Budak-budak bertuah

Thursday, December 23, 2010

Saya Marah.. Sedih dan Tertekan..

Tarik nafas panjang² dulu....
Kemudian........ lepas....... !!

Tak tahu dari pada mana nak mula.. Apa yang terbuku di hati ni memang meluap² dan membara.
Perlu ke cerita sekarang??

Perlu ke?

Bila pikir² balik .. saya harus redha.. redha dengan PERPISAHAN ini. Ini salah satu perkara yg ada dalam list saya, tapi itu pilihan TERAKHIR..

Redha kan.. redha.. sebab kalau itu ketentuan-Nya.. saya harus terima. Walau pahit sekali pun..

Insya-Allah.. I'll find my way..
Apa pun yang terjadi.. saya tetap terus berjalan.. hari ini mungkin saya tersungkur.. Esok saya akan tetap berlari tanpa henti..

Ya-Allah..
Guide my step.. Don't let me go astray
You're the only one who showed me the way..
Insya-Allah.

Friday, December 17, 2010

She can draw a circle..

Dalam kereta.. on the way hantar mummy pegi work..


eh..
eh..

eh..


not a circle..but it's 3

ngeh3..

Thursday, December 9, 2010

Jalan² lagi...

Malas nak cerita panjang..
layan je la piccas Ahad lepas..
Kali ni pergi Morib
pastu pergi
Bukit Jugra.



Adik tengok je abang main bubbles..

Main tolak helikopter

Adik punya rama²


Pemandangan dari atas Bukit Jugra

Rumah Api

Sebenarnya kat sini boleh nampak kapal.. tp kamera ku ni canggih sangat.. jadi nampak itu je la..
lalalala

peace
1malaysia!


Itu je..

TQ..

:)

Monday, December 6, 2010

Dalam sibuk²......... adeeerr jeee kan?

Dalam sibuk² .. ada je program, kalau tak.. duduk je bertapa kat opis sampai lebam..
ekekekk..
Rabu petang minngu lepas saya dapat arahan kena pergi IPPTAR untuk preparation Anugerah KPI HRMIS KPKK. Ok lah.. lg pun Angsapuri dekat² ngan umah. Hari Khamis terus je pergi sana dari umah.

Majlis berlangsung kat Dewan Cendikiawan. Hari Khamis tu cuma buat preparation sikit² je. Majlis nya berlangsung hari Jumaat. BERNAMA pulak jadi urusetia makanan je. Tak ada buat apa sgt pon. cuma tunggu budak katering pasang kain alas & susun² kerusi & meja.

Dalam dewan..

Anugerah KPI HRMIS
BERNAMA dapat tempat ke-2
ok lah kan..?

Hari majlis nye.. Time makan pagi..
Sorry lah.. malas nak snap gambar makanan..
sebab makan pg tu mee goreng mamak..
di mana saya rasa.... saya masak lagi sedap..
wakakaka...
atau pun.. sebab terlalu sibuk sampai tak ada selera kot.. ??


Atau agaknya selalu sangat uruskan bab² makanan.. menyebabkan saya rasa suma sama je..
hihihi...

Masa forum..

Ok dah nak balik..
Tengah hari x de snap² gambar. Sebab tiba² je suh prepare makan pukul 11.30pg. Ye lah hari Jumaat kan. Awal sikit. Kelam kabut sebab orang katering lambat hantar makanan. Saya kena sekali cedok² lauk..
Hoh.. korang rasa la air kaki oppss tangan akak ni..
Hihihi..

Wednesday, December 1, 2010

DECEMBER!!

Owh no.......!!
Dah Disember..

Banyak nye benda nak kena buat.!

1. Preparation untuk majlis kahwin kakak saya.. Majlis 1.1.2011 nanti.. ngeeee

Adoi.. kertas stiker lom siap gunting lagi
papan tanda belom siap print lagi
Lagu kahwin lom siap burn kat cd lagi
Beli kan tudung dia belom jugak lagi
Beli cenderamata pon belom lagi..

Tolong²!

