Budak-budak bertuah

Saturday, June 25, 2011

Macam raksaksa gorgom

Air....
Air....
Air..

Cuaca panas camnih memang cabaran buat ibu mengandung.. maklum la.. suma naik.. tayar dah berlipat2 ni..
Nikmat betol mandi 5 kali sehari..
Nyaman..

Apa2 air batu harusssss control.. tak nak mendapat azab batuk. Memang tekak ni dah weng sikit sejak operate appendix 6 tahun lepas.. Apa kaitan appendix ngan tekak? nanti lah citer..

Air manis2 pun kena control.. 2 minggu lg nak check up kt PPUM.. Misi kat situ dah sound nak cek gula dlm darah..

Aper2 pun.. petang tadi beli gas, ada pulak orang jual ice blended depan kedai tu.. Ok..ok.. 1 manggo untuk Abg Amir, Coklat untuk Kakak Uzma..

Dalam kereta..

"Bang boleh mummy mintak sikit air Abang?"


NIKMATNYERR............

huhuhuhu!

**yang to be continue tu nanti dulu ye.. Lom ada idea**

(",)

Tuesday, June 21, 2011

3 pengalaman berbeza-beza

Masa mengandungkan Abang Amir..

- Pagi petang siang malam.. morning sickness.. sampai tak boleh mkn apa2.. Yang boleh buah je.. pastu.. apa lagi pening lah.. perut masuk angin.

-Orang kata first trimester je morning sickness. Tp, masa Abang ni.. sampai nak bersalin morning sickness lagi. Adoyai.. tu pasal Abang tak cukup berat masa lahir. Adoii.. kesian Abang..

-Cukup allergik makan benda pedas. Pedas je confirm putus selera. Sampai satu tahap makan nasik ngan kicap je. Cian kan? Tp yg heran tu.. asam pedas boleh lak masuk.. huhuhu.. Johorian sungguh kamu ni yer..

-Banyak kali mimpi pasal jantina baby masa ni. Entah le.. mungkin sebab anak pertama kan.. Keterujaan nya sangat lah terlebih ..tu pasal dok pikir pasal baby je..

Mengandung kan Kakak Uzma? Nanti lah dulu.....

to be continue.. heh heh heh

Monday, June 20, 2011

Permohonan macam dah di luluskan..

Permohonan nama untuk 3rd Tuah dah macam di luluskan oleh Encik Hubby.. hari tu dah kuar dua nama.. tapi.. cam biasa lah.. inikan mummy nya yang mengandungkan nye.. harus la ada kuasa veto di situ kan. Hubby tak baper suka ngan nama pilihan saya tu sebab kata nya bunyi nye tak sedap.. cisss...... punya la penat pikir nama tu..

Last2 masa balik kampung hari tu ada anak yang mummy saya jaga tu nama pilihan hubby.. keh3.. terus la saya buat application tak mo nama dia sama ngan baby tu.. kang tak tahu nak panggil aper.. heh heh heh..

apa2 pun... saya tengah cari mood update blog.. sorry lah kalau banyak merapu.. Gambar? nampak nye memang tak gigih ibu mengandung ni menangkap gambar.. itupun kena tunggu mood jugak.. huhuhu...!

All Men Are Brothers

Sekarang saya dah addicted ngan citer bersiri cina setiap malam isnin sampai jumaat kt 8tv..
Memula rasa citer ni cam tak best jer.. aper tak nye.. mcm ganas..main pancung2 kepala orang selamba2 je... kih2.. tapi, apa yang best tentang citer ni adalah kesetiaan wira-wira Liangshan sesama mereka... dan ketabahan mereka ni dalam mendapatkan keampunan dari maharaja China..

Lagi best effect2 peperangan yg mengkagumkan, props menarik.. jalan citer pun penuh emosi & drama..
kalau citer melayu tak habih2 la ngan putuss cintaa jee... cinta 3 segi.. naik malas nak nengok nye...

Kalau ikut sejarah nye ending citer ni memang sedih la.. tapi.. nak buek camno.. sejarah maharaja China mana ada yang happy ending kan...?

Tapi sayang nye.. citer ni lg seminggu nak habis.. huhuhu.. lepas ni ganti ngan citer korea pulak.. kalau tak salah saya Lee Min Ho akan membintangi drama tersebut. Best ke? Entahle.. jangan2 berebut citer ultraman ngan Abang Amir.. huhuhu!

Friday, June 3, 2011

MY BABY'S PROGRESS

Week 26


Only 14 more weeks to go

MY BABY CAN SEE!!! Their little eyelids are no longer fused shut and they're probably having their first moments of blurry sight as you read this. Also: they're busy building their super-psychic powers as bazillions of brain cells are growing at a super-speedy rate that won't stop until after my genius baby hits EIGHT YEARS old. Whoa!


**14 minggu tu bersamaan 14 minggu lg nak raya.. huhuhu**

Due date 7 september 2011 nanti. Tapi memandangkan Abang Amir & Kakak Uzma pun awal & nak cepat jek keluar.. saya pun tak yakin bila baby nak kuar..
kalau boleh 6 september lah.. sama ngan birthday abang.. senang nak celebrate.. hehehe...

Thursday, June 2, 2011

Dah balik....

ting tong ting tong

kepala masih pening..

kaki sakit2..

huhuhu.. cian kan? ibu mengandung ni sebenarnya tak larat nak travel jauh2 camnih..

nak buat camane.. balik pun mengejut2.. boleh kata emergency la jugak.

Tapi................. yg penting result nye...

ting tong ting tong
&
dup dap dup dap

pening fikir kalau dapat..

lagi pening fikir fikir kalau tak dapat..

Sekarang ni tawakkal aje lah..

Semoga doa saya selama ini termakbul.

Amin...........................