Budak-budak bertuah

Friday, October 30, 2009

BOOOMMMM!!!!!!!!!!

Dah meletop dah bomnya... kunci apakah ini????? kunci kebebasan saya..... owwwhhhhhhh..... sungguh heppi!!!

Setelah 3 tahun saya menumpang teduh di rumah mentua.. bulan hadapan saya akan berpindah ke rumah sewa di Kg Malaysia.. Smlm amik kunci dan bayar full deposit. Walaupun ada sedikit masalah problem di sebabkan bateri h/p ku yg kong... Itu x menjadi hal asalkan keinginan hati tercapai!! Mr Hubby pon dah bising2 kerana dia takut ditipu oleh agen penipu yg mungkin melesapkan wang deposit kami. Insya-Allah, Mr Hubby.. Saya sentiasa berdoa agar di permudahkan setiap urusan kita & di jauhkan dr org penipu dlm hidup kita.

Pasti ada yg akan bertanya.. kenapa kat situ kenapa x kat sini dan sini dan sini lagi?? wah.. dkt 2 bulan saya buat survey.. tpt tu paling best.. best sbb kawasan kejiranan nya, tidak bersesak2 parking, easy excess ke highway2 utama.. LRT, komuter & ERL dkt2 jer... Mudah kan???

Paling utama!!! Insya-Allah.. banyak perkara yg saya fikirkan dalam kepala.. nak mula all out buat business. Maklumlah.. jawatan saya ni kan kontrak je.. & tinggal 1 tahun lagi utk saya fikirkan banyak perkara.. samada cari kerja lain @ fully concentrate buat business & stay at home.

nota kuku kaki : Ooohh... gembiranya... Even dengar lagu Aril Pilus yg entah apa2 tu jadi best... Seronok aje.. Ahaks

Tuesday, October 27, 2009

Happy 3rd Anniversary


HAPPY 3rd ANNIVERSARY
Dah 3 tahun mummy & daddy membina masjid..
tidak terasa pantasnya masa berlalu..
Berkawan saja 6 tahun. Jadi ini bermakna dah 9 tahun kami bersama..
Harap ianya berkekalan sampai hujung nyawa..

Dan paling membahagiakan ialah kehadiran 2 cahaya mata yg jadi penyeri mummy dan daddy..

MY PRECIOUS THING EVER!!

Thursday, October 22, 2009

First Time

Ini kali pertama saya nak promotekan blog kawan saya..
maaf saya kurang pandai nak wat link segala..
masa pon x byk.. layan je..

Lemari Umi

Monday, October 19, 2009

A mummy & 2 years old son..

Smlm mummy di tugas kan membeli susu adik sensorng.. Plan asal, kalau mummy yg pergi sure Abg Amir x mo ikut.. Tp memandangkan Econsave Kemuning tuh tempat biasa Abg Amir .. aper lagi!! harus la dia mengikut okeh!!

Mummy : Abg, kita pergi sini nak beli susu adik okeh!!
Abg Amir : (Angguk jer, asalkan dpt ikut x der hal nyer!!)

Pastu dia nampak susu dutch lady..
Abg Amir : Nak nak..
Mummy: Amik ... mummy x kisah nyer kalo Abg nak beli makanan ke air ke.. asyik2 beli tow truck, tow truck & tow truck.... bla bla bla.. (mummy membebel sepanjang jalan)

**tow truck ini adalah bulldozer, jengkaut, back hoe & aper je yg seangkatan dgn nyer..

Pastu dia nampak kedai jual cd & kat situ ada vcd upin & ipin..
Abg Amir: Mummy.. ipin, ipin!!
Mummy : Mana? ha.. ni citer hantu abg nak tgk ke? (upin & ipin, geng : pengembaraan bermula)
(serious je mummy berlakon.. yer ar dia dah tgk citer tu tp takut)
Abg Amir : (mukanya mcm flash back citer upin & ipin tu)

Mummy laju je jln x tgk kiri kanan dah... tp dlm perjalanan tu ada kedai toys pulak..
Abg Amir : Nak!!
(berharap mummy akan berhenti kat situ.. tp, jgn harap beb.. jgn harap!!)
Mummy : Eh.. kita minum la.. Air ni best la... (bukak susu dutch lady )
Sambil tu jalan laju2...