2. Diri sendiri
Kerja.. Adoi report lom siap lg ni..
preparation utk interview SPA hujung bulan nanti.. Baca sikit² je.. adoii.. adoii..

tolong²

Tuesday, November 30, 2010

Cuti-cuti Terengganu~~

Salam korang.. Hujung minggu lepas kami pergi Kuala Terengganu.. Jalan² kat sana.. Kami memulakan perjalanan petang Jumaat yg lepas.. Wee... KL ujan, on the way tu pulak mendung je.. Sekarang nak pergi Terengganu senang je kan. Ikut LPT tu.. selesa lah. Tapi, memang boring sikit lah..

okeh.. first stop kat sini.. Masjid Geliga Kemaman. (Jgn tengok² sgt saya ni tgh sakit perut.. hehehe!)
Sampai Kuala Terengganu dlm pukul 11 camtu.. dah letih..
Rehat jap .. pastu tido..
Kami tinggal kat homestay di Kampung Losong.
Memang best!

Agenda ke Terengganu ni actually nye nak memeriah kan majlis perkahwinan adik ipar sepupu hubby. Yang lelaki tu.. Sweet pasangan pengantin ni..

Hari Sabtu, masa majlis tu hujan turun mencurah².. Adoii.. ni tak best kala pergi pantai timur hujung² tahun ni.. mesti hujan. Majlis ni berlangsung kat kat Kampung Atas Tol..

heh .. tumpang pelamin ye cik pengantin....

Lepas majlis tu jalan² kat Pasar Payang.. kat sini memang macam² ada. Tapi, Pasar Payang ni tutup pukul 5. Tu pasal sekejap je kat sini..
Plan nak pergi Taman Tamadun Islam. Tapi, sebabkan hujan.. langsung tak pergi mana². Balik terus homestay.. Releks² je..

Sebelum tu singgah beli keropok lekor buat makan petang..

Balik homestay siap² nak pegi makan..

Tapi tak jadi lah pulak.. Masing² dah penat.. Makan kat umah je. Tu pasal bertukar baju tido.. peace 1 malaysia!

Ahad pagi..
bergerak balik se awal jam 8.30pg. ni homestay yg kami tinggal.

Sebelum balik singgah ke Masjid Kristal ni. Taman Tamadun Islam tak jadi pergi sebab tak larat nak jalan nanti. Yelah.. lagi pun dah nak balik KL. kena simpan tenaga.


Us..

tengok dinasor?

Masjid Kristal.

On the way balik.. singgah lagi kat Masji Geliga Kemaman.. Kat belakang masjid tu pulak ada gerai jual sata & otak²..
Ape² pon memang best..
Isi ikan memang manis².. maklom la tepi laut lah katakan..

Abang Amir sabar menanti daddy bukak otak². Otak² memang favourite dia..

ok lah.. tu je catatan perjalanan kami ke Terengganu weekend lepas. Malas nak uplod gambar banyak² . penat tol menunggu. Dari semalam upload gambar, baru hari ni lepas.

Apa² pun bercuti kt Terengganu memang best. Boleh kata Terengganu ni syurga makanan.

Tapi.. sedih sangat apabila anak patung penyu adik kena CURI kat Bangsar. Sebab balik tu kami singgah makan kat Bangsar. Adik bawak turun patung penyu tu.. Pas habis makan.. Saya dukung adik bwk jalan² kat luar kedai makan. Masa turun tangga kedai tu saya memang perasan dia pegang patung tu. Siap pesan pegang elok².
Sudahnya.. saya jalan tak sampai 10 meter masuk kedai balik, tengok² patung tu dah hilang. Jatuh kot.. Saya pusing balik tempat jalan tadi.. langsung tak ada patung tu.. Uwaaaaaa... Jauh tu nak pergi Terengganu nak belikan lagi woooo....
Saya perasan ada couple selisih ngan saya masa saya jalan kat situ.

Adoii...... benda tu pun nak curi.
Dasar tangan panjang.
Geram!

Thursday, November 25, 2010

Ayah di balai polis~!

"Tolong top up mexis 30rm kat no baru ayah 0128XXXXX. Ayah ada masalah. Ada di balai polis. Jangan call. Nanti ayah caal'

Ni sms yg saya terima lewat petang khamis minggu lepas. Pening jap saya. Bila masa saya ada Ayah?.. Hahaha.. Saya ada abah je.. Saya abaikan je sms tu.. Ye lah .. abah saya mana pandai sms ni.. nak apa² dia terus call jek kalau ada ape².

