Budak-budak bertuah

Friday, October 29, 2010

BlackBerry Torch 9800

Yes, you read it right – if you missed out on the previous contest where Celcom was giving away two BlackBerry Torch smartphones, you can stop beating yourself up over it, and start drying your tears because there are more to be won!



Yup.. memang le saya baru beli handphone baru. tapi, kalau tengok yang ni boleh meroyan & gatal tangan mahukannya..sebab, BlackBerry Torch ni merupakan smartphone pertama dengan keyboard BlackBerry dan penuh skrin sentuh 3,2 inci! dilengkapi dengan kamera 5 MP kemampuan memori 8GB, yang boleh di upgrade dengan kad micro SD, mesej terintegrasi sosial feed dan push email.

Dan lagi korang nak tahu tak hari ni 29 Oktober 2010 merupakan hari pelancaran BlackBerry Torch 9800 ni.. Di Bukit Bintang Entrance, Pavilion KL (depan of La Bodega). Waktunya.. 3ptg sampai 10mlm.

Yang menarik nya lagi..

There’s something else we have to share with you – On this auspicious date of 29 October 2010, the Celcom BlackBerry Torch 9800 is officially launched and there’s a one-day-only crazy deal going on in conjunction with the launch! Here’s what you can expect:

- Enjoy the Celcom BlackBerry Torch at CRAZY prices from as low as RM 8 when you sign up on the day with Celcom Exec or Celcom Biz plans!
- 1st 10 customers to sign up get it at RM 8!!!
- Next 100 customers get it at RM 488!!
- Following 100 customers get it at RM 888!
- ONLY LIMITED STOCK AVAILABLE and it’s FIRST COME FIRST SERVED… so get there as early as you can!
- Get a FREE Limited Edition BlackBerry Torch Door Cover, FREE BlackBerry Torch hard casing plus FREE Call Me Tones for 1 month worth RM5, games, apps for BlackBerry®. Just Dial *118#, and select STUFF FOR BLACKBERRY!
- There’ll also be many other fun activities, prizes and giveaways on the launch date.

hehe.. Sebab utama saya nak menang telefon ni ada lah kerana, bila abang dok main telefon Sony Ericsson saya hari tu.. Dia dok tekan² skrin telefon tu.. Dia ingat telefon tu telefon touch screen agaknya .. Adoii la anak 3 tahun lagi canggih dari mummynya!!(>_<)*

Lagi.. Sebab kan BB ni ada keyboard jugak.. jadi sonang jugak pada mummy nak taip² kalau malas touch².

Lagi.. ada BB kan sonang nak berFB bagai.. Senang jugak nak kasik upload gambar Abang & Adik di mana sahaja.. tak kira waktu..

Lagi.. Dah lama pakai maxis, Kalau tukar Celcom pun best jugak kan?

P/S: ni pertama kali masuk contest nuffnang.. harap boleh menang.

Thursday, October 28, 2010

Kereta Baru~ Hadiah Anniversary Mummy & Daddy

Tadaaaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ini lah dia kereta huggies play tent..

heheheh

Gembira habis!!

Abang siap request nak tido dalam tu..
iskk.. tak bleh la bang.

Kalau kereta betol tak pe la..

P/S: Semalam Anniversary (kahwin) saya yang ke 4.
Happy anniversary my dear hubby..

Terima kasih kasih kerana sentiasa berada di samping saya tak kira susah @ senang..
I love u so much..

Wednesday, October 27, 2010

Kadang²

Kadang²....

Kalau ada ketua yang bersikap sambil lewa, buat tak kisah pasal anak buah.. rasa orang lain sentiasa senang sama macam diri nya..

Awak kena sabar okeh...
Sabar tu kan separuh dari iman..

Kadang²...
Ada kawan oopps kawan kah?.. Mulut bau macam longkang, sedangkan dah pernah perli baikkk punya.. sampai diri rasa bangkrap dok hulur gula² pudina hari²..

