Budak-budak bertuah

Thursday, May 27, 2010

1000 million Smiles..


ho ho ho~~

Rupa2 nye kena tag oleh Puan Kauthar.. Tak perasan !! sibuk ko promote kain2 je .. Hihihi..

Bile tgk balik TAG yg telah di TAG tu rupanya nak gambar comel & gedik sambil tersenyum kambing.. ho ho ho..

Sian kambing.. x de kena mengena dlm hidup ini dengan senyuman dia..
Maka itu... terima lah gambar senyuman kambing emak budak ngan anak2 dara nih.. huh3

Semalam dah letak gambar comel.. hari letak lagi..

Harap korang x muntah hijo ya..

huhuhu!!

P/S : SELAMAT BERCUTI YA KORANG..

SAYA PON CUTI BLOGGING..

Minggu depan jumpa lagi...

**amalina.. kalau awak baca belog saya awak jgn marah ye .. saya letak gambar awak.. hahah**

Wednesday, May 26, 2010

CSR - Pizza Hut



CSR @ Customer Service Representative..

Ha... Agak2 sapa yg x tahan stress tu jgn la keje sini ya... Boleh kena strok.. haha buleh gitu??
I was there in 2007.. Masa tu sedang mengandungkn abang Amir. Cian gak kt mak buyung ni.. Masa tu saya dah resign dr company lama sebab x mo kena transfer. Hah amek ko.. menggagau carik keje.. Last2 dpt keje ni..

Cabaran?? kerja kat mana2 pon ada cabaran!! Lagi2 kalau kena melayan jutaan rakyat Malaysia yg mcm2 cerita & kerenah.. (jutaan tu.. x leh blah la ... )
Nak cerita manis dulu..
Manisnye bak gula2 .. dlm sebulan saya keje saya dpt Champs rewards.. haha sonot nye.. Siyes rasa diri ni sungguh sopan & mesra alam.. Padahal ke Laut China Selatan..

Pastu... pahit & pahit.. Actually masa Executive kt situ x frenly hokay.. Menyampah.. bila ada problem x nak amek port. Siyes bengang je rasa.. Ada la 2-3 yg ok.. Tp yg ok tu lelaki je.. Yang pompuan mcm datang bulan. 24-7 PMS.. (emo nampak!!)

Customer ni pulak.. huh cam hampeh pon ada.. Tahu la ko punye duit tp.. agak2 la.. CSR ni manusia gak.. Yg nak di maki sampai dlm kain ko nak sebut mmg nak kena.. Saya sebagai insan yg lemah masa tu hanya boleh cakap maaf je.. X kn nak dtg umah ko bwk bunga kot.. (emo lgi)

Kami ni tukang amik order je.. Yg buat tu restoran.. Yg kadang2 restoran x ikut arahan kami.. kami gak la kena.. Saya ingat lagi ada satu customer ni.. berlagak x ingat !! order dia dah sampai.. tp, x cukup sos. Masa tu saya budak baru belajar. Mintak maaf je lah.. Seingat aku office dia dekat2 Midvalley.. alah ada satu bangunan kt The Gardens tu.. dah lupa .. malas nak cari kt gugel!! Pastu dia maki mcm2 dia sebut. Bila saya mintak no. phone . Dia bagi no. lain dr order dia.. Sungguh2 la saya jwb dia x de order. Pastu mamat tu apa lg.. speaking london bertabur.. Siap nak buat aduan kt Tribunal Pengguna lg.. Mental mamat nih.. kalau dapat mmg dah lama kena sepak.!!

Ada gak makhlok ni.. nak bayar pakai kad kredit melalui tepon. Siap nak bagi no pin kad yg di belakang tu pada saya. Mana bleh.. Nak swipe kt restoran la. Kang hilang duit ko salahkan kami lak.. (kalo hati saya x suci.. dah lama amik no kad tu ngan pin dia.. biar padan muka dia berlagak ngan kad kredit) Pastu ngan kerek dia kata "Can u speak in English".. WTH.. ko yang tekan butang Bahasa Melayu.. saya jawab la bahasa Melayu.. Kalau tekan bahasa English saya jawab la English la..

