Budak-budak bertuah

Friday, December 30, 2011

Budak Korea..


heh heh.. dah berjaya meniarap..


tapi.. nak buat ape yek?..


owh... tolong.. selamatkan saya...


Friday, December 9, 2011

Budak busuk & masam....


budak busyuk & masyam ni dah 3 bulan........ cepatnya masa berlalu...!
i really miss this busyuk2 face masa tengah kerja..
masa tengah tension..
grrr...





sekarang Arif is trying harder untuk meniarap.. hari2 praktis...
rajin betol..

tapi hari ni badan nya cam panas sket..maklum le.. dah dapat skill baru, mula la demam sana sini.. mudah2an tak teruk sangat ye sayang..

citer pasal keje?
oh... saya amat tension!
rasa nak pukul orang pun ada!

mujur lah ada 3 penyejuk hati..
cukup mengubat jiwa kacau mummy nye nih..


Friday, November 25, 2011

Baby Arif

Alhamdulillah......

Bertemu lagi kita di hari Jumaat nan indah ni..


Entri hari ni tak de de gambar le... Nanti kalo rajin saya upload k..

Alhamdulillah jugak..

Habis jek pantang hujung Oktober hari tu, terus jek ada orang offer keje kat private Kolej dkt2 rumah.. Masa tu dalam dilema gak.. cian baby Arif, tak dapat manja2 lama2 ngan Mummy..Tapi, memandangkn rasa kesian kat hubby yg cari rezeki sensorang, maka tepaksa lah saya tolong2 dia..

Kesian gak kat anak2.. ini pun utk masa depan diorang jugak..

Maka, 15/11/2011, Saya pun dah mula kerja (minggu lepas lah tu)...

Jadi, Currently baby Arif fully breastfeed.. Saya agak risau sebab baby lelaki kan kuat minum susu.. Sebab hari tu ingat masuk kerja lambat lagi, saya tak de buat stok susu banyak2..

Jadi stok susu hari tu suma sudah habis.. Skang ni terpaksa lah pump kat tempat keje banyak2..
Masalahnye kat office tak de peti ais pulak.. Terpaksa lah saya pump petang2 sikit.. Takut susu rosak.

Alhamdulillah.. Ada banyak petua supaya memperbanyakkan air susu.. paling banyak jumpa kat sini.. http://sereniety.blogspot.com/2008/10/petua-petua-menambahkan-asi-air-susu.html

Maklum le.. saya ni walau pun dah anak 3 tapi masih lagi tahap 'beginner'.. Kali ini ngan harapan supaya tak ku ulangi kesilapan2 lalu..

Ye lah.. setiap ibu ingin kan yg terbaikk untuk anak2... Harap2 kali ini berjaya.. Target 6 bulan saja dulu.. lepas tu, minum lah susu apa2 pun Arif.. Asalkan bahagia.

*wink**

Wednesday, November 23, 2011

Kadang-kadang.....

Anak oh anak...

Hubby & Saya mengambil masa 2 minggu untuk membenarkan Abang pergi ikut rombongan sekolah nye. Risau sangat takut dia buat perangai dia.. atau tak mahu dengar arahan cikgu nya.. Risau jugak kalau2 dia tak gembira pergi rombongan tu..

Seminggu sebelum tu jugak dia jatuh dari papan gelongsor.. akibatnya?.. tangannya bengkak.. seminggu tak sekolah..
Hari sebelum rombongan baru lah pergi sekolah. Sebab kan kawan2 sibuk cerita pasal rombongan, dia pun nak ikut jugak..

Yelah... kami bagi bagi jelah.. nak bagi pengalaman naik bas ramai2.. pergi ngan kawan2.. mana tahu nanti kalau tukar sekolah lain, tak de rombongan pulak.. cian Abang..


Dalam bas.. lepas pergi Hari Kanak-kanak kat TV3

Happy betol!


Dengan kawan2..
tak de risau aper pun muka dia..


Seronok kan?

**gambar dari FB cikgu Muslina**

Burung?

Burung Marah..


Jgn marah2..


Happy Working!




Dah banyak habuks..

Sebelum tu kasik clear ini blog.. sudah lama tak cuci.. banyak sawang2..

Maaf ye.. tuan rumah sibuk.. nak kata sibuk tahap gaban tu tak de le...

Sibuk main burung...


Burung?


Monday, October 31, 2011

Congratulations........

Tahniah Encik Abdul Hadi di atas hasil usaha Encik, Encik telah berjaya menamatkan pelajaran Encik.. dan seterusnya telah selamat Konvo pada pagi tadi..


Finally .. without the muncit perut!
huhuhu...

Encik Abdul Hadi adalah adik bongsu saya. Beliau mengambil Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia di UITM Shah Alam.

Tahniah bro!





Tuesday, October 25, 2011

Sejak dia ada....


Sejak dia ada...... asyik2 dia saje yg di tempek di blog ini...


Abang & Kakak pun comel ape...........


see........ cute kan?


kalau dia ni.... ape yg boleh di harap sangat?


