Budak-budak bertuah

Wednesday, June 30, 2010

: Mini Carnival:::::::: Bestt gila!!

Isk.... Dah 14 kali try Upload gambar nye .. x dapat2.. X pelah... Citer la dulu.. esok lusa kalo dah okey.. Baru lah saya uplod gambar nye.. & korang jangan sampai muntah hijau pulak la ye tgk gambar nanti.. huhuhu


Mini Carnival 2010~Jalan Pemurah pada 26&27 June lepas amat le meriah.. Kedatangan org memang di luar jangkaan kami.. Apa2 pun di sebalik kemeriahan tu.. ada cerita x best yg x sedap di dengar...Tp, sikit pon x melemahkan semangat kami nak meneruskan perjuangan Mini Carnival ni..

SABOTAJ
Ya.. ada yang cuba sabotaj Mini Carnival kami. Serius.. memang x de keje orang ni..!! Kenapa & bagaimana?? Camni.. Kami ada pasang Banner kt jalan masuk taman tu.. Korang bayang kan le.. Pukul 11:00 mlm tgk ada lagi.. Tup2.. Pagi esok kol 7pg.. dah hilang. Apa rajin benar ke MPK tu nak menurun banner memalam buta?

Suspek? Dah tahu sangat sapa.. dalam Taman tu juga.. Bayang kn le.. Bile dah siap pasang khemah apa bagai.. Ada mulut macam longkang sound kata jgn sampai kereta parking halang jalan. Encik? Apa kami pasang khemah depan umah Encik ke? Encik ada nak buat kenduri ke hapa ke kt situ? Jadi yg encik sibuk ngan kereta yg parking sana situ apahal??
Last2 kami pindah kn khemah tu kt taman permainan.. serius lagi strategik tempat tu.. X kacau sapa2 pon. Depan umah peniaga2 kt situ pulak tu.. Lagi senang. Hahaha.. Padan muka encik longkang tu..

ok lah korang.. nanti saya try uplod gambar lagi ye.. Ada gambar baru la best kan??

Friday, June 25, 2010

Ada ampu2.. osing2...!!

Siyes... masa mula2 abang cakap di nak naik benda ada ampu2 & osing2.. mummy sangat blur okeh... Then teringat lah pada Funfair dekat Carrefour Bukit Rimau. Carrefour baru.. Harus la ada macam2 kan..

Memula malas gak nak bawak dia.. Sebab paham dah.. kang kalo naik x mo turun.. Mummy gak yg pening kang.. Last.. ada satu malam tu.. dia terjaga dari tidur, pastu dia sibuk ajak pergi tempat ada lampu2 & pusing tu.. Nak tak nak.. layan kan aje.. Kang tetiap malam mengigau.. susah jugak..

Hari2 lalu kt depan Funfair tu.. Mana la x teringin nye kann.. Tau pulak dia siang2 tutup.. Ada malam je.. Jadi bawak jugak...

Ni ha dia.. Tak tahu la apa perasaan dia.. takut ke... teruja ke..

Tak sangka kot naik merry go round camni rasa nye.. Mummy dah seram sejuk da.. bila benda tu goyang sikit mummy cakap kt Abang, mummy takut .. Abang kata tak ada apa laa...

Ni pun naik gak.. Tah apa tah namanyee..


Wee... Naik ngan mak as nye.. Mummy memang seram.. tapi dia relax je.. Anak jantan.. Camtu kot?


Benda ni laju.. pastu leh turun sesuka hati dia.. tu yang mumy seram sejuk tu..
Banyak lagi dia naik, Naik tren lah.. apa2 lagi la.. Men tikam pon ya jugak. heee.. x baik sungguh la mummy ni..
Adik Uzma dah say Selamat Malam.. Zzzz.. dia x naik ape2 pon.. Baik je tido.. Huhuhu..




Wednesday, June 23, 2010

MINI CARNIVAL ~ Jualan 2010 ~ Hebat & Gempak!!

