup mulut

Kelmarin, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mahu penutup hidung dan mulut tersebut diwartakan sebagai barang kawalan sehingga wabak H1N1 berakhir.

Permintaan itu dibuat kerana sejak kebelakangan ini harga bahan berkenaan melambung tinggi di pasaran dan alasan peniaga ialah penutup tersebut sukar diperoleh daripada pembekal.

Sehubungan itu, Ismail Sabri berkata, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai peniaga yang menjual barangan itu melebihi harga siling yang ditetapkan agar membuat aduan melalui talian bebas tol
1 800 886 800.

Beliau berkata, mana-mana peniaga yang didapati menjualnya melebihi harga siling itu akan didakwa mengikut Akta Kawalan Harga 1946.

Utusan Malaysia Online


Semalam officemate mummy bagi penutup mulut & hidung ni... comel gak ekk.. sapu tangan di lipat dua pun orang bleh jual camtu .. Actually benda ni dah jd mcm trend berfesyen pulak... ada yg gambo kartun la.. mcm2 lagie la.. Mcm mummy yg kena travel pakai bas & lrt ni harus pakai benda nih.. sekurang2 boleh elak penyakit influenza H1N1 yg merbahaya nie..

KUALA LUMPUR: “Tiada korban baru,” kata Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Mohd Ismail Merican, berhubung perkembangan penularan wabak Influenza A (H1N1) di negara ini.

Katanya, ini bermakna kes kematian setakat ini kekal 67 orang.Dr Mohd Ismail berkata, 257 orang disahkan positif H1N1 dan daripada jumlah itu, 36 dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), manakala 21 kes lagi mempunyai faktor risiko antaranya diabetes, sakit kronik, lelah, kegemukan, kanak-kanak istimewa, bayi, wanita hamil dan bersalin.

“Pesakit perlu lebih peka serta memberi kerjasama dengan baik bagi mengawal penularan wabak ini. Mereka mempunyai simptom H1N1 sepatutnya tidak mengunjungi kawasan awam antaranya pusat beli-belah dan jangan naiki kenderaan awam.

“Walaupun ringan, virus berkenaan masih boleh disebar kepada orang lain apabila mereka batuk atau bersin,” katanya dalam kenyataan akhbar, semalam.

Harian Metro Online.

Ini la rupa nyer setelah memakai penutup berkenaan..

Tuesday, August 18, 2009

Tsara kena CAMPAK

Demam Campak la... ada rashes kat muka dia tau.. start Ahad hr tu.. cian nye...

Mami pun nak interframe jugak hihihi...


Cepat la sembuh ya sayang.. x sanggup la mummy berhadapan ngan sakit anak2 mummy nie.. kesian tau.. memang le Tsara maintain je.. hr2 meniarap buat kuak kupu2 n kuak lentang... yg sedih & risau adalah mummy...

Tetap maintain ngan kuak kupu2...

Wednesday, August 12, 2009

Ditangkap .. get cought

Abg Amir telah di tangkap gambo nye ketika sedang lalok di pagi hari... huhuhuu.. cute nyer...

** sampai 2 entry pagi nih... mummy ni x dak keje ka??? ada arr.. x der motivasi nak tgk keje tambah ngan system lemau gila nie.. ***

The Climb

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high
There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm gonna to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they knock me down but
No I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I, I got to be strong
Just keep pushing on, cause
There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm gonna to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith
It's just another bored day in da office..
I keep on dreaming..
Day Dreaming.. lalalalala..

Tuesday, August 11, 2009

Too Much for a little ME..

Tajuk entry tah aper2.. Kua kua kua... Mummy tgh penin tahap raksaksa baru lepas kena fire ngan ultraman nie.. Bila offer datang mencurah2 time mummy dah mula selesa keja kt sini. about a month ago CCM ada col mummy nak offer as administrator kat situ. That time mummy have to tolak ler coz post tu temporary je. Company tgh restructure.
And today moning CCM ader col lagi mummy. Offer mummy as business administrator. 1st dia col mummy say mummy dah keje so that I'm not interested looking for other job.
But..... x sampai half an hour dia col mummy lagie.. this time dia pancing mummy baik je... siap nak bg gaji lagi besau pulak tu... peh.. terpedaya mummy sekejap..
Actually bg mummy, I'm really ready to take the big challenge. Business administrator tu... CCM Chemicals pulak tu.. (habis lingkup pulak kompeni org aku kerja kn kang :P....)
Tapi.. mummy selalu camtu.. selalu kata diri mummy x leh buat.. sedangkan bila dah buat tu senang je.. x der masalah pon.. 7 years exp kerja x kan x bleh buat... mcm benda dah alami.. mcm2 org dah jumpa.. mcm kerja dah mummy buat... kira multi tasking jugak la mummy ni kan... :P hehehehe.. (saat2 mengangkat diri di dlm bakul.. kuang kuang kuang)
Entah le... mummy still memikirkan nye sblm dia panggil interview nanti.... aper2 pun mummy akan buat yg terbaik utk our family..

*footnote: Daddy, kalo mummy dpt keje kat situ, leh la kita proceed beli Perdana Villa tu :P.. huhuhuhu*

Friday, August 7, 2009

Gemok !!

OMG..!! Mummy yg dah gaining weight.*sigh sigh* nak wat camane ek?? oooo.. x lama lagi nak puasa.. that time leh slim down sikit.. Aper tak nye skang makan pastu duduk je.. nak jenjalan pon malas coz keja ngadap PC ni je.. rasa2 cam lembu kat kandang pon ada gak.. cuma x kena sembelih je.. OOO.. nak try aper2 jamu ke makanan fiber cap ayam ke.. rasa cam fobia je.. oh no.. oh no.. nak bersenam?? bila tahun yg mummy ni ader masa?? balik umah pon sampai kol 8mlm.. bdn dah letih tahap ultraman yg bateri dah kong.. *sigh sigh*
..........................................................................................................................................................................
arggghhhhh..... x mo gemok......

*footnote: Tsara dah 6 bulan.Dah mamam dah pon. Jadi bleh sgt mummy concentrate jaga badan. cuma mummy je yg malas hihihihi..