Bila time cuti skola .. rajin la budak2 buat crank call..
Ada la seorang budak ni lawak gak.. mmg sadis dia kena ngan saya... rasa nya budak tu umor dlm 6-7 tahun camtu..
Nak order pizza tergelak2.. pastu main2.. Pastu saya tanya dia nak order ke tidak ni.. Dia tergelak2.. last2 saya cakap camni "Dik.. kt sebelah ni ada balai polis .. nak akak hantar pergi balai polis ke?" Budak tu dan dan meraung kat situ.. Siyes lawak gak..

Panggilan Lucah pon ader.. sengal tol.. Memula rasa eeyaakkks .. sangat geli . Tension pon ada.. Diaorang ni pantang kalo pempuan yg angkat phone. Mula la meroyan x tentu pasal.. Mula2 terkedu gak bila saya angkat phone .. dia boleh tanya camni "nak r***n x?" & mcm2 la ayat2 lucah lg la.. Speechless.. !! Nak maki balik pon x guna ya kwn2.. Org mcm ni x makan maki... Kalau no phone dia ada appear kt telepon.. Saya tanya balik .. "Ni no 0123456789 ke?" .. ada tu terus letak je phone.. Takut la pulak.. ko ajak je pandai.. Kalau jenis x makan saman tu senang ye kwn2.. Kita bagi dengar lagu.. Hahaha..

Actually kt phone tu ada button bagi cust dgr lagu atau mode silent. Mode silent ni sebenarnya cust x dengar kita cakap apa.. Tp, kita boleh dengar dia cakap pe.. Hahaha.. Ni yg paling2 best..
Ada CSR sengal leh men2 kutuk2 cust secara terangan2 tanpa cust dengar.. mmg lawak sgt2~~

ok.. situasi nye camni..

CSR : Order Encik?
Cust : Err.. tahu x pizza baru tu apa nama nye ?
CSR : (bila dah ter err .. err.. tekan button silent) Ko makan je tahu.. nama pon x tahu..!!
(release button silent) Pizza baru kami bla bla bla

haha .. padan muka :p

Pernah gak semput den ni ha mengambil order.. Panggilan x putus2 masuk... Hari yg biasa nya busy bila Public Holiday, weekend & hari jumaat. Ada sekali tu bertalu2 panggilan masuk. Hingga x sempat nak tekan button end call, panggilan lain masuk.. tertekan jiwa rage.. Nak pergi toilet pon x leh... Busy sungguh!!

Saya kerja kt situ x lama.. Dalam 6 bulan camtu. Sebab utama ialah x larat ngan jadual keje nya.. Public holiday, Weekend kene kerja. Cuti 1 hari. Ada duty roster tp x leh pilih bila masa kita nak keje.. Exec yg buat. Dah le tak de toleransi.. kenkadang kena keje dari 9.00 pg ke 10.00mlm.. adoi letih mak yong nih.. Gaji dah la ciput... patut bg bnyk sket sesuai ngan keje yg pressure nih..

Ada 6 orang lagi sekali ngan saya kerja tetap kt situ. Yang lain part time.. Sebelum saya berenti, diorang dah berenti dulu.. Kiranya saya orang terakhir dlm batch saya berenti.. Bila dah kurang orang taraf tetap.. Pizza Hut amek OKU pulak.. Hmm.. lg lah kesian kt diorang.. Kalau kena balik mlm2.. Yelahkan ada tu yg berkerusi roda. mlm2 amek teksi, Teksi pulak caj tambang letak kerusi roda kt boot. Memang kesian.

Dan... godek2 gambar.. ada gak gambar saya yg comel (sila jgn muntah hijau :p) masa kerja CSR kt Pizza Hut dulu... hohoho

Comel x mummy masa ngandung kn Abang??

Hahaha


Tuesday, May 25, 2010

Puasa..

Saya berpuasa hari ni..
Jadi diam2 je.. ber blogwalking je la hari ni..
X de semangat up date blog (huhu boleh gitu!!)

Bila pose.. nampak apa2 pon sedap.. Haha cam budak2 .. Nampak iklan pizza fish king lagi la cam mengences je.. miahahaha!!