Salam........

Kawan2 yang dikasihi... Dengan hormatnya.. saya menjemput anda ke MINI CARNIVAL ~ Jualan 2010

Pada : 26 & 27 JUN 2010 (SABTU & AHAD),
Masa : 9.00 PG - 5.00 PTG
Tempat: JALAN PEMURAH, TAMAN JOHAN SETIA, JOHAN SETIA, KLANG.

Datanglah beramai-ramai... pelbagai jualan menarik untuk hariraya, makanan dan minuman.. juga terdapat acara2 permainan yg menghiburkan serta cabutan bertuah... jangan lepaskan peluang... PASTI GEMPAQQQ.......SEMUA DIJEMPUT HADIR....

Tuesday, June 22, 2010

Laksamana Cheng Ho

Salam...
Ini aktiviti weekend lepas. Sempena hari bapa.. Meraikan bapa2 dalam keluarga in laws. Jadi, kami ke restoran Cheng Ho di Wangsa Maju.. Milik Amy Search.. Sila lah layan gambar okeh...

Ini le tempat nye..

Tengok adik tuu.... biler amik gambar dia.. sengih camtu.. tunjuk gigi.. hihihi

Abang Amir, Adik Uzma & Kak Ayu....

My Father in laws..

Pinggan saya, ok.. dari kiri ikan, udang, daging & ketam.. uuuu yummy..
Nama x tau.. pakai makan je.. hahahah!!

Ok.. Actually service nye agak lambat.. Adik dah hampir2 nak col McD daa.. huhuhu..
Korang bayang kan le.. dah nak tercekik baru diorang bagi tau x de air suam.. Ada air mineral je.. Cett.. bagi chinese tea pon lambat gile..

Yang ni shark fin soup yg sedap hingga menjilat jari.. Enak di makan begitu saje.. hehe.. Sebelah tu pinggan abang Amir.. dah habis licin da.. huhuhu... Abang tu makan udang je.. hehehehe..

Gembira dapat makan.. Peace!!!
Overall makanan kat situ memang sedap. Kami amik pakej sempena hari bapa.. Tapi saya rasa.. macam x cukup untuk 10 org.. Giler kuat makan ke hapa ni...padahal lauk dah lebih 5 jenis.. !!! Siap ada tom yam lagi!!
Sapa2 nak rasa chinese food boleh ke sini.. Sedap!! Cuma korang kena tahan la ngan service nye yang lambat tahap siput tu ok!!
Ok... Sekian laporan bergambar untuk hari ini...

Friday, June 18, 2010

Selamat Pengantin Baru Lynn...

Akhirnya... bergelar Puan jugak ko ye Lynn (my ex- college/roommate kt KYPM KL).. Lama gak saya mengidam kan nasik minyak nye.. dan.. hajat itu tercapai pada tanggal 12 Jun 2010.. Err... lupa lak nak tanye.. baper lama arr korang kawan sampai ke jinjang pelamin ni?? Apa2 pon meh la layan gambar..

Sorry ye.. gambar agak blur2.. Sama cam hari majlis tu hujan turun lebat(majlis nye di Klang) Sampai x muat khemah.. Jadi, terpaksa la kami balik awal. Hanya terjumpa Puan Siti Aisyah saje.. Teman2 seangkatan yg lain x sempat nak sebab Abang & Adik dah ngantok.. huhu itu le kerenah anak2 ye.. sabarr...


kembong pipi makan ayam goreng .. uu... Yummy!!

Okeh.. skang turn adik pulak makan nasik ye.. err.. toksah sebok2 tgk abang ye..

Posing maut abang kt pelamin makcik pengantin.. huhuhu!!

Adik pulak nak posing... tp sipi2 je.. huhuhu

Abang sibuk nak tengok orang main kompang..

Pengantin menjeling dari pelamin.. Hehehe..


