Budak-budak bertuah

Thursday, December 6, 2012

Nur Laman Bestari- layan gambar sampai muntah.. hehehehe


Salam....lama kan tak ade gambar.. hehehe...skali ni amek la ko.. layan le sampai muntah..
Join program camping ngan student kat Ulu Yam..
memang best..
Tempatnya pun cantik..
camping ni berlangsung pada 30.11.12 hingga 02.12.12 lepas..
meh layan gambar

 sebelum berlepas..
suma yg join camping ni ada 70 org


 sampai dah malam..
sebab berlepas pukul 5..
sampai2 terus pasang khemah
tp, tenaga pengajar duduk dalam chalet.


 Pastu mula la buat barbeque..


 kumpul dulu sebelum ice breaking


 buat bendera



 present kumpulan dan bendera

 makan...


tido time!

 pagi sabtu ada sukaneka..
dan jugak explorace


 terjun...
cari harta karun


 cantik..

 chalet terapung

 lepas explorace..
Flying fox..
musang terbang..!
weee........



 wee..............


 Nasib jurugambar mcm ni la..
last2 tak der pun gambar sendiri terbang..
heee....

 Petang tu buat segmen Water confident..
kolam ni sedalam 20 kaki...
sejuk gilee

 malam ada aktiviti lagi..
malam kebudayaan,
pastu night walking..

 pagi ahad..


 pagi ahad tu mandi sungai pulak sebelum balik..

 sempat gak pg naik kt tempat permulaan flying fox...


 Peace!


 Sukaneka dalam air..

Masa Balik!

Tuesday, November 6, 2012

Trainer

Kebelakangan ini saya memang malas nak upload gambar.. haissshhh...

Malas nak tulis blog..

malas..

Haisshh.... cukup2 sudah..

Bukan malas... terlalu banyak perkara nak di buat sebenarnye.. hehehe..

dan.. yang penting sekali, nature kerja saya dah bertukar sama sekali..

bukan lagi menghadap lappy atau komputer 8 jam setiap hari..

kadang-kadang tak sempat pun nak bukak lappy dalam sehari.

Yup... masih ramai tertanya2... kawan2 pun dah tanya2 .. saya kerja apa sekarang..?

Jawapan saya 'lecturer' tapi bukan lecturer yg me'lecture' 24 jam ye..

sebab yg pasti bila saya menjawab 'lecturer' pasti ramai yg kata saya menipu. Yalah... takat diploma je leh ke jadi 'lecturer'?

lebih mudah di panggil 'trainer'..tukang melatih..

so, I am a trainer.

full stop.






Thursday, October 18, 2012

Bergurau.. buat lawak..

Kadang-kadang...

suka buat lawak .

ishh......... kadang2 ke?

selalu lah...

hari2...




tapi... bergurau... buat lawak... make joke... mungkin ada orang yang tak boleh terima joke.. gurau.. lawak kita..

kira nye.. diam2 dah ada yg terguris hati..

kadang2 diri sendiri pun mcm tu jugak kan.. ada bergurau.. bercanda.. buat lawak .. tetiba kita lak yg ada terguris hati.. sedangkan kita tahu.. dia buat lawak..


Sorry lah ye.. kalau ada lawak.. gurau saya terlebih sudaaa.. ikhlas dari hati nih...
Maaf Zahir dan batin..



Friday, September 28, 2012

Raya dah habiss..

Raya dah habiss.. dah siap nak masuk raya haji daa.. baru le nak letak gambar raya hari tu..
letak sikit je..
tak boleh banyak2
hee hee hee

Ni raya pertama .. Of course di Bentong dulu... Pastu baru le balik Endau..kampung saya.. Balik kampung saya raya lagi.. ke Rompin, Kahang dan Air Hitam.. Raya ke-empat balik ke Klang semula sebab esoknya tu submit application loan rumah.. Insya-Allah.. tak lama lagi berpindah pula ke rumah sendiri..


1 September pulak buat jamuan Open House kat umah MIL.. Time ni student2 saya datang.. Open House ni sekali buat birthday party untuk Abang & Adik..
Mana tah gambar nye..
godek2 hilang pulok..
hehehehe...


 Lepas tu wat pot luck lak kat office..
makan lagi!!
gomok la..
  
Ngan kawan2 trainer yang lain..