Bila la nak pegi pizza hut ni!!!
hehehe... dulu masa keje pizza x heran pulak ngan pizza2 nya.. apa nak wat masa tu mengandungkan abang.. Jadi tekak saya weng2 asyik nak makan mc D je... siyes penat abg McD tu bawakan CFO untuk mak yong ni masa tu..

Korang nak tahu ke pengalaman saya bekerja sebagai Customer Service Delivery Pizza Hut .. ala yg no dia 1300882525 tu..

nak tahu ke??



Esok la ya.....

Monday, May 24, 2010

Jambatan beralun


May 21, 2010 — A 7km (four miles) long bridge over the Volga river in Volgograd, Russia, has been shut after the structure started to wobble. Strong currents in the river caused by the flow of water from melting snow upstream apparently loosened one of the bridge’s vertical supports. Officials are deciding whether to reopen the bridge.

rupanya sebab arus kuat dari sungai tu yang menyebabkan fenomena ni terjadi. kejadian seperti ni pernah terjadi kat U.S Tacoma Narrows Bridge pada tahun 1940, jambatan tu roboh selepas 4 bulan disebabkan windstorm

Korang yg ada morning sickness tu jgn tengok lelama... kang ting tong jgn salahkan saya..
terima kasih.

Friday, May 21, 2010

Contest Cute Baby with C.H.O.C.O.L.A.T.E

Contest ni di anjurkan oleh suziey & momguess

Jadi... saya ngan bangganye.. menurut arahan (teruja nak menang hadiah percutian tu!!)


DONE

2. Entry berkenaan contest ini & pastikan ada linkback szsh.blogspot.com & momguess.blogspot.com

Ni gambar Abang Amir makan coklat semasa dia berusia 1 tahun 2 bulan (sekarang dah 2 tahun 8 bulan). Masa ni jugak saya sedang mengandungkan Adik Tsara (dlm 6 bulan)
Abang Amir memang sangat suka makan coklat.
Saya pernah tanya dia.
Coklat tu sedap ke bang??
dia jawab : coklat... mesti sedap lah!!
hohoho...!!!!

3. Letak banner yg comel kt side bar & link..

okeh!!

4. Letak gambar...
details..

Nama : Tuah Amir Harith bin Ahmad Hisham.
Umur : 2 tahun 8 bulan
DOB : 6.9.2007

Masa ni jugak la hubby pergi bercuti ke Cameron Highlands & x ingat anak bini dia kat kampung (Masa ni saya dah berhenti keje & tinggal kt umah mummy saya di Johor)

Sejak kami kawen sampai sekarang ni... kami x de pergi bercuti2 Malaysia... asyik2 balik kampung je.. !!
Jadi sebab tu la saya nak sangat menang hadiah

GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT

Thursday, May 20, 2010

Smoothies



Rasa nak try smoothies ni.. mesti yummy!!

Actually mmg susah nak bagi abang & adik ambik spirulina ni.. Yess.. rasanye mmg yuks.. sbb tu wat dlm bentuk pil supaya senang telan.. Before this saya memang ada ambik spirulina tp bukan nya dari Elken. That one lagi yuks!!... Sumtimes bila sendawa boleh terasa balik spirulina tu & not so effective cam Elken Spirulina. Trully different from of others!! Saya x terasa pun spirulina tu bila sendawa.

Jadi.. penyelesaian untuk memberikan spirulina kpd abg & adik adalah ini....

V
V
O-yes! spirulina Cracker @ Biskut spirulina o-yes!

Sedap..!!
Ada wheat bran, oats & Yeast extract..
halal!

Korang yg nak diet elok mkn biskut ni.. Gantikan sarapan yg heavy tu.. Konfirm perut korang pon gembira..

lalalalala...

Nota kaki: Kredit to Chef Anton Leyland yg bagi good info pasal spirulina dalam video nih.


Tudung Sanggul Tinggi

“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.


Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

Haram tau korang... Sama je cam x tutup aurat. Dosa.. nak cerita lanjut leh tgk kt belog LYAFRINA..
Pada saya la kan.. x de la cantik sgt wat camni.. kekadang ada tu yg terlebih tinggi sampai nampak dada. Bukan ke kalo tutup aurat yg sempurna tudung tu kena labuhkn sampai bawah dada. Means.. Breast tu x nampak..

Saya pun kurang sempurna. Harap2 berubah cepat2.. Ya.. Allah, kukuhkan iman saya..

Wednesday, May 19, 2010

Potty Training

Woot Woot..
Abang dah mula berpotty training. Cuma dia mula ngan bila nak buang air besar je. Mungkin nak buang air besar dalam pempers tu dia dah x selesa. Jadi.. bila dia sakit perut, dia akan bagitau dia nak membuang..

Jadi, cepat2 lah kami bergegas bawak dia ke toilet. Tunggu dia melepaskan hajat. hohoho..

Cuma... hari tu daddy nya wat ajaran sesat.. last2 Abang ikut.. kalo najis tu keras leh la wat camtu daddy... Kalo cair kang??? camno?????
Buat apa??
Isk... malulah nak citer..

Apa2 pun Abang.. keep up the good work ye..

I love u..
Both of u..

Tuesday, May 18, 2010

Adik pulak~!

Ini adik.. Adik sedang meninjau2 keadaan sekeliling alam..
Di medan sate kajang..

Sedap u~!
lama2 camnih ai boleh jadik gemuk..
hohoho~

Abang.. berpeluh2 makan favourite food nye..
Mee sup..

Sedang tekun menelaah pinggan..
boleh?

Apa nak di buat x tau le...
Aksi showdown pon x camnih...
lalalala

Yay~~!!
nak wat senam seni la pulak mummy.
nak bagi terbakar lemak2..
x de la gemoks nnt.. hihihi

Monday, May 17, 2010

Promosi !!

Nak tengok kain yang cantik2 macam nih...


Friday, May 14, 2010

Adamaya

Huh.... dah nak basi cerita pasal Adamaya hari ni.. Rata2 bloggers2 bagi komen diorang suka sgt citer tuh.. huhuhu..
Saya??
Maaf .. saya tak tengok langsung citer tu ..
bukan x sedap ke .. apa ke...
pukul 6.30 ptg tu agak mustahil lah saya nak sampai rumah.. Hari2 lambat.. sian x.. sian la korang.. Jadi lebih baik x yah tengok.. kang kecewa je.... biasa nye pon sampai umah dah dekat2 maghrib. Saya ni pulak dah di biasakan dari kecik x bukak tv waktu maghrib2 . Jadi paling awal saya bukak tv adalah pukul 8mlm sbb nak tengok berita. Ini pon satu asuhan abah saya jugak. pukul 8mlm mesti satu family tgk berita **hohoho.. tiba2 rindu kt abah**

Apapun... saya masih berhutang pada diri saya.. nak menghabiskan membaca buku nih..


Alhamdulillah.. banyak info2 & tips berguna dalam buku nih.. Bila kaji2 balik sungguh banyak khilaf saya dalam mendidik anak2.. Sedih.. tapi saya harap dengan adanya buku ni sedikit sebanyak dapat memperbetulkan ke khilafan saya lagi.. Semoga abang & adik berjaya jadi anak yang soleh. Amin~!

Harap2 jugak pasni nak cari lebih banyak buku2 motivasi & kekeluargaan.. Oh.. Nampaknya kena pulang balik buku2 novel yang saya pinjam dari InfoLib, Bernama nih.. Bukan nye dpt baca pon.. Masa sungguh cemburukan saya...

Ok la.. korang.. selamat berhujung minggu..

nota kukukaki: Masih lom ada idea nak pergi mana weekend nih.. nak kemana ek??

Thursday, May 13, 2010

Teman baru yang lebih rapat & intim..