Asyik tidoooo je..

Nite!

Monday, October 10, 2011

Dah Sebulan...


Dah sebulan..

tak lama jek lagi..
Nanti buleh pg jln2 ngan mummy beli kereta Flash n Dash..
he3

Wednesday, October 5, 2011

Antara tragedi & suspen......

Banyak bagi suspen kat mummy nyer nih....


Tragedi...

24 Ogos 2011
Ada check up di PPUM.. semuanya ok.. Tp, masa tunggu hubby.. saya terjatuh sebab nak menyelamatkan kakak Uzma yang jatuh dari sofa di tempat menunggu.. Aduh.. gila sakit.. dah lah tengah sarat.. boleh jatuh pulak!
Sakit memang sakit tapi, sebab x de bleeding atau leaking.. saya balik je..
Malam tu perut rasa berpusing2..

Suspen..
25 Ogos 2011..
Masih lagi perut rasa tak sedap.. Aduh.. rasa macam dia nak kuar jek.. tp, tak kuar.. Suspen.. kalau kuar hari ni sama lah birthday dgn mak As nye ..


Suspen lagi........
30 & 31 Ogos 2011..
Raya.. saya mengalami sakit perut sebab.. makan macam2... asyik ke tandas je.. aduii.... masa tu dah suspect dia kuar anytime.. tp, masih x mo kuar... Sabar je...

Tragedi lagi..
1st Sept 2011
Masa bulan puasa tak berpeluang makan Kenny Rogers Roaster.Jadi, kitorg pegi Jusco Bukit Tinggi. Lepas makan.. nak tengok wayang citer Cars 2.. Tapi.. dalam rushing2 nak ke panggung wayang saya terrrjatuh ... Sebabnye.. terpijak air kat lantai.. Serius sakitt.. tp still tak ada bleeding @ leaking.. Saya cuma duduk je.. Haii.....sabar je lah..

5th Sept 2011
Pagi tu ada check up lagi.. Doktor siap bagi extra 10 hari lagi untuk dia kuar sebab ikut due nye 7th Sept. Pagi ni semuanya ok.. tak de sakit pun... Cuma makin menjelang malam.. rasa makin tak selesa.

6th Sept 2011
Masih ada tragedi yg berlaku.. Handphone buat hal. Bleh time2 ni dia rosak.. Dari pagi dah rasa sakit2.. tp, masih sempat ambil Abang dari sekolah, masak2.. & releks2.. sampai lah lebih kurang pukul 7 mlm masa tu saya rasa dah flat sangat.. Dah tak boleh tahan.. kena gak pergi hospital. So, tunggu hubby balik. Sebab nak call tak bleh .. Handphone rosak menyebabkan SIM kad saya rosak sekali.. Just imagine la kalau anything happen kat saya hari tuu..

Tak lama hubby balik.. Siap2 apa bagai.. dalam pukul 9 lebih sampai PPUM.. huh.. terus je ke labour room.. Bila siap je nurse tu pasang CTG apa bagai, dia cakap saya dah nak bersalin dah ni sebab contraction nya kuat.. Masa tu.. antara percaya ngan tidak je apa yang nurse cakap tu.. saya tak yakin baby boleh kuar hari tu.. masih lagi saya fikir kan yg saya tak ada bleeding @ leaking.. itu yg menyebabkan saya rasa tak mungkin bersalin hari tu jugak.. tp, tak lama.. tup2 pukul 10:21pm baby pun selamat di lahirkan..

Amacam....... suspen tak?



Tuesday, September 27, 2011

Kembar


My boys
Berkongsi tarikh lahir.
Kembar lah tu.. hehehe

Alhamdulillah... Hari ni Arif dah 3 minggu..
He is a very good baby..
asyik tido jek..
Alhamdulillah.. tak banyak ragam.
Bagi mummynye rehat banyak2 .. sambil2 layan kerenah abang & kakak..

Pantang kali ni sendiri je.. tak jadi balik kampung..
Mungkin lepas pantang baru balik kampung..
apa2 pun cepat2 le masa berlalu..
Pantang time is not a very happy time kan..

lagi 24 hari..
harap bersabarr..

Sunday, September 18, 2011

Finally.......


Tuah Arif Hambali
6th September 2011
3.656kg
22:21hrs
PPUM


Monday, September 5, 2011

Belum lagi...

suspen...

kejadian tragik pun dah berlaku..

Tp....... 3rd Tuah tak mo kuar lagi...

Esok birthday Abang..

Happy 4th Birthday Abang!! Kalau Mummy larat esok mummy masak kek.. Adik nih ada gaya nak kuar esok nih.. Harap2 lah... mummy dah tak larat... huhuhu....

**Semoga Abang jadi anak yang soleh & beriman.. di lembutkan hati .. Mummy sayang Abang selalu**

Wednesday, August 31, 2011

Raya 2011

4 & 1/2 orang...

Ala kadar je tahun ni.. sambut pun berempat jek.. syahdu je..



Friday, August 26, 2011

Salam Aidilfitri & Maaf Zahir & Batin.....