Pastu ada gak la pegi Open House kengkawan .. Kiranya bulan raya hari tu bila hujung minggu memang gantung periuk..

makan jek kerja nya..

pastu sendiri lah yg pening sebab makin gomok..

adui .. malas nak exercise.. camane nak kurus??

Thursday, September 6, 2012

Happy birthday my dearest sons


Happy Birthday to Abang Amir n Adik Hambali..
Semoga jadi anak2 yang soleh.. yang beriman... di anugerahkan kesihatan yang baik.. sentiasa di bawah lindungan Allah.. hidup dirahmati .. di berkati..

Mummy & Daddy sayang selalu..........


Wednesday, August 29, 2012

Bila dah berpenyakit M

 Salam...

Salam Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin..

Habis dah cuti raya 2 minggu..
Raya hari tu cam biasalah..

Balik kampung my Hubby dulu baru lah balik kg saya..
Cuti2 lama pun x der wat per..

Projek kuih terbengkalai..
Apa tak nye.. buat setalam..... habis setalam..
Sabar jek lah..
Sambil tu layan Arif yg asyik nak berkepit jek ngan mummy nye ni..
Haish.. memang tak boleh nak buat apa da...


Gambar?
Nanti lah saya upload k..
Harap2 penyakit M ni akan sembuh..
Harap2 dapat Mood baru lepas raya ni..
Maklum lah... dah cuti lama..

Oklah...
Bye!

Wednesday, August 15, 2012

Kuih raya pertama tahun ini


nama nye popia mini..

tp lom sampai lg satu bekas..

hahaha..

kurang gigih..

esok cuba lagi..

Friday, August 10, 2012

Menghitung detik waktu

Lebih kurang 6 jam jek lagi..

Pastu balik..

Yeay!!

Pastu...

CUTI dua minggu..

*******************************************************************************

he he he

jgn jeles..

Monday, August 6, 2012

Ramadhan..

 Yup...
dah 17 hari kita berpuasa..

semenjak puasa ni.. memang x der saya meng-update blog..
alasan?
sibuk..

lah sangatt..

ha ha ha..

nampaknye mcm x der pe nak apdet sgt..

puasa mcm biasalah..

letih sikit sbb Arif masih lagi breast feed..
jadi, malam2 sentiasa minum air..
dan minum macam2 jenis air supaya susu lebih lemak berkrim..
hehehe..

kerja n puasa..
ini first time..
keje nye membebel..
pagi sampai petang..
letih jugak..

sudah nye.. bukak puasa sy tak de nak masak2..
suma main tunjuk2 je kat pasar ramadhan..
he he he..

maka ngan bangga nye jugak tahun ni x der gak buat kuih raya..
suma main tunjukk jer..

ape2..
lagi 5 hari saya akan bercuti..
yeay..!!

kalau rajin masak2 dan buat kuih raya nanti sy update..
kalau je..

Wednesday, July 18, 2012

Late Wishes......


A late Wishes..

To my x-bofren eh.... x- classmate, Redza Syah Azmeer serta pasangan beliau, Irma Hasmie..

Selamat Pengantin Baru..
Semoga jodoh berpanjangan hingga ke Syurga..Amin

Sunday, June 24, 2012

KL Marathon 2012

Pagi tadi saya menyertai KL Marathon 2012.. Lenguh kaki weh...


Peace!!
Memang tak lama lagi saya akan jadi kurus sebab rajin pergi marathon
(rajin lah sangattt)
hahaha...


 Marathon makcik ni macam biasa la..
kejar anak makcik ni..
he3....

Finish jugak akhirnye!

Mata dah layu ni..
Nite!

Sunday, June 3, 2012

Promote..

Jengok le blogshop saya..

gOdek Punye Godek..

Salam...

Sila refer pada gambar di post lepas..

Dah lama nak cari gambar abang nye masa baby.. kebetulan pulak jumpa..
gambar di bawah di ambil pada tarikh yg sama iaitu 15/5.. tapi tahun nye yg berlainan yer..

jawapan bg Soalan tu pulak..

gambar atas ialah adik nye.. Tuah Arif Hambali
bawah nye si abang.. Tuah Amir Harith

Ader serupa tak ??

Skang adik nye dah mule nak berpaut2 kat sana sini..
hari2 training berdiri..

cepat lah jalan yer Hambali..

luv u..


Wednesday, May 30, 2012

Mana satu?



Mana satu abang ..
mana satu adik... ?