Budak-budak bertuah

Tuesday, December 29, 2009

Bold is B E A U T I F U L

Sampai jugak hajat mummy.. nak cukur rambut adik.. Agak kelewatan sikit.. Tp, mummy rasa dia amat comel begitu.. woo rasa nak gigit2 jer.

Comel x?

Cuti Hari Krismas lepas kitorg makan Pizza Hut kat Kuchai

oo.. lapar nyerr..

oppss.. Abg nyer nak KFC.. pizza tak mo..

Main dulu la...

Esok nyer pulak pg jenjalan carik makan kt Pantai Dalam selepas menjengok laman web FabFood 1 Malaysia. Actually nak pg dr hari Khamis tp SIL ajak makan kat Bangsar.

" Nasi Lemak @ Warung Nasi Lemak Rindu
Location: Taman Bukit Angkasa Pantai Dalam Kuala Lumpur
"Because their are the famous outlet Nasi Lemak stall in Pantai Dalam Kuala Lumpur."



Pada saya, nasi lemak nya okey!! Not so bad.. Ayam goreng nyer pon sodap.. Tapi.. makanan kat FabFood tu x banyak variety sgt. Saya harap letak lah nasik ayam atau roti canai/ kari instead of Bak Kut Teh. Sangat WTF okeh.. I also rasa laksa tu bukan kegemaran ramai manusia kt Malaysia.

Apa2 pon kaki ku akan berjalan lagi...







Thursday, December 24, 2009

Mummy !! PAiN!!

Suatu malam..
Mummy : Abg tgk lah kaki mummy, pain.

(saya menunjukkan kaki saya yg luka akibat terkena kaca botol sos cili yg jatuh & pecah.. maka serpihan kaca itu hinggap di kaki saya. Sakit & berdarah)

Abg Amir: Mummy pain? (meniup kaki saya) Op wak op wak.. Pain?
Mummy : Pain.. uhukk
Abg Amir : Daddy.. daddy, mummy pain.
Daddy : Mummy pain? pg amik ubat.
Abg Amir : Mummy obat ek .. obat.. wait.

Daddy pg amik minyak gamat. mummy letak sikit kt cotton bud. bg pd Abg Amir supaya bolehla dia sapukan minyak tu. Abg Amir pun terus sapu..

Abg Amir : Mummy pain?
Mummy : Erk.. Tak (tp dlm hati punyalah takut dicucuknya kuat. mau saya menjerit satu kampung malaysia ni dengar kang)

Mummy : Dah baik.. Terima kasih Abg.
Abg sambung balik main Thomas dia!!

Tuesday, December 22, 2009

Tolong Kawan

Saya nak tolong kawan saya ni.. Memandangkan dia x der blog.. x salahkan tolong kawan??? Kalau berhasil, bleh la saya bagi testimoni & marilah kita ramai2 join...
*
*
*
*

Thursday, December 17, 2009

Maal Hijrah

Dua hari tanpa Abg Amir membuat saya terfikir. Siyes saya x boleh berpisah dgnnya. Kalau kedua2 nya berpisah ngan saya... mau jadi gila di buatnyer.. Apa kaitan ngan entry hr ni? Ya.. Esok Awal Muharam.. tahun baru & lebih kurang dua minggu Tahun Baru 2010.
Masuk Tahun baru 2010 bermakna ada setahun lagi saya bersama BERNAMA.. uhuks... Setahun utk fikirkan bermacam2 perkara. Sebenarnya saya sendiri BOSAN keje di bwh org. Saya nak jadi my own Boss. Cuti sesuka suki, masa kerja sesuka suki... paling penting masa utk 2 permata hati saya.. Mereka amat memerlukan saya. Asuhan saya.. didikan saya... Masa2 yg berharga bersama saya..
Maka, saya harap sokongan tuan2 puan2.. Saya akan memulakan business saya awal tahun 2010. Tolong2 la pomot kat kawan2 yg lain juga. Business apa? tunggu.......!!!!!!!!

Nota kuku kaki : SALAM MAAL HIJRAH. Semoga kita dpt mempertingkatkan amal ibadah di tahun yg baru.

Wednesday, December 16, 2009

Rindu kamu..........


Mummy rindu kamu lah Abg...

Oh.......

Oh.....

Sunyi nya tanpa kamu...

Kamu sudah pandai berkata2

Kamu selalu bercerita pasal kenderaan yg kamu ada..

yg kamu lihat..

Mulut kamu yg ramah itu

Muka kamu yg manis itu

Suara kamu yg lembut itu...

pulang la Abg...

Hari ini mummy balik awal..

Tidak seperti dua hari lepas...

Harap2 juga lepas ni tiada lagi kerja hingga malam hari..

Apakan daya mummy..

*
*
*
*
*

Pulanglah....

Monday, December 14, 2009

Identifying.

Abg Amir dah 2 thn 3 bulan.. Currently, he know to identify this

car mak as


car atok



aeroplane .. yg ni sejak umoq 8 bulan dah tau la..


lori (ori-ori)

bas
Kalau citer karton pulak...
Mamat fire ni dah lama dah Abg kenal

Ci !! atasinchi

Chan... Fukuchan
Aiyo... mummy pon x baper kenal karton2 ni suma.. mickey mouse dia tau..
Tp apa yg pasti mummy tgh perkenalkan Abg ngan keta nih..

Alphard Mummy..
huh... berangan betol.. Insya-Allah syg, Nnt mummy beli yg itu....oh.. Alphard ku!

Friday, December 4, 2009

Pigskin

Korang pernah x tgk pigskin? kalo x penah sila klik ...
Heeeeeeee.... mood saya betol2 hilang ape bila saya terbeli barang itu..
2-3 hr ni dah la hujan, terbeli brg itu lah pulak... kacau jiwa saya..
Saya ada beli belt kt Ampang Park. Nama kedainya Nine October ya tuan2 & Puan. Masa beli saya x perasan sebab saya nak cepat. Pastu balik2 saya tgk2 rupa2 nya lining dalamnya pigskin. Terkejut gaban saya sekejap. Mujurla Tsara x rembat dulu. Kalo itu anak rembat dulu pastu kasik gigit2.. mau x haru mummynya nak menyamak mulut... huahuahua..
Aper lagi. Adegan wajib pulang la.. Esoknya saya pulangkan belt tu. Saya nak balik duit saya, tapi, salesgirl tu x mau bagi. Kalu nak tukar je yg lain. Fakta.. sales girl tu Melayu. Tp, dia just letak balik belt pigskin dgn yg lain2. X der perasaan dia nak asingkan ataupun kasi letak dlm plastik ke itu barang. Sangat Sengal kan itu budak!!.. Sbb kan saya malas nak argue2 saya tukar je yg lain.. Hakikat dalam hati saya dah x tawar hati ngan belt tu!!!
Sorry la x der gambar.. jiwa ku kacauuuuuuuuuu....

Apa2 pon saya mula berpindah weekend ni. Disamping ada 2 - 3 kenduri kawen nak attend.. Mungkin pastu jiwa saya kembali tenang.. heeheheeeeeeee