Abang kata dia dah ngantok.. Nak tido.. tapi masih cool & steady lagi..

Puan Shasul Liyana & Saiful..
Selamat Pengantin Baru..
Semoga Bahagia hingga ke akhir hayat.
Semoga sentiasa dilimpahi berkat & rezeki Illahi..
Erkk... cepat2 dapat anak ye.. hehehe!!


Okeh.. pastu kami singgah Shah Alam kejap.. Ni muffin coklat yg sedap buah tangan pengantin.. Erk.. gambar ni buleh masuk contest Baby with CHOCOLATE tak .. hehehe.. dah lepas tarikh tutup nye mummy.. x bleh daa...

Ok.. lepas singgah ke Shah Alam.. Jumpa Mak Lang (kakak saya).. kami ada agenda nak tengok movie Shrek 4.. Yup.. satu lagi siri Shrek yg best..
Sorry.. kt sini x dek gambo.. budak 2 orang ni sibok men lari2 pulak.. huhuhu
kami pergi ke Summit USJ..
Tengok muncung budak ni.. macam real sangat je bawak keta..
okeh.. ni lepas habis tengok wayang.. men game keta..


Ni weekend lepas.. Minggu ni agak busy.. So, x sempat nak update apa2.. Nak blogwalking pon x sempat.. ok.. nanti bila saya dah tangkap sekor beruk & ikat dia ngan rubber band.. (hehehe broadband) buleh la blogwalking secara konsisten ok.. Tunggu.....
Sekian laporan bergambar untuk hari ini.. :)

Friday, June 11, 2010

Mode : Harap yg terbaik je

Dah x mo emo-emo + x nak fikir pasal kerja + tempat keje yg agak ****** ni.. okeh.. ada eloknye hari Jumaat yg mulia ni kita melayan gambo bebudak nih.. Dan cerita sket pasal abang & Adik..

Abang Amir.. Skang sudah lulus pergi bilik air. So, siang2 x pakai pempers.. Alhamdulillah.. sedikit jimat. Cuma malam nak tido & nak pergi / balik umah uwan nya sahaja pakai pempers. Ada la 2-3 kali kantoi ter wee wee atas lantai. Itu pon sebab asyik sangat tengok TV. Mummy dah sound dah suruh pegi wee wee.. tp sebok ngan TV.. seb baik kecik lagi.. Kalo dah besau memang kena piat telinga tu.. huhuhu

Adik.. sekarang apa orang cakap.. suma ikut.. paham ke tak paham x tau le.. men sebut je. Tapi, arahan boleh ikut dah.. suh amik remote ke.. tutup pintu ka.. sudah paham.. agak senang menyuruh dia membuat kerja..
Tapi.. yg x best nye.. bila abang kata nak pegi wee wee adik nya pon sibok nak bukak pempers..Dia pun sibok nak wee wee gak .. adoyai.. selalu kena bawa dua-dua pg bilik air.. Pastu main air.. Jangan le sebut2 nak mandi ke, nak poo poo depan adik ye.. nanti dia yang sampai dulu depan pintu bilik air.. huhuhu..





Thursday, June 10, 2010

Rindu...

Rindu la pulak ya... huhuhu..

Rindu nak keje kt Shah Alam boleh tak? hehehe.. Tetiba saya rasa sangat bosan kerja kat KL nih.. (adakah kerana internet line ku di potong.. maka saya pon meroyan x tentu hala.. hikhikhik..)Bukan pe... rasa seronok mencilok2 kt Shah Alam.. Pusing2 ada 2-3 jalan alternatif len yg boleh di gunakan nak sampai satu tempat tu.. Sesat2 pon x kisah.. Redah je asal sampai..

