Budak-budak bertuah

Friday, April 30, 2010

My Horizon

Yeaah....... ~! tak de ribut, tak de angin.. tiba2 dapat cenderahati lagi dari myHorizon.. Yippie!!! Apakah itu??? penanda buku da...Bila tahun nak baca buku pun x tau daa...asyik baca blog je... hik3... Actually dpt minggu lepas.. Ye lah kan.. saya sibuk 2-3 hari ni...

Tu hah ayat bodek dia..
Our thought are always with you
Be it daily, weekly or monthly, we hope you life is blessed with happiness, abundance & joyfulness

Tu pemegang handphone tu tahun lepas punya cenderahati masa memula daftar kat myHorizon tu. Actually sekali ngan pengelap skrin Hp. Tp dah selamat dek adik yg suka gigit benda tu. Jadi, saya simpan je lah. Masa tu gak ada voucher Ayamas ngan 2-3 voucher lagi yg saya pun x ingat da..
Jadi korang2 rasa nak cenderahati ... pg la laman web http://myhorizon.com.my .Rajin2 le daftar diri kat situ ya..

Nota kaki : Nampak nya Nissan betol2 sedang membodek saya utk membeli FairLadyZ nya.. Huhuhuhu

psssttt.. kalau register skang dapat limited edition Nissan keychain lah.. jgn bg tau sapa2 ek.. kuang3....

TAG dr Nidza

Whoppss....

2 tag hari ni... mcm concert double trouble la pulok.. hahaha
Yang ni Tag dr Nidza..


Instructions :
  1. Go to your photo files. Select the 8th photo folder.
  2. Select the 8th photo in that folder.
  3. Post that photo along with the story behind it.
  4. Then challenge 8 blogging friends to do the same !


Abang Amir masa umur 10 bulan.. Alahai... chubby nye.. comel lak tu.. Rindu nya lah... :( .........

Sapa2 nak amik TAG ni amik la ye..
Sbb saya sedih skang ni..
:(
..................................

TAG dr kak Julie

Dapat tag dari kak JULIE. Memandangkan hr Jumaat bnyk masa free.. buleh la saya jawab hari ni..

1) Adakah anda ade lesen memandu?
Ada

2) Bilakah anda amik lesen memandu?
2005

3) Bape lamakah pngalaman memandu anda?
5 tahun daa

4) Pngalaman pahit ketika memandu?
- Alhamdulillah... belum pernah mengalami eksiden.. mungkin sebab jarang memandu.. Maklom la saya kan ada encik suami yg tukang bawak keta.. lalalalala~!

5) Pengalaman manis?
- X de lah. Mungkin kalo masuk jd driver F1 baru lah boleh di katakan pengalaman manis.

6) 3 tabiat ketika memandu.
- kekadang terlalu fokus
- maki sapa2 walau x de salah..
- cuba cari jalan alternatif yg takdek jem.

7) 3 pantang time memandu.
- pandang2 saya.. apa hal?
- men masuk x bagi signal. Sekolah memandu ko x ajar bagi signal ke?
- lori besar selalu x nak bg jln. Lempang kang..

8) Last sekali, as usual..kena la bagi tag ni kat sapa2. So this tag goes to:
- Sesiapa yang ada lesen Memandu lah... lesen bawak kapal selam tu x yah la..

Wednesday, April 28, 2010

Masih belum...

Belum sempat lagi nak pos hadiah2 contest hr tu.. tuan rumah ni demam pulak.. panas x de sgt .. tp, seluruh anggota badan sakit2.. mcm di cucuk2...

Hidung dok berair je.. mata pun sama.. aduh..
Tewas jugak...
Smlm MC.. rehat je..
Actually hari ni pun macam malas je nak pergi kerja.
Tp fikirkan esok ada bengkel..
Kena gagahkan jugak.
Kena buat preparation untuk esok. kalo x ... harapkan setan gondol 2 ekor tu jawapan nya ke laut lah jap lagi.. bukan tahu apa2.. demmit~!!

nota kukukaki : Masih menghitung hari di BERNAMA.. esok lusa... sapa tahu??
nota kukukaki 2 : Ada 2 hutang TAG dari kak Julie & Nidza ... Insya-Allah.. nnt saya selesaikan ye..

Monday, April 26, 2010

...::::::: ♥ ♥ ♥ NoKtAh CiNtA ♥ ♥ ♥ ::::::......