Korang kena sabar okeh..
Gosok gigi sendiri dengan ubat gigi pudina 14 kali ganda okeh...

Adoiii..
Tambah setahun lagi...

Mampu kah saya bertahan??

Insya-Allah.. Insya-Allah **sila dengar lagu maher zain untuk menghiburkan hati sendiri**

Apa tuu??

Ahad lepas ada dapat Sorry, While you were away Notes dari GDEX Express
dia datang hari Sabtu kat umah MIL di Klang. Tapi tak ada orang kat umah.
Pening kejap kepala saya..
sebab sendernya macam pelik je..
Camane dia tahu alamat saya..
oh.. sangat hairann!!

So, Isnin saya call balik GDEX Express & instruct parcel tu hantar kan saje kat office. Takut kat umah MIL tak de sesapa lak time dia datang..

Semalam GDEX Express call saya balik. Number phone nye dari Klang. Boleh mereka tanya balik parcel nak hantar ke umah MIL ke?
Hangin jap makcik nih.. Padahal semalam dah suruh hantar kat office .
Malas nak citer panjang saya bagi balik alamat office sekali lagi kat dia..

Dan hari ni..
*
*
*
*

Besau nya.. Terkejut makcik kejap

*
*
*
*


Sender misteri yang buat saya hampir pitam dan pening lalat memikirkan nya

*
*
*
*
Apa dalam dia??


Ha ha ha ha ha


ESOK lah ye..


Tuesday, October 26, 2010

Potty Training Abang

Sebenarnya.. kalau bab² buang air kecik & buang air besar, abang dah lulus ngan jaya nya. Cuma sekarang saya je kurang yakin sebab kalau nak bawak dia keluar kena gak pakai pampers.

Bukan pe.. takut nak terbuang air besar time² toilet jauh kan ke haruu..

Adoii.. start minggu ni try tak nak pakai kan pempers kalau jenjalan. Mummy & Daddy kena yakin amat ngan dia. Semalam pon mummy dah citer ngan dia budak besar tak pakai pempers dah. Lagi pun abang dah nak sekolah, kat sekolah tak ada orang pakai pempers.

Pastu dia tanya saya balik. "Adik Uma pakai pempers kan?" Jadi saya pun menerangkan pada dia yang adik Uzma tu kecik lagi, baby lagi.. nanti bila adik Uzma dah besar, dia pon tak pakai pempers dah..

Kadang² berborak² ngan anak pun buat kita happy. Yelah.. Boleh tahu perkembangan dia. Boleh tahu takat mana pengetahuan dia. Kadang² layan kan aje lah borak² dia.. Asal bahagia sudahh.

Monday, October 25, 2010

Oopss.. Sorry!!

Oppss.. Lupa nak citer part nih..


Pasal budget 2010 hari tu..


Menghargai Sumbangan Penjawat Awam:

Ketiga: Menyambung perkhidmatan Pegawai Khidmat Singkat yang akan tamat perkhidmatan pada 31 Disember 2010 untuk tempoh setahun lagi. Kementerian dan Agensi tidak dibenarkan menambah bilangan Pegawai Khidmat Singkat baru


So, ngan bangga nya saya tak pencen tahun ni.. Tahun depan.. :)

Jadi.. ada setahun lagi cari keje lain..
Ada setahun lagi cari projek2 baru..


Thanks Najib.. Really appreciate that. :)

Friday, October 22, 2010

Islamic Fashion Festival..

Islamic Fashion Festival..

Macam ni ke??
*
*
*
*
*
*

Tengok.. nilai kan..
Jom komen..



Jangan Kacau lah

Pagi² dah sibuk membaca..
so mummy.. jangan kacau lah...




Hihihi..
Ni cuma nak test snap gambar pakai henpon baru..
Sony Ericsson Elm
cantik jugek kan?
hahaha..!!!