Psssttttttttt~!! Entry kali ini khas untuk pempuan/wanita sahaja... Yang lelaki tu pi cek tayar kereta korang ada bunga ke tak?? Sebab apa saya nak cerita kan ni berhubung rapat ngan bunga tayar kereta En. suami.. Yang belom ada title En. Suami. Sila pergi baca forum SIC ka.. MyVI club ka.. Zerotohundreds ka.. Yang penting korang yang berstatus lelaki tu jangan baca entry ni!!!! Ada paham??
^
^
^
^
^
^
^
^
v
v
v
v
v
v
v



Hari ni saya memperkenalkan

Tuala Wanita Intimo

  • Sistem Tri-Teknologi Inovatif dengan serat Arang Bambu, Esen Bambu dan Sebatian 5 Herba Eksklusif.
  • Anti-bakteria, anti kerengsaan, anti-bau, anti-kelembapan & anti-jangkitan.
  • Polimer Penyerap Kuat dari Jepun untuk perlindungan kebocoran yang unggul, peredaran udara dan kebersihan.
  • Permukaan 100% kapas yang lembut untuk keselesaan.
  • Boleh didapati untuk kegunaan siang atau malam dan pantyliner.
^
^
^
v
v
v

Pad ni memang bagus sebab pertama sekali saya rasa ialah, kurang rasa x selesa masa datang 'kawan' kita tu. Tambahan lagi pad ni boleh menyerap bau2 yang kurang menyenangkan tuh.. Ada orang bila period datang dia jadi pemalu sgt2 sebab takut bau yg x menyenangkan tu dihidu oleh org lain.. Aduss.. Malu kan?? So, hari ni saya bagi satu penyelesaian pada yg bermasalah tu..

Pad ni nipis... Jadi kurang rasa panas.. Lapisan nya pulak kapas. Sangat selesa uolls.. Ada 3 varians korang boleh pilih : penggunaan siang, malam & pantyliner..

Harganya pulak.. Penggunaan Siang (10 keping/1 pek) = RM 14.50
Penggunaan Malam (10 keping/1 pek) = RM 18.00
Pantyliner (30 keping/1 pek) = RM 19.50
Pakej penggunaan siang, malam & pantyliner , 3 pek (1 pek setiap satu) = RM 50.00

Lepas 2-3 hari habis period.. saya amik pulak ni..

^
^
^
^
^
^
v
v
v
v

Lady Venus



  • LD Venus Gold ialah suplemen herba asli yang berdasarkan falsafah Perubatan Tradisional Cina. Ia mengandungi herba Cina - dang gui, dang shen, bai jiang cao, yi mu cao dan huang qi. Dirumus khas untukmenyokong kesihatan dan kesejahteraan wanita. Tidak perlu dimasak, penyediaan yang mudah dan bersih untuk kegunaan yang paling mudah
  • Membantu memulihkan serta mencergaskan kaum wanita selepas bersalin dan melegakan sakit haid. Ia juga berkesan untuk memperbaiki tekstur kulit, menambahkan kekenyalan kulit dan mengurangkan gangguan putus haid.
Harganya pulak.. RM 180.00/20 botol


Hmm... yg ni saya x bleh bg komen sebab testimoni saya adalah En. Suami... hahaha!!!!!!!!!!

So, apa kaitan ngan bunga tayar lak ni??? >> huhuh... Yelah kan... harus la En. Suami pulang kerja laju2 & berhati2 semata2 teringat isteri yang ehem2 hebat ... Siang malam pasti En. Suami korang teringat!! hahaha....

nak tahu lebih lanjut leh klik blog bisness saya>> http://precious-chrysalis.blogspot.com/
Nak order just sms/call = jue@0123638873



Wednesday, May 12, 2010

Info tentang kulit babi / pig skin

Sebab kan ada yang dah bertanya.. so, ngan rajin nya saya cari sikit info pasal pigskin ni.. Tp cnp dari blog nih (link) hee hee hee.. TQ ibu!!

Sekarang ini terdapat pelbagai jenis barangan kulit seperti kasut, beg tangan dan sebagainya yang diperbuat daripada kulit babi. Biasanya barangan daripada kulit babi ini tidaklah mahal mana harganya kalau dibandingkan dengan barangan dari kulit binatang lain. Barangan kulit babi ini terdapat di mana-mana sebenarnya termasuklah di kompleks beli-belah.