Abang Amir suka sangat lagu ni.. Especially part korusnya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku di perlukan

Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya

Sangat comel apabila budak mau belajar bercakap menyanyi lagu ini.. hehehe.. siap berduet ngan mummy nye....
x pasal2 lak mummy kena cop minat AF.. isk2 tidak ye.. Saya langsung x minat AF ye.... Abang Amir suka sebab kt Astro dok pasang lagu ni sampai 14 kali satu hari mana la tak boleh hafal.. Lagi banyak dr sembahyang 5 waktu ..ngeee....

Hmmm... agak2 Abang balik x petang ni..??

Dan PEMENANGNYA..........

Dup dap.. dup dap.. dup dap...

Huhuhu........ semua peserta contest memberikan jawapan yg marvellous!! pening saya kejap..
Tp.... lepas di kaji2 selama seminggu.. akhirnya dapat jugak pemenang2 nya... & hadiah misteri tu jatuh kepada..

3. Asya
4. Anin


TAHNIAH......
Pemenang2 sedang di hubungi melalui e-mail...

Thursday, April 22, 2010

Sakit Hati...

Sakit Hati?? Aduh... dah janji x nak ada entry emo~!!
Tp............... x tahan.. buleh pecah jantung nnt kalau tahan~!

Ceritanya.. ada la kawan sekolah saya ni.. nak kata best fren tu yelah kot sbb baik ngan dia..
Pagi ni ada wat lawak cam bodo la jugak kt Fesbuk ngan saya.. Tp siyes... sakit hati lah..

Takat kita2 dua orang.. saya x kisah. Ni publish satu kampong.. mak aih... kalo lawak lain x pe lah.. buleh accept.. ni lawak pasal rumah tangga org.. seolah2 cam rumah tangga kami x bahagia.. Seolah2 mcm saya ni bakal janda pulak..

Hai ......... kawan... x tahu lah dia baca @ x belog saya... Kalau baca pun.. elok gak biar dia tahu saya sakit hati..
Tak banyak.. saya mintak.. doakan kebahagiaan saya kawan2.. kerana saya sentiasa mendoakan yg terbaik utk kawan2..
Peluang kebahagiaan Allah swt berikan kepada saya.. Harap berkekalan sampai mati.. saya nak nikmati nya dengan keluarga saya. Suami & anak2 saya.. Keluarga saya.

Ya-Allah.. Jangan Kau ambil kebahagiaan ku hanya kerana doa seorang kawan.. Berilah cinta dan kasih sayang yg sebanyak2 kepada kami...

Layan lagu ni lah... dah lama x post video kt sini..

Wednesday, April 21, 2010

Poyo....

Poyo gila mak budak ni...

Ikut hati nak letak nama Bukan Siti Nurhaliza.. Yelah kan.. sekarang saya rasa fesbuk ni bnyk menda mengarut2 je.. Tambah kesian saya.. penat mak bapak boh nama .. di bantai nye letak profile nama Ayam Sabung. Gila kejap saya.. Apa x nye korang bayangkan le ayam yg berkaki dua ngan taji nya taip2 keyboard.. Saya bukan nak kutuk sapa2 ek.. Cuma kekadang ada org add me as fren tu mempunyai nama2 mengarut.
Suci betul hati Ayam Sabung nak berkawan dengan saya..

dan suci jugak hati saya menerima nya.. Hahaha.. org buat bisnes cam saya rugi la kan x accept.. Nasib korang la...
hahaha!!!!!!

tp.. siyes.. saya pernah x paksa sesapa pun nak join business saya. KERELAAN HATI korang. Kita buat sesuatu dgn kerelaan hati tu lebih afdal kan?
Lagi seronok tanpa paksaan sesapa kan?

Tapi.. x kan korang nak tengok aje kan..
orang lain kaya..
bahagia
sihat dan ceria..
Mestila nak jugak benda2 tu kan??

Takkan nak tunggu saya pakai Alphard dulu baru korang nak join?
Time tu mungkin saya lagi busy tahap gaban..
tp.. Insya-Allah kalau izinkan Tuhan saya ngan rela hati membantu korang.
Sebab upline2. MCCM saya dah buktikan mereka boleh berjaya..
Dah pakai kereta besar..
Dah pergi bercuti sekeliling dunia..
Dah ada rumah besar.
Isk2.. takkan nak tengok je..
Rugi la...

Tuesday, April 20, 2010

Nasib baik ke?? Bertuah la ni?? Am I so lucky..??

Shhh.. dah tido pon...

Alhamdulillah... adik dah setahun 2 bln.. Abang lak dah 2 thn 7 bln.. What a times flies..~! x terasa pon.. Rasa seperti semalam melahirkan mereka... Tp.. saya x pernah share benda2 ni kat korang kan.. ??