Salam Aidil Fitri & Maaf Zahir & Batin kepada semua pembaca blog ini..

Yang nak balik kampung.. Berhati2 di jalan raya.. Semoga selamat sampai ke destinasi.

Saya beraya di Klang je.. Insya-Allah keluarga saya akan datang pada hari raya nanti.. He3 diorang beraya kat bandar lah nampaknye tahun ni..

Harap2 baby lahir 31 Ogos ni... Merdeka Raya!!! huhuhuhu!!

* Dah kerap sakit2 2-3 hari nih.. **

Saturday, August 20, 2011

Rezeki......


1) Rezeki Ramadan... Berkat bulan yg mulia ini..
2) Rezeki anak-anak...
3) Rezeki baby...... Agak nye kena letak nama Rezeki Langit Ramadhan.. Hu3
4) Rezeki mummy & abah saya ... mereka tak putus2 berdoa untuk saya..

Apa2 pun masih di bawah status calon simpanan.. Peluang masih 50-50.. Doakan saya ye...

Jawatan ape? Biarlah rahsia dulu yer... Apa2 pun ianya totally different dari apa yang saya buat selama 10 tahun ni..

Huh... berdebar pulak... Takut pun ada... Semoga berjalan lancar semuanya.. Amin.

Thursday, August 18, 2011

Balik kampung

Tup2 lebih kurang 10 hari nak raya....

orang lain mungkin sedang berperang laki bini nak beraya di mana..

kampung laki nya ke..

kampung bini nye......


Saya? nampaknye raya kat klang je lah tahun ni. Tak balik bentong @ endau... Ngeri oii... takut terbersalin dalam keta sapa nak tanggung..?

Apa2 pun tengah dalam usaha memujuk my parents raya kat sini. Ye lah.. kt kampung pun bukan ada sapa... kakak saya pun mungkin beraya kat sini jugak..

Smlm pergi check up.. suma ok..
Tp, puasa saye ..... hehehe..... ada lompang2... Bukan ape... skang dah makin termengah2 & terboyot2 mcm ni kadang2 pening2.. tp, try so much jugak lah berpuasa.

Lagi pun kena jaga 2 kanak2 riang ria ribena memang buat mummy nye tak larat ...

Raya oh raya........... nampaknye tahun depan kena qada' raya sakan2 ..kui3



Wednesday, August 10, 2011

Biskut Oat. Melting Moment

Bahan-bahan

185 g tepung gandum
1 camt rata serbuk penaik
90 g gula halus
125 g mentega
1 biji kuning telur di pukul
1/2 camt esen vanilla
2 camb oat
4 biji ceri dipotong kecil2


Cara membuat
1. Ayak tepung & serbuk penaik
2. Putar mentega & gula
3. Masukkan telur, esen vanila & pukul rata.
4. Masukkan tepung. bentukkan hingga menjadi doh lembut
5. Bentukkan adunan menjadi bebola kecil.
6. Sadurkan dengan oat & letakkan ceri.
5. Aturkan dalam dulang pembakar, Bakar selama 15-20 min. Pada suhu 200c.

::Cabaran:::

Dalam hidup ni kalau tiada cabaran pun tak seronok jugak ye.. Cabaran lah yg mematangkan kita, mengajar erti hidup yang sebenarnya.

Cabaran ........
Sebenarnya dah almost 4 bulan saya bergelar suri rumah tangga sepenuh masa. Meninggalkan sepenuhnya masa pejabat, kasut tumit tinggi, berkejar ke tempat kerja dgn meredah jem & hawa sejuk pagi.. kadangkala balik dengan hawa sejuk malam.

Dan sekarang...
boleh keluar suka hati tanpa fikir jem @ waktu tertentu. Hanya waktu tengahari mengambil Abang Amir pulang dari sekolah.. full stop..

Huh? begitu ke...

bagaimana ngan kerja2 rumah sambil melayan kerenah anak2 yang semakin ehem2.. akal panjang... & adoiii....... dah sampai tak tahu nak kata apa..

Gaduh perkara wajib yg setiap hari Abang & Kakak lakukan.. kadang2 sampai tak tahu nak buat apa..
Apa tah lagi kalau seorang tu dok menegakkan sharing is not caring... Pening!!
Beli kan permainan yg sama pun masih bergaduh lagi... Sakit jiwa!!
Kalau lain2 apa tah lagi! ....... harussssssssss mummy nye cepat bersalin nanti..!!

Walau apa pun .. so far Abang cepat beralah.. pujuk2 sikit baru ok.. cuma Kakak nya ni hah.. akal panjang sangat.. pening mummy... susah nak mengalah...kadang2 mummy jadi raksakse gorgom baru lah nak diam.

Itu baru dua.......masuk tiga... kui3... belum lagi citer pasal nak uruskan business sendiri nih.. serius, memang tak larat. Apa tah lagi bila dah makin sarat ni.

Dalam susah payah.. Alhamdulillah, ada perkara baik yang Allah beri untuk saya. Pertama sekali kesