Budak-budak bertuah

Friday, November 25, 2011

Baby Arif

Alhamdulillah......

Bertemu lagi kita di hari Jumaat nan indah ni..


Entri hari ni tak de de gambar le... Nanti kalo rajin saya upload k..

Alhamdulillah jugak..

Habis jek pantang hujung Oktober hari tu, terus jek ada orang offer keje kat private Kolej dkt2 rumah.. Masa tu dalam dilema gak.. cian baby Arif, tak dapat manja2 lama2 ngan Mummy..Tapi, memandangkn rasa kesian kat hubby yg cari rezeki sensorang, maka tepaksa lah saya tolong2 dia..

Kesian gak kat anak2.. ini pun utk masa depan diorang jugak..

Maka, 15/11/2011, Saya pun dah mula kerja (minggu lepas lah tu)...

Jadi, Currently baby Arif fully breastfeed.. Saya agak risau sebab baby lelaki kan kuat minum susu.. Sebab hari tu ingat masuk kerja lambat lagi, saya tak de buat stok susu banyak2..

Jadi stok susu hari tu suma sudah habis.. Skang ni terpaksa lah pump kat tempat keje banyak2..
Masalahnye kat office tak de peti ais pulak.. Terpaksa lah saya pump petang2 sikit.. Takut susu rosak.

Alhamdulillah.. Ada banyak petua supaya memperbanyakkan air susu.. paling banyak jumpa kat sini.. http://sereniety.blogspot.com/2008/10/petua-petua-menambahkan-asi-air-susu.html

Maklum le.. saya ni walau pun dah anak 3 tapi masih lagi tahap 'beginner'.. Kali ini ngan harapan supaya tak ku ulangi kesilapan2 lalu..

Ye lah.. setiap ibu ingin kan yg terbaikk untuk anak2... Harap2 kali ini berjaya.. Target 6 bulan saja dulu.. lepas tu, minum lah susu apa2 pun Arif.. Asalkan bahagia.

*wink**

Wednesday, November 23, 2011

Kadang-kadang.....

Anak oh anak...

Hubby & Saya mengambil masa 2 minggu untuk membenarkan Abang pergi ikut rombongan sekolah nye. Risau sangat takut dia buat perangai dia.. atau tak mahu dengar arahan cikgu nya.. Risau jugak kalau2 dia tak gembira pergi rombongan tu..

Seminggu sebelum tu jugak dia jatuh dari papan gelongsor.. akibatnya?.. tangannya bengkak.. seminggu tak sekolah..
Hari sebelum rombongan baru lah pergi sekolah. Sebab kan kawan2 sibuk cerita pasal rombongan, dia pun nak ikut jugak..

Yelah... kami bagi bagi jelah.. nak bagi pengalaman naik bas ramai2.. pergi ngan kawan2.. mana tahu nanti kalau tukar sekolah lain, tak de rombongan pulak.. cian Abang..


Dalam bas.. lepas pergi Hari Kanak-kanak kat TV3

Happy betol!


Dengan kawan2..
tak de risau aper pun muka dia..


Seronok kan?

**gambar dari FB cikgu Muslina**

Burung?

Burung Marah..


Jgn marah2..


Happy Working!




Dah banyak habuks..

Sebelum tu kasik clear ini blog.. sudah lama tak cuci.. banyak sawang2..

Maaf ye.. tuan rumah sibuk.. nak kata sibuk tahap gaban tu tak de le...

Sibuk main burung...


Burung?