Sampai kat keta..

Daddy : Adik punyer jer? Abg punya x de ke?
Mummy : Ada la... susu ni..
Daddy : Kalau ngan daddy mesti x boleh... mcm2 dia nak.. daddy kalah la..
Mummy : (sengih je.. strategi mummy lg canggih beb.. canggih... HUHUHUHU!!)

~~lalalalala.. ~~

Monday, October 12, 2009

BOM JANGKA

My situation now just like a timing bomb.. Tiba masa ianya meletup!! Mcm gunung berapi juga.... diam2 dia meletup tanpa di sangka2!
Makin hampir ke saat itu.. saya makin berdebar2.. makin x lena tido! tp dlm masa yg sama hati berbunga2 ria..
IMPIAN saya.... KEINGINAN saya.. KEHENDAK saya.... saya tidak sabar2 lg!!

Apa dia??

TUNGGU~~~!!!!!!!!!!!

Tuesday, October 6, 2009

Sambutan Hari Raya

5 Oct 2009- Kuala Lumpur, Jabatan Sumber Manusia & Pentadbiran BERNAMA telah mengadakan jamuan sempena Hari Raya Aidilfitri bertempat di tingkat 14 Wisma Bernama. Jamuan ini di hadiri hampir 300 orang kakitangan Bernama yang di jamu dengan makanan seperti berikut.
Mee Kari

Buah-buahan

Nasi Beryani & Pizza

Main course.. Pizza

Mak budak & budak2

Pejabat yg dihiasi & tak lupa warna tema hijau & Kuning

Me & Pn. Fisha- Pengurus Sumber Manusia

With our GM. En Hasnol

Layan je....

Selamat Hari Raya Aidilfitri..... Maaf Zahir & Batin

Friday, October 2, 2009

Luahan Hati Saya.. ptg ni

Saya rasa semangat nak berblog lagi dah makin nipis.. senipis kulit bawang, kadang kadang saya x tahu nak tulis apa.. kadang-kadang jugak apa yg dah saya fikir nak tulis tiba2 jugak hilang dpn monitor PC.. umpama angin lalu... hilang terus idea saya.. kadang kala jugak saya rasa macam nak padam blog ni, tp saya x mau.. sayang setiap perkara yg dah saya tuliskan.. gambar2 dan jugak ingatan2 saya tu... itu sebab recently saya just publish gambar.. dan saya sendiri kurang gigih nak snap apa2 gambar yg berlaku.. tp yg pasti saya akan snap gambar 2 org anakanda saya bila2 berpeluang.. saya x mahu terlepas setiap moment. Moment rupa, wajah, aksi mereka sangat precious... itu perkara wajib setiap bulan. kalau boleh setiap minggu atau hari!!!
Ataupun sebab apa yang nak saya luahkan tu sangat terbatas, saya sedar blog saya ini di baca oleh adik beradik saya/suami saya & mungkin juga saudara mara kami... maka itu perkara2 super duper sensitif terpaksa terpendam & org yang menjadi mangsa saya adalah encik suami yg tersangat lebih memahami saya..
Thanks hubby, always be there for me.. It's a great 9 years together.. Ya.. 9 tahun kami bersama..... Oktober adalah bulan yg membahagiakan kami.. selain dari ulang tahun kelahiran saya, ia juga ulang tahun perkenalan kami & ulang tahun perkahwinan kami.. Dan kebiasaan nya encik suami akan kata nak sambut semua nya sekaligus.. tp, tak pernah pon!! huhuhuuu.... saya sendiri bukannya kisah sgt pon.. yg penting bahagia okeh.. saya sendiri pun tak der beria2 nak belikan hadiah setiap kali ulangtahun dia.. jadi, harusla saya tak boleh nak harap aper2...

nota kakiku: actually hubby dah bg duit utk saya beli hadiah utk diri saya sendiri... huhuhu..