Wednesday, October 20, 2010

Convo Ciast 2010- Part 2

Okeh.. sambung lagi..

Yay.. Dapat Belon.. cantik nye kan..
lepak kat tangga jap..

Kat Ciast tu buat sekali Pertandingan Kemahiran Malaysia.
Sekali ngan PROTON
Jadi, harus la PROTON bwk sekali kereta2 dia..

Kereta LOTUS pun ada..

Yang ni tengah tengok brader tu repair kereta..
Adeh penat menunggu..
hihihi

Lama gak dok kat sini..
Pastu pusing2 lagi

Ada kereta batman la..

kereta kasut pon ada..

erk.. nak naik x?


seronok betol budak2 nih


Pastu tengok budak main PS3

Pak teh & scroll nye.


Nyanyi lagi..

sampai baring2
sebenarnya duduk dalam dewan ni sementara menunggu giliran amik gambar.
ok la tu kan..
dari dok berpanas.
duduk dalam dewan ni sejuk ..

Abang ni sebenar nya dah ngantok..
tu pasal sampai terbaring2

Adik& Atok..
Tak berapa biasa ngan Atok
tu pasal nak lari je..



Adik & Mak Lang

Si Bakal Pengantin..


Tuesday, October 19, 2010

Convo Ciast 2010

Convo Ciast berlangsung Sabtu & Ahad lepas.
Yang menerima sijil tu adik saya.

Encik Bullx

Mesti ada budak tecik menyibuks..

see... kan ada lg penyibuks

Siap ada konsert rock lagi.. korang ada?
hahaha..
life & exclusive dari Ciast Shah Alam.
Meh reramai teka dia nyanyi lagu apa?
nak hadiah x?

Pak teh yg poyo giler..
hihihi..

Habis abang.. adik lak nak nyanyi ..

sibuk betol..

my parents & Pak teh

Adeh penat lak.. siap tukar baju lagikk

Adik & Nenek

Pak Busu & Nenek..

Ada gambar lagi ni.. tunggu tau,
nanti saya uplod lg.

Friday, October 15, 2010

Happy 10th Anniversary

Happy 10th Anniversary My Dear Hubby

(oppss... bukan anniversary kawen ye)

15 October 2000
Adalah hari pertama kali saya & hubby bertentang mata.
Di LRT Pandan Jaya.


I love U Hubby
It is a very great 10 years together.
May Allah bless us forever
&
Hope our love will last forever too

Daisypath Anniversary tickers


Wednesday, October 13, 2010

Milestone Chart

Child's Age
Mastered Skills (most kids can do)
Emerging Skills (half of kids can do)
Advanced Skills (a few kids can do)
19 months
• Uses a spoon and fork
• Runs
Throws a ball underhand
• Enjoys helping around the house
• Understands as many as 200 words
• Recognizes when something is wrong (e.g., calling a dog a cat)
• Points to picture or object when you call it by name
20 months
• Dumps an object in imitation, such as throwing garbage away
Learns words at a rate of ten or more a day
• Can walk up stairs(but probably not down)
• May start exploring genitals
Draws a straight line
• Names several body parts
21 months
• Able to set simple goals (e.g., deciding to put a toy in a certain place)
Throws a ball overhand
Kicks ball forward
• Stacks six blocks
• Names simple picture in a book
22 months
Kicks ball forward
• Follows two-step requests (e.g., "Get your doll and bring it here")
• Does simple puzzles
Draws a straight line
• Names several body parts
• Might be ready for a big bed
• Understands opposites (e.g., tall vs. short)
23 months
• Names simple picture in a book
• Opens doors
• Takes more of an interest in playing with other kids
• Talks about self (likes, dislikes)
• Asks "why?"
24 months
• Names at least six body parts
• Half of speech is understandable
• Talks about self
• Arranges things in categories
• Begins to understand abstract concepts (e.g., sooner and later)
• Becomes attuned to gender differences
• Learns to jump


Sedang melayari http://www.babycenter.com/ . Jumpa lak milestone chart nih.. Bile tengok milestone untuk umur 23 bulan, = sing a simple tune , saya rasa lawak sangat (saya je la .. org lain saya pedulik apa kan??) Sebab, Adik dah lama pandai menyanyi sejak umur 1 tahun.. lagu yang dia suka nyanyi ada lah.... Lagu Hafiz..Noktah Cinta..