1. Kedua-duanya di lahirkan secara normal. Dua2 pun saya x amik epidural. Masa deliver Abg saya high BP.. Adik lak.. x sampai sejam saya turun labour room dah nak bersalin dah, jadi x de amik epidural.
Alhamdulillah.. both of them x de jaundice masa memula di lahirkan.. 2 hr dah boleh kuar hospital.
Berat Abang masa lahir adalah : 2.45kg & Adik 2.6kg .. so tiny kan?? Senang nak kuar.. miahahaha..

2. Fully breastfeed masa pantang je.. lepas tu ke laut.. Campur FM... Abang BF sampai umur 8 bln. & Adik BF mlm2 je skang ni.. wat hiburan sebelum tido.. Tp, ape2 pun skang adik dah pandai mintak susu FM.. jd senang la sikit keje mummy nya nih..

3. No pacifier.. mereka mmg saya x biasakan ngan puting kosong. Even minum susu FM pun saya x bagi diorg gigit2 & kena habiskan one-shot. So, far.. Alhamdulillah.. diorg x de gantung2 botol susu kt mulut.. Senang kan?? x de left over yg nak di simpan atau di bazir2kan..

4. Siang tido berbuai.. mlm tido kt tilam.. & Alhamdulillah.. x de cranky sgt kalau tido siang2 kt tilam pun... Still in deep sleep lah..

5. Kalau pasal makan.. abang agak memilih .. Tp, skang dah ok sikit.. Adik ok sgt!! x kisah mkn ape2 pun.. Jalan2 skang ni pon x yah bawak susu.. yg penting makan kena kasik kenyang.. & yg penting ada milo ais. huhuu...

6. Dulu Abang minum Susu Similac.. pastu dia cam tak nak makan.. asyik susu je.. Pastu tukar susu Nespray. Ok sikit lah.. Kemudian.. ada masalah stok susu Nespray.. Jadi kami pun bertukar ke susu Dutch Lady.. So 4 ok~!!
Adik pulak.. memula susu Anmum.. Pastu dia mcm x nak minum je.. Tu yang tukar Similac.. tp, sebab x nak perkara sama jadi kt Adik.. So kami decide tukar ke Dutch Lady Rumusan Susulan ye.. Jadi..2-2 skang ni minum susu Dutch Lady..
So, Dutch Lady.. silalah amik Abang & Adik sebagai duta produk ye. huhuhu!! :p

7. Alhamdulillah... kedua2 nya sihat walafiat.. sempurna.. comel lak tu.. hik3

Bertuah kan saye?? ngee he he..

notakukukaki : tgh ingat2 balik bila last diorg demam.. Alhamdulillah... tahun ni belum lagi kot..

Ya-Allah.. lindungilah anak2 ku.. jauhkan lah dr segala penyakit & musibah.. Semoga anak2 ku jadi anak2 yg beriman, berilmu dan beramal... Amin~!

Monday, April 19, 2010

Bronze

Jennifer Lopez... saya memang meminati beliau.. Especially bila buat bronze make-up camnih...

so innocent..
& natural..

Nak buat camnie gak~!

Comel x agak2 mak budak ni kalo buat camtu..
Hiks~!
saya x pandai mekap..
x pandai masak..!!
huhuhu..

Kulit beliau cantik...
Tp, uolls nak tahu x..
Ada org saspek saya berumur 23 tahun~!
Hahaha..
bangge mak cik.. umor saya dah dekat 32 thn ..
Tp lg 3 thn la..

mungkin sebab amik elken spirulina kot??
Kaya dgn anti oksida..



pastu.. supplemen yg penting utk kaum wanita


GLA yg terkandung dalam EPO tu.. sgt kaya dalam Elken spirulina..
Maka... saya menghadapi PMS saya dgn tenang..
No more period pain!! hahahaha...

hmm.. agaknye Jlo pun amik Elken Spirulina kot? sbb tu dia cantik.. huhuhu :p

Dialog

Disebuah kedai makan yg ada tempat duduk & meja simen..

Abang Amir melompat2 riang di atas meja..

Abang Amir : Hiak... amir nak adi otomen

Mummy : Ha? abang nak jadi Ultraman?

Abang Amir angguk..

Mummy : x payah la bang.. kerajaan Jepun x bagi pencen kt ultraman.. Penat keje..
lg pun x de socso, x de epf, & x de insurans.

Daddy : hmm... ntah abang.. mintak ganti rugi kt abang ada la.. sbb rosakkan bangunan..
nak berlawan2 dulu pulak.. fire je terus suda...

Abang Amir: blur2~!

nota kaki 1: saya dah mcm mummy saya pulak.. sensitif pasal bab2 pencen ni..
nota kaki 2: tetiba saya rasa saya sama taraf ngan Ultraman..
hiks.. lambatnya habes tahun ni~!