Entah mcm mana semalam pun hubby dapat msg yg sama camtu. Ayat lebih kurang, mintak top up... hubby kata dia nak tepon org tu tapi dia lupa.. cehs..

Adoii.. saya rasa tak lain ni mesti nak menipu. Sebab no yg send msg tu no yg sangat pelik. pastu mintak top up kat no maxis yg start dari 0128XXXXX.

Korang ada ke kena camni?

Friday, November 19, 2010

Mastitis & Blocked Ducts

Bila Mek Rose bagi komen carik lah info pasal Blocked Duct dalam entry Bengkak Susu saya, maka apalagas.. Encik google pun gigih lah bekerja petang nih.. hik³..

Dok cari² tu teringat jugak doktor tu ada sebut problem saya ni Mastitis.

apa² pon info berkenaan 2 perkara di atas boleh diperolehi dari
:-

mastitis


atau

blocked duct



adoiii... mkn antibiotik tu tekak den raso len macam yo.. pastu asek sendawa jek.. sendawa rasa ubek jo.. adeh².. sepapan pon tak habis lagi.. doktor bagi dua papan.. tolong².. tak sanggup nak habih kan ni ha..

uwaaa.......!!

Bengkak Susu..

Saya punya susu (BF) ni sebenarnye dah mcm hujung² dunia jek. Ada tu ada la & adik memang kurang menyusu. So.. tak dek lah meriah sakan susu nih. Adik BF memalam jek. Selain tu FM lah.. Itu pon kalau dia kenyang tak dek la dia mencari susu. Memang saya pun tak de niat nak stopkan BF dia. Yelah.. itu antara bonding moments ibu & anak. Jadi kalau boleh, umur dia 2 tahun nanti baru stop BF.

Sebenar nye hari Selasa lepas saya mengalami bengkak susu. Tak tahu lah naper. Malam sebelum nya memang rasa sakit. Then, cuba keluarkan sikit susu tu. Keluar sikit je lah..
Pagi tu bangun rasa sakit sangat. Tak tahan rasa nya. Kemudian saya cuba pam. Tapi tak keluar langsung.. Aduss.. Lepas je mandi terus badan mengigil². Mcm nak demam. Pagi tu jugak ada plan nak pegi interview kat Bandar Sunway. Terus tak jadi pergi. Sebab dah siap muntah² apa bagai. Peh.. dah le perut kosong. Muntah lagi..

Sudah nye stay kat umah je. Demam makin menjadi2. Dlm masa yg sama try jugak keluarkn susu . Tp, still tak kuar jugak. Dah siap tuam ngan towel panas lagikk.. masih lagi flow nya tak lancar. FYI. Bengkak susu ni belah kiri je. Sebab adik biasa BF belah kanan jek. So, belah kiri ni mmg dah lama tak bagi dia BF.

Petang sikit baru kebah demam nye. Tp, susunye tak kuar jugak. So, petang terus gerak pegi klinik. lagipun nak balik umah MIL. Pegi klinik doktor tu bagi ubat tahan sakit, ubat kurang kan bengkak & jugak antibiotik supaya susu boleh keluar.

Maka hari raya haji tahun ni di sambut ngan ubat²an ye kawan².. Rasa dah okey sikit. susu yg keluar macam pekat sikit. Tuam² ngan towel panas apa bagai.. Then, ok lah..


Adik & Kucing~~

Salam.. Ni gambar Ahad lepas.. Hahaha! Gila lama terpendam .. hari Jumaat baru terhegeh² nak buat entry. Maaf lah korang.. Sibuk pulak.. Tambah beraya lagi. tapi.. lupa pulak nak bawak kamera hari ni. Tak dapat lah nak uplod gambar raya hari tu..

Layan jek la gambar nihh.......

wow....! gila ramai kucing kat sini..

iskk......... yang ni membutooo yo kojo eh..

blackie....

Gemokkk......!

yg ni species siam .. Jenis ni suka makan tom yam .. hahaha!

Bulu saja lebat.. tp pemalas basuh muka..!

ko rileks je kan..?

muka ganas.. tp, entah pandai tangkap tikus ke tak.. :p

species x dek bulu..

geli akak!!

mesti kau dah bosan kan?

muka suci & baik gila..

tapi... suka mengigit..
jaga kau.. jumpa tgh jalan nnt aku lenyek ekor kau!!

dah la .... penat tengok kucing nih..

main pulak..