Antara cara untuk kenal pasti barangan yang diperbuat daripada kulit babi ialah :

1. Tengok dan perhatikan betul-betul struktur kulit yang digunakan. Oleh sebab struktur kulit babi adalah sangat berbeza dengan kulit binatang lain, maka ia sangat mudah untuk dikenalpasti. Struktur kulit babi ini ada 3 TITIK DALAM SATU TOMPOKAN TITIK-TITIK. Cuba belek dan perhatikan, kalau ada 3 titik bertompok-tompok pada kulit tu, maka memang sah, itu adalah kulit babi. Jadi, jangan gatal tangan main beli je. Walaupun harganya mungkin jauh lebih murah dari barangan kulit lain, tapi janganlah sekali-kali tertipu. 3 titik tompokan itu adalah seperti gambar di atas.

2. Harga barang kulit babi ni biasanya lebih murah dari barangan daripada kulit binatang lain.

3. Biasanya kulit babi ini digunakan pada lapisan dalam sesuatu produk. Contohnya kalau kasut, kulit babi biasanya diletakkan pada bahagian dalam kasut tersebut sebab struktur kulit babi ini agak lembut.





4. Kulit babi ini paling banyak digunakan dalam pembuatan kasut untuk kanak-kanak perempuan dan kasut perempuan dewasa pun banyak juga. Lagi satu, kuilt babi juga banyak digunakan untuk membuat sandal untuk lelaki.

Haa anda bagaimana? Ada ke yang pernah terbeli barangan (kasut, handbag dll) yang diperbuat daripada kulit babi? Semoga kita dilindungi oleh Allah Taala. Saya harap kita semua akan lebih berhati-hati sebelum membeli sesuatu barangan.


Maha Suci Allah yang mencipta kan sesuatu tu.. Kulit babi ni sgt2 lain dari kulit biasa. Korang boleh tengok perbezaan nya. Amat2 berbeza. Jadi saya harap korang berhati2 lah bila memilih barangan kulit. (",)

Tuesday, May 11, 2010

Lagi-lagi pigskin!!!

Bencik tau.. sebelum ni dah kena (link) .. Pastu bila jumpa lagie... rasa nak sepak2 je owner kedai tu..

Actually masa jln2 shopping kt Jusco Bukit Tinggi hari tu, saya ada masuk kedai baju Blook & mnj Nicole.. Ada jual belt.. (lagi2 belt.. mcm la kurus sgt kan.. hahaha) Dua2 kedai tu ada jual belt lining PIGSKIN..
lepas insiden sblm ni kan saya sangat berhati2 dalam memilih barang kulit nih.. Takut jadi lagi..

DUA DUA KEDAI TU TAK BALUT ATAU BAGI WARNING YANG BELT DIA ADA PIGSKIN OK!!

Saya malas nak bising2 sebab promoter tu kan cha ya nun alif.. Cakap kt Melayu pon dia bleh buat sengal.. Inikan species ba alif ba ya tu kan????

Korang yang rajin sila terjah kedai tu & bagi sound direct & effect sikit... Terima Kasih...

Kebakaran..!!

Ya.. kebakaran telah berlaku kat sini...


dan mangsanya......

Encik ketam

Encik Udang

Huhuhu...

Ini ada lah aktiviti weekend saya sempena hari ibu.. My SIL ajak makan kt Pantai Remis kt Jeram. Atas sikit dari Kapar, Klang. Kami pergi kt restoran yg first kt lorong tu.. Tp, kat sini cuma buat bakar2 je.. x de tom yam @ masak2 havoc.. Ingat bleh la lepaskan hajat encik Suami nak makan chili crab.. Tp, dpt ketam bakar je..
Apa2 pun.. kat sini suma seafood nya fresh betul. Manis2 & lazat2..
Otak2 tu Mummy & Abang Amir dah kerjakan.. huhuhu!!
Ada lagi mangsa-mangsa lain iaitu encik sotong, encik pari & encik cencaru sudah selamat masuk perut.. Saya x dpt nak snap2 lagi sebab bateri kamera dah nyawa2 ikan .. Lagi pun Adik Tsara bantai tido lah pulak..

Ahad pulak jln2 kt Jusco Bukit Tinggi ngan SIL2.. Abang & Adik tinggal kt umah ngan encik Suami. Yelahkan.. Hari Ibu.. Jadi anak2 tinggal di rumah la ye... hihihi

Kat Jusco makan kat Pastamania... Hurmmm ... Pastamania la sgt.. Baik saya masak spageti kt rumah.. lagi sedap kot.. huhuhu..!!
Tp pizza nya ok lah kot.. saya suka base yg x bape tebal.

Garlic bread..

Pasta spicy chicken & Viggie lover

Dan last skali Pizza (dah lupa apa nama nye.. huhuhu)

Friday, May 7, 2010

Abang punya hal

Biskut oreo
Pic credit to encik gugel

Kelmarin saya ada beli biskut oreo. Tp pek 3 pcs yg berharge RM0.80sen. Actually nak beli untuk diri sendiri sebab rasa lapar masa balik keje. Last2 saya lupa jugak. Pagi2 semalam dalam kereta saya keluarkan dan berikan pada abang & adik.. Hmmm... nampaknye mmg x cukuplah untuk mereka berdua ni.. So, I promised abang to buy another Oreo's biscuit on my way home nanti..

So.. last night saya dah siap2 letak biskut tu atas meja dalam bakul. Takut lupa nak bawak hari ni..

Abang Amir : mmm mummy apa tu?
sambil tunjuk biskut atas meja.

Mummy : ( hish.. nampak la pulak) err.. biskut Abang lah..

Abang Amir: oo.. mummy da li ek.. (oo mummy dah beli ek)
ok ok.. anti mummy work leh akan (nanti mummy work boleh makan)

Mummy : ye.. mummy dah beli .. esok Abang hantar mummy pegi work kita makan ya..

Abang Amir: ok .. ok

Huuu... siyes terharu kejap.. Sebab nya, normally kalau dia dah nampak apa2 mesti nak time2 tu gak.. Tak boleh di tolak permintaan nya.
Semalam, apabila dia act so nice, jadi hati saya sgt2 berbunga riang..
Ibarat dalam hati ada taman..
~~


Mari menjawab

Mari Menjawab TAG..

Dari Nidza lagi..





1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY , APA PERASAAN ANDA ?

Terharu.. dpt bear.. tp x leh polok2!!

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI


3. NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

Kak Chik
Mak lang
Ju
Sayang
Mummy

4. THING YOU DONE YESTERDAY:-

Kerja.
Masak asam pedas ikan ape tah..
Layan borak ngan Abang & Adik sambil makan2.
Kemas2 baju.
Tidur.

5. FIVE WAYS TO BE HAPPY...

Berusaha berfikiran positif.
Dengar lagu korea @ Dato' Siti
Borak2 ngan Abang & Adik
berdoa yg terbaik utk diri sendiri & org2 tersayang
Bergurau senda ngan insan2 tersayang

6. APA DALAM FIKIRAN ANDA , BILA ANDA MENJADI KAYA ?

in 5 years time.. Insya-Allah..
1st thing saya nak buat ada lah.. Nak hantar mummy & abah saya pergi Haji @ umrah lagi.
Menderma
Saya berharap masa tu saya x lupa diri.. Sentiasa ingat pada-Nya


KAWAN-KAWAN YANG KENA TAG:

Kak Julie's Biskut
Kak Aina

dan sapa2 yg membaca belog ini..

opps.. sorang lagi nurul firdaus
p/s: selamat datang ke dunia bloging..Jom ramai2 kita follow dia..

Thursday, May 6, 2010

6 haribulan ~~


6 Haribulan..

Tiap2 bulan...
Tuah Amir Harith & Tsara Uzma genap bulan..

Oh... 6..
Sebenarnye.. Saya x suka nombor 6... Saya suka 9...
tp...... kalau 69 suka kah?? hak3 :p

Oh.. 6..
awak terlalu seksi buat saya..
Sebab tu lah saya x suka awak..

Tapi..........
Awak sungguh ajaib..
Macam mana ye.. Mereka berdua di lahirkan pada hari bulan yang sama??
Abang Amir punya EDD adalah 16 September 2007..
Adik Tsara pulak adalah 10 Februari 2009...
Tp.. kedua2nya nak keluar pada 6 haribulan jugak..
huhuhu
Miracle of Allah... Alhamdulillah..

Oh.. Enam......... 6!!
That's why I feel so Lucky!!


Abang hugs adik..
baju Mickey Mouse di beli dari LittleStore2u .. Comel kan??

nota kakiku: saya x suka gambar monyet.. !! :p


Wednesday, May 5, 2010

Acara Balik Kampung

Aktiviti weekend yang lepas adalah balik kampung saya. Actually x de apa2 nak buat. Main reason nak balik kampung of course la sebab dah rindu kat mummy saya. Pastu angkut balik adik saya sebab dia buat Latihan Industri kt Syarikat Air Johor di Mersing. Beliau student Bach. Chemical Engineering UiTM Shah Alam. Huh.. besar sungguh dunia ni.. naper la semua org bertempek kat sini?? Konfius akak....~!

Sebab apa konfius.. ye la kan.. Kak Ngah saya memula study kt ITM Arau, Perlis.. Pastu transfer ke Shah Alam.. Saya pun sama gak la kan.. Baik2 study kt KYPMKL .. Pastu kena transfer ke Shah Alam. Adik bongsu saya ni lain sikit la.. Matriks kt Kuantan dulu pastu dpt sambung kt UiTM Shah Alam.

Sorang lagi adik saya iaitu Ateh, lebih kurang gak acara dia.. Study kt Melaka, pastu Mersing.. Last2 amik coz Trainer kt CIAST, Shah Alam. Tp.. agak hampagas la budak ni.. suh pg cari kerja mcm nak pergi cari jodoh pulak.. Apa yg di pilih x tahu la. Kalo x de keje.. silalah gantung sijil2 tu dlm frame cantik2 kt umah ye.. Hiks...

Ok.. berbalik cerita balik kampung saya iaitu Endau
land.. Nak cerita pun.. x pergi mana2 la .. Journey sahaja amik masa about 6 hours. Skang kami dah guna lebuharaya LEKAS .. Jadi, dari LEKAS turun ke Kuala Klawang. Kuala Klawang ke Simpang Pertang kemudian terus ke Bandar Baru Jempol. Dan terus terusan ke Muadzam, pastu Kuala Rompin & boleh la sampai ke Endauland tu..Err.. korang paham x agak2... Ye la saya amik jalan ni sebab nak elak dr lalu Kuala Pilah & Bukit Putus yg agak bahaye tu. Sesat?? Sila hubungi Balai Polis berhampiran ye.. hahaha
Apa2 hal.. layan gambar lah ye..

Ok.. Recharge energy kt R&R LEKAS. Sunyi gak tempat ni.. LEKAS ni pon baru bukak. Dalam gugel map pon x do laie...

Abang Amir mcm biasa la.. part2 ni memang dia suka yang amat..

Hah... ni cousin diorang.. Zara Anisah.. Anak kak Ngah saya la tu.

My mum actually terkejut ngan kedatangan Zara. (kak Ngah x dok skali ngan Mum) Selalunye jarang yg amat dia datang walau pun dok sekampung. Tah apa2 la kak Ngah saya ni kan?

Ni tengah confius.. sapa buli sapa nih...

Kurang 2 bulan dari Adik Tsara. Kira dah setahun la budak ni..

Abang Amir. Bersama sessi pengambaran bersama Pak Teh nya (adik saya Ateh tu).. Seb baik skang dah keje kedai gambar. So, jadi photograper pulak... Beliau bagi tips sikit amek gambar. Sikit2 boleh la kan.. Kamera akak bukan DSLR pon. Cap Ayam je.. Tp, ok la kan...

Layan mkn jelly

Cubaan lagi..

huhuhu!! dah nak balik dah pun... miahaha... I'm gonna miss this bright blue sky here...
Jambatan Endau. Sempadan Johor-Pahang. It's take 5 mins from my home.

Agak buhsan dalam kereta... kita bertudung la pulak ye dik... hik3..... Malaysia's Next Top Model Bertudung.. huhuhu