Dan skarang suka lak nyanyi - Lagu Tiga Kupang -
Abang lak kalau nyanyi tu dia suruh tukar kan Burung , jadi Cicak..
so lagu dia jadik macam nih..

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor CICAK
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
CICAK nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja

Raja dalam rumah
Buat kira-kira
Suri dalam dapur
Makan roti gula hey !

Dayang tepi kolam
Mahu jemur tepung
Datang CICAK hitam
Pagut batang hidung
Hidung... hidung... hidung

Haiii........ apa² saje la abang ngan adikk oii... janji bahagia sudah..

Demam...

Oppss... Bukan Demam panas ya.. tapi nih..


Jom layan lagu nih jap..




Always Be There Lyrics
By: Maher Zain

Alllahu Akbar…
If you ask me about love
And what i know about it
My answer would be
It’s everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers
So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us

So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart
So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…
HE bring ourselves from the darkness into the light
Subhanallah praise belongs to YOU for everything
Shouldn’t never feel afraid of anything
As long as we follow HIS guidance all the way
Through the short time we have in this life
Soon it all’ll be over
And we’ll be in His heaven and we’ll all be fine
So when the time gets hard
There’s no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart
So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…
Allahu Akbar…
So when the time gets hard
There’s no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And he knows what’s in all in our heart
So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…
Allahu Akbar…

untuk lagu For The Rest Of My Life.. boleh klik sini

Tuesday, October 12, 2010

Disconnect to Connect



The only thing that U worth dying for & worth living for is ♥ LOVE ♥


Monday, October 11, 2010

Sorry Abang.. Mummy terpaksa mengkambing hitam kan Abang~~

Oktober Celebration start with..


My Birthday
on 09.10.2010

So.. Hubby bawak kami sekeluarga makan2 kat D'tasik Uniten, Bangi.
Kira suprise jugek la kan..

Kat sini makan kat tasik le kan..
nama pon D'tasik
kat sini makanan nya seafood camtu la.
ala Thai.


Yang menarik kat sini ada life band.
tengok kat belakang adik tu..
diorang tengah menyanyi..

Best!!
Layan jugak la.
Budak berdua ni leh la dok diam kejap sebab happy layan lagu.. huhuhu..

The heroes

The Heroin..
huhuhu..

Life band tu tengah nyanyi..

Ok.. main course..
Ikan siakap masam manis
Harga.. RM44.00
Boleh tahan sedap..

Tengok adik sampai pejam2 mata menikmati buttered prawn tu.
Dia seorang je makan buttered prawn tu.
(ok tipu.. ha3)

Riang ria abang.. bila orang live band tu tak nyanyi dia pon mula la tak bleh dok diam..

See... Birthday kek.. tapi, bila org tu tanye bday sapa.. Saya cakap birthday Abang Amir..
Hahaha
Segan la pulak dah tua2 ni sambut birthday.
(29 tahun tak tua sangat kannn)

Abang Amir pon malu bila diorang nyanyi kan lagu Happy Birthday untuk dia..
birthday dia sebulan lepas.. kira boleh sambut lagi kan..??

Dia tengok je kek tu.. Tak tiup pon.. Jadi Mummy la yang tiup..
huhuhu..
nama pon birthday ai kan??

Pastu kami request lagu Shahir-Kebahagiaan Dalam Perpisahan.. Lagu feberet Abang Amir..
memang best..


TQ Hubby 4 the great birthday suprise..
Love U