Semalam hubby ajak makan sate kat Jalan Peel. Menunggu dia saja dekat 3 jam kat ofis. Kesian hubby.. Jalan kt KL jem lewat petang semalam. KL ni tu la penyakit nya.. Pantang hujan, mesti jem.. Dekat kol 9.00mlm dia sampai.. Adik & Abang dah tido.. Jadi terpaksa la tapau je.. cian anak2.. tido semalam x bangun2.. x merasa sate tu.. Mummy & Daddy nya lapar tahap gaban!! gambar pon x de snap okeh.. huhuhu

Bila fikir2 (ye lah kan... masa free banyak.. selain goyang kaki, tido.. berfikir la kan!!) Saya rasa kat sini saya macam mengejar mimpi yang x pasti.. x confirm pon boleh dapat status tetap tu.. Kalau ada pon gred 17 je ye.. Baik cari lain yg pasti & sesuai sket ngan taraf diploma saya kan (hihi diploma je la.. Ijazah blom lagi)

Baik.. lepas ni fokus cari keje len... Kesian kt hubby yg travel jauh2 tu.. Kesian jugak kat saya ni.. kontrak ni tah apa2 pon ada.. Gaji selalu lambat.. Kebajikan dah la tak de.. Socso?EPF? jgn mimpi okeh.. Tak de semua tu.. Memang mati katak kalau sesapa yg di timpa bencana. (nauzubillah!!)

Doakan saya mendapat pekerjaan yang gemilang di Shah Alam ye!! hihihi

Wednesday, June 9, 2010

Lirik : Bila Cinta (OST Lagenda Budak Setan)

Artist : Fili (Filianti Vlee)
Song : Bila Cinta (OST Lagenda Budak Setan)

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan Uuu…
Dalam harapan

Tuesday, June 8, 2010

SEDIH....!!!!!!!!!

SEDIH....

Itu lah perasaan saya sekarang ni..
Sebab... komputer canggih kesayangan ku telah di blok penggunaan Internetnya.
Semua x boleh surf ok!!

Ini terpaksa pakai pc member..
Benci sangat.

No more blogwalking pasni..
Shopping online.. isk!! nak update blog pon x buleh di waktu2 pejabat..

Apa2... dlm kejadian tu.. saya redha.. pasrah jugak la..
Saya paham.. saya pekerja kontrak yg x layak dapat apa2 keistimewaan pon.

Sapa la yg jeles sgt nih.. takut saya dpt wet ribu riban dr nuffnang kot.. Hahahaha..

nota kaki : Al-Fatihah untuk adik Alana Qish.. Semoga Mummy & Daddy nya tabah dengan ujian Allah ini..

Sedih.... :(

Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan


Cerita hangat.. Kat opis ni pon dok cerita filem ni... Rata- rata cakap cerita best.. Sedih.. Tp .. saya??
Hik3 belum teruja nak tengok.. Mungkin x dapat.. (>_<) .. hubby bukan nye suka citer jiwa2 camni.. Dari dengar dia membebel sepanjang movie tu.. Baik tido kt umah..
hahaha.

Novel nya dulu saya x dapat habiskan membacanya. Sebab utama.. mummy saya x suka saya baca buku bukan2. Kalo boleh nak tengok saya buku sains 24 jam.. Huhuhu.. x dapat pon jadik doktor kan?? hik3..

Tetap..



Memang susah kerja kontrak ni... Susah bukan dari segi kerja nya .. tp kebajikan nya. Lebih2 lagi pada saya yg umur pun dah nak menjangkau umur 30 ni.. Yelah.. macam2 benda nak buat. Niat hati nak beli rumah, kereta & macam2 aset lagi.. Tp x dapat nak buat sebab x boleh nak buat apa2 agreement ngan bank.

Hubby saya bukan nya bergaji besar. Sebab tu apa2 kami nak buat kena fikir pro & cons. Kami tak risk kan apa yang ada sekarang. Takut kalau betul2 saya langsung x dpt keje tahun depan.. Susah jugak kami.. Barang2 sekarang bukan makin murah.. makin mahal. Bila fikir2 memang sesak jiwa raga...