Friday, April 16, 2010

Doamu Ku Pinta

Saya berblogwalking td... Singgah rumah Syidamislan .. Baca entry pasal Tolong Hana .. Sedihnya saya rasa......~!

Jadi.... saya mintak sangat2 kawan2 tolonglah doakan Hana.. Semoga keajaiban Allah sentiasa bersama Hana..

Ya- Allah.. sejahtera kan lah hidup Hana.. Semoga keluarga Hana tabah & sabar menempuh ujian Allah..

Amin~!




Gugup...~!

Giler.....

Kali pertama berhadapan dgn kamera.. Untuk Dokumentari la..............

Dowh.... lagi banyak la rama2 berterbangan dlm perut saya ni...!!

Wednesday, April 14, 2010

Pengumuman!!!

Kepada peserta2 contest barangan Misteri Elken... Harap bersabar ye.. belum boleh nak umumkan pemenang sbb contest berakhir 12 mlm kang..

Pemenang akan di umumkan pada 27 April 2010 okey..

I'm very busy lately .. esok & lusa ada bengkel lagi... aduyai.........

Harap bulan April ni cepat berlalu & saya boleh beriang ria seperti selalu..

**hish.. keje x siap lg nih... Esok jumpa org2 besar, big boss bagai .. Feeling like there is butterfly in my stomach.. Aduh bencikk**

Nak Bagi Hadiah.. (entry melekat)



Assalamualaikum,

Selamat Pagi korang.. Sempena hari Rabu yg indah ni.. Saya nak bagi hadiah Misteri berupa barangan Elken.. Sapa mahu? Angkat jari tekan2 keyboard masing2.. hehehe...

Of course la kan.. ada la syarat2 nye kan..

1. Korang mesti la seorang wanita ( kalau lelaki nak join pun boleh .. tp hadiah tu kena la bg kt wanita yg korang sayang)

2. Wajib jadi Follower belog My Lucky Tuah ini..

3. Buat satu entry kenapa korang nak hadiah Misteri barangan Elken ni..

4. Contest berlangsung dari 31 Mac 2010 hingga 15 April 2010..

5. 5 pemenang akan di pilih berdasarkan jawapan kreatif korang..

Jangan tunggu lagi...!! Mulakan sekarang!!

**SILA BERIKAN LINK & E-MAIL KORANG YA BILA DAH WAT ENTRY PASAL CONTEST NI KAT RUANGAN KOMEN**


Monday, April 12, 2010

Apa yg terjadi??

Hish... malu lah nak citer pasal mummy saya ni.....
nak tahu?? dia kan....

Hari Jumaat lepas makan nasik ayam x ajak saya pun.. :( .. tp x per.. mlm sikit baru saya dapat rasa.. hmmm... ini lah habuan nasik ayam semasa berbengkel mummy saya nih...
dah separuh pinggan baru nak snap.. hua3

shhh.. nak pg mana lak ni.. baju cantik apa bagai.. woot woot.. jom ikut saya...

Yeah.. abang saya dah bangun tido & start la enjin kreativiti otak dia.. Kami pergi ke Ice World kt Taman Shamelin Perkasa, Cheras.. Ada apa ngan Taman Shamelin Perkasa ni?? Jom....

ok.. biar saya pikir nak makan apa... hmmm.. so many things to choose lah mummy.. all the ice creams looks so yummy....

sengal ke hapa ni mummy ni?? giler wat2 muka pulak.. tp mummy saya paling suka gambar yg ditangkap oleh abang saya ni... very the fotogediks..

yeah... apple juice with sour plum.. yummy.. saya suka sgt.. mango smoothies daddy x best!! :p hahaha

Ice cream tropical fruits.. Siyes so yummy.. tgk la abang saya tu.. Teruja gile..

Yummy kan??

Ha ha ha!! saya lagi lah teruja..

Spagetti Bolognese, Black Pepper Chic Chop... & ujung skali tu Curry Mee..
Yes.. the spagetti so yummy.. very different from rumah pizza.. Black pepper Chic is not so bad.. cuma kuahnya mcm terlebih kicap.. last but not least.. the Curry Mee also yummy too...

Geeee I forgot la apa nama ni.. Layer Cake kot.. Hmmm.. but this one saya rasa kt Jusco lagi sedap kot..

Happy Faces..

Happy-Happy lagi...

Perasan kacak lah abang saya nihh....

Mummy was here 10 years ago... Hahaha.. Ice World ni terletak betul2 depan Kolej mummy.. But masa tu Kolej Yayasan Pelajaran Mara.. Skang dah jadi Kolej Poly-Tech.. Tp.. mummy saya belajar setahun setengah je kat sini.. pastu beliau di buang transfer ke Uitm Shah Alam..

walaupun x lama .. tp mummy saya kata tempat ni is the best place on earth.. rindu pulak beliau kat kawan2 nye.. but... mummy your x-hostel look like haunted mansion.. seram!!

wow.. 10 tahun berlalu.. Stesyen LRT Pandan Jaya... ia tetap disini.. Auntie2 dan Uncle.. kat sini lah mummy & daddy saya first dating... Dalam hujan di remang2 senja.. hua hua hua

Posing jap.. hua hua.. skang anak dah dua.. rasa cam sekejap je pulak.. hmmm

Pastu.. of course la.. naik tren lah pulak.. takut nye saya.. hehehe

Kita nak pergi mana ni mummy??

Abang pun tertanya2.. nak pergi mana ni??

nak pergi The Mall lah.. shopping kasut abg & adik.. huhuhu..

Takut tp terujalah saya.. hehehe..

Lepas penat membeli kasut.. singgah McD pulak membasah kn tekak.

Ini ada lah moment2 sebelum air ribena ini tumpah ke seluar mummy.. sabar je lah....

ok lah... nak balik!! dah penat..

Sekian laporan bergambar untuk hari ini.. :0

Thursday, April 8, 2010

Please.. please.. please.. kamu jangan nakal..

Abg Amir .. 5 months

Sekarang abang keep singing this song..

Please.. please.. please.. kamu jangan nakal...
nananana

mummy: yes.. abang.. abang jgn nakal ye..

but.. hari tu dia nyanyi..

please.. please.. please... mummy jangan nakal..

HAH?? Mummy nakal ke abang???

Wednesday, April 7, 2010

WAT DE ***


Haipppss......... anak sapa nih?? tampar laju2 kang..

keyword hari ni...

Why oh why.......!!

Tuesday, April 6, 2010

Layan Gambar..


Abang adalah model seksi mummy... hua hua hua.. saya tak paksa dia okeh.. dia sukarela nak jadi model mummy dia ni....

Entah bila la Sunway Piramid ni ada permainan ni.. Hish.. pas nie x boleh pegi sini dah.. nanti x ingat nak balik.. nak bagi adik main sekali mummy kurang yakin.. Jadi kitorang jadi pemerhati abang je la..

Sessi naik helikopter... Confirm pasni pikir dua kali kalau pergi Sunway. Nak beli kasut adik pun tak jumpa mana yg berkenan.. Abang pun tak baper baik mood dia sbb ingat nak main je.. Sabar je lah....

Pemerhati bebas.. Besar sikit baru la bleh join abang okeh..

Monday, April 5, 2010

Tak puas hati...

Huh.. hari Isnin dah x puas hati.. naper tah...
Aduyaii........ banyaknye benda saya fikir..
Sampai x terfikir apa dah...

Maybe I need A vacation!! huahua..... saya belum amik cuti lagi ni.. cuma dua kali MC je.. Pekerja cemerlang kah Saya???

Abang & Adik

Abang oh Abang....
Sabar je lah ngan abang ni.. Semalam abang mengamuk kt Carrefour.. Pastu dahinya terhantuk kt trolley barang. Hmm.. dpt lebam kt mata. Tak tahulah.. maybe abang penat sgt.. sbb tu lah meragam je..

Adik oh Adik....
Adik sungguh penyabar orangnye..!! hehehe.. tak bising2 pun x dpt main helikopter kt Sunway Piramid.. Abang je sibuk main.. Gambar?? Esok la ya..

Nak cari terapi kejap.. tidooo .......... (>_<) bye!!

Friday, April 2, 2010

Diamond dust~~~



Haipps.. No kissing2 here..!!

I never watch the drama actually.. !! mungkin masa drama tu di tayang saya sibuk belajar bercinta kt kolej dulu.. Kawan saya cakap citer ni sedih.. hmm.. feeling lagu ni pon sedih.. isk2..
Sejak zaman2 sekolah dulu saya suka layan citer jepun.. Citer yg paling saya suka selain Maero Attack tu ialah citer Tokyo Cinderella Story.. Citer tu sampai saya berangan2 nak kawen ngan mamat Jepun.. hahaha.. Seb baik la dpt hubby cam Jepun.. hihihi

** jap lg pening la hubby saya tu.. kt umah pun dok pasang lagu Jepun & Korea dlm Iphone Abg..**
hehehe..
Sorry le.. lum habis downlod lagu2 best.. Sibuk betul.. !!