Budak-budak bertuah

Monday, November 25, 2013

Ketentuan-Nya

Hari ni dah 8 hari selepas pemergian arwah abah.. dan arwah nenek.

Sedih!!

Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan saya.


Terus terang, kami sekeluarga masih tidak menyangka.. pemergian arwah abah secara tiba-tiba memang mengundang hati yang sayu..

Tapi.. Itu ketentuan Illahi.. Jodoh pertemuan, ajal maut ketentuan-Nya. Tak dapat disangkal walau sedetik pun.

2 situasi berbeza..Arwah nenek dah lama sakit.. sejak dua tahun lepas. Raya 2 tahun lepas arwah nenek berkerusi roda, raya tahun ini arwah nenek dah terbaring saja.. Sempat juga saya bisik ke telinga nya mintak maaf .. kalau2 ada salah dan silap.

Arwah abah..
Arwah abah sihat-sihat aje.. tak pernah kena tahan wad.. kiranya dia susah nak sakit..

Terngiang2 ditelinga saya.. Adik bongsu saya memberitahu abah sudah tiada..Luluh rasanya hati ini.. Menggigil..

Arwah abah mengikuti program berbasikal pagi Ahad tu.. Dari cerita kawan2 arwah.. Abah rebah selepas turun dari basikal. Program tu pun baru nak bermula.. Bila dah rebah kawan arwah abah memapah abah masuk kereta untuk di hantar ke klinik.

Kebetulan ada ambulan lalu.. terus tahan ambulan, dan bawa abah ke klinik. Tapi..kawan2 abah cerita, dalam ambulan lagi abah dah tiada..

Post mortem menyatakan ada darah beku di jantung.. Maksudnya lebih kurang macam serangan sakit jantung.

Itu ketentuan Nya..

Tabah lah duhai hati. Semoga kedua-dua roh di cucuri rahmat-Nya. Tempatkan mereka dikalangan orang yang beriman.


Monday, July 15, 2013

KETUA JABATAN

Bila dah terima kerja-kerja pemangkuan camni.. mula la start penimm..

harap x sakit jantong..

IJN kan ade..

LOL!!

Tuesday, April 2, 2013

Apa nak buat kalau sakit hati..

Makan HATI.



Hahaha...


Kadang2 sakit HATI sangat2..
Saya tak pernah kacau dia.

sikit pon x pernah
apa tah lagi menjentik dia.

usik pon tidak..
tp, selalu nya..
dia kacau saya..
dia kata saya..

ikut HATI nak tampar je kepala dia..
tp, masih lg simpan dalam HATI.

Semalam... bagi soalan maut mengenai student saya.
Pantang betul saya..
Student saya x kacau awaklah..

Bila fikir2 balik dia ni memang sentiasa negatif je ke pemikiran nya.

tak pernah POSITIF kot..
semua org x kena.

Sila Menyampah..

Tuesday, March 5, 2013

Lama x menulis blog..

Yup..

Sangat busy yer kan saya..

ye.. ye.. sebab nye ape tau..

sebab masih lagi busy ngan keje2 dan sambung study..


Well... sebenarnye.. Sebagai mummy yang ader anak kecik kecik kecik...
memang agak tough la jugak nak bahagi2 kan masa..

keje lagi..

sabar jer lah..

tahun ni je..

tahun depan habis...!!

sabarr sabarr