Budak-budak bertuah

Saturday, March 28, 2009

Detik kelahirannya..

Memang perasaan takut & fobia ada tp, mummy set kn di minda this time mummy kena lalui detik2 itu dgn penuh kesabaran..

5th Eebruary 2009.. Hr tu ada check up.. Pg tu sempat mkn maggi goreng ngan daddy kt pj new town. Dkt ngan ofis lama mummy dulu.. Pg tu jugak scan baby dulu.. Cam biasa, air ketuban kurang gak.. Sakit perut kejap dtg & pergi.. Sementara tgu doktor dah keluar tanda.. N doctor say dah tbuka 2cm.. Tp sbbkn x nak admit awal2.. Doc suruh blk dulu maybe petang or esok mummy akan bersalin..

So, mummy col nenek 2 inform her yg mummy akan deliver anytime je... Nenek pesan mummy mkn telur ayam kg.. Wah.. Ditgh kota batu ini dimana pulak ayam kg ni nak b'tolo.. So.. Daddy ajak pi mkn ayam kg kt sek 13 dkt ngan ofis dia pulak..

Sepanjang ptg perut ni memulas je. Mcm nak pengsan pon ada rasanya. Sehinggalah menjelangnye mlm.Contraction dtg sekejap2. Kol 11 mlm br lah mummy decide pg hospital. OTW to PPUM mummy mkn kurma. Nenek pesan jgn sampai berlapar kalau nak deliver nanti. Lagipun kurma good sbb beri tenaga. Byk tenaga akan diperlukan utk push baby nanti.. Sampai PPUM check masih buka 2 cm lagi.

So itu mlm tido hospital le. Doctor kata maybe dlm 4-5 hours pintu rahim akan terbuka sepenuhnya. Ini jam pon rasa cam nak terjun bangunan sakitnyer wooo.. pukul 5 pagi mummy panggil doctor & still x terbuka lagi . nurse sempat pesan kat mummy cuba baring mengiring kekiri n byk2 kan zikir.

Contraction yg betul dlm 5mins n sakitnya 30secs. itulah masa yg cukup utk push baby.dlm kul 6 doctor dtg n check dah terbuka 4 cm dan bleh turun labour room..
Bile sakit dtg mcm2 fikir.. mcm ni le nenek lahirkan mummy dulu.. bnyk nye dosa kat nenek.. Taubat x nak mengandung lagi.. Harap2 anak yg lahir jgn le derhaka.Mcm2 yg datang dalam fikiran mummy nie.

After 3x contraction yg sakit teramat2 sakit n rasa mcm nak putus urat pinggang nie.. mummy push baby ngan sekuat2 tenaga... lastly @ 7.34am mummy selamat melahirkan Tsara Uzma.

Sunday, March 8, 2009

Perasaan

Emosi..
Sedih.. Sgt2 sedih..
Mcm rasa nak terjun bangunan pun ada..
Kenapa?
Entah......
Suatu saat.. Suatu ketika.. Aku harap aku x kn bsedih mcm ni lg..
Itu.. Pasti..