Dan......... sebenarnya... Dan sebenar nya.. (tetiba lak kan huhuhu)
Isnin ni kami ada interview dengan SPP.. huhu.. awat no? nak jadi cikgu pulak ka.. Hahaha.. mana bleh dah tua dah. X layak .. Apa2 pun jawatan tu status nya tetap. Memula saya fikir cam 50-50 gak nak pergi. Tp, bila dah tau kisah sebenarnya kt Bernama ni .. terus x fikir panjang dah.. Terus kan usaha sekarang ni.. caiyok2!!

Hmm.. korang & sesapa je yang ada experience di temuduga jawatan gred N17, share la sikit.. apa yg dia tanya.. Sebab ni kali pertama saya. (sebelom ni asyik2 dpt L29, N27 skali exam.. tp x dpt...huhuhu ) yg L29 tu asyik kantoi term Law saje... Locus standi pon saya dah lupa.. hah tu la.. lama sangat peram.. Sampai anak dua da... urat pon dah banyak putus.. hihihi tu pasal x bleh ingat...

Thursday, June 3, 2010

Gadget Baru..

Tak de apa nak update.. hihihi.. currently x de idea da......... Semalam jln2 Ampang Park jumpa gadget ni.. hihihi... memang teringin nak beli sebab saya dah lama rasa nak pengsan duduk bersama orang yang mulut berbau macam longkang ni..kui kui.. Jadi.. ngan penambahan gadget ni.. nyaman sikit rasa nye .. hihihi...


kipas USB... berkuasa menghalau bau2 busuk ke tempat asalnye.. hala baik punye..
pas ni nak cari pewangi pulak..

iskk...
dah nak pencen bulan 12 ni.. gigih pulak saya menambah harta ya...
huhuhuhu...


Tuesday, June 1, 2010

Bertuah punye ANAK~!

Abang Amir : Mummy ni.. ngok nih ( mummy ni.. tengok nih) (sambil memberikan saya satu benda kecil bergentel2.. hijau pucat camtu..)

Mummy : (siyes.. sgt innocent mummy ni.. dah la rabun ayam.. hak3) Apa dia bang? (sambil amik benda hijau tu..)

Abang Amir : Amir amik kt sini.. (tunjuk hidung)

Mummy : Bertuah punye budak!! ni TAIK HIDUNG abang la.. (kena cuci tgn bersih2.. seb baik ada pencuci tgn dettol)

Mummy... sabar pls... budak nak kenal dunia camtu la...

Lalalalalala~~

Planning.. nak buat Mini Carnival @ Boot sales.

Salam Korang..
Dah beberapa hari x bersiaran..
Hampir bersawang belog saya ni....
Ampun...

Citer pasal tajuk atas okeh... skang ni saya tengah plan nak buat Mini Carnival @ Boot sales kt umah dengan My SILs.. **untung saye.. suma adik beradik hubby saye pempuan.. keh keh**
** tp yg x best saye la satu2 nye menantu pompuan... huhuhu korang paham2 je laa..**

Plan nak jual kain, tudung & shawls.. kalau boleh nak wat demo produk2 baru ELKEN...
Harap berjalan lancar.. Saya tengah cari supplier shawl.. Korang tahu x sesapa yg jadi supplier shawls ni..??? Anak tudung@inner cam kek lapis pun buleh.. hehehe..

Actually dah lama x wat jualan camni di rumah MIL. Last tahun 2008.. Hooo.. dah 2 tahun.. Before this sambutan menggalakan... Mmg mcm2 barang kami pomot.. Syokk!!

Korang berdekatan kawasan Johan Setia, Klang amat2 le di alu2kan datang nanti ye.. Tarikh dah ada cuma belom final sebab barang2 lom dpt best price.. Apa2 pun Mini Carnival @ Boot sales ni akan di buat 2 kali sebelom raya.. **sila simpan duit anda.. hehehe...**

Harap berjalan lancar ..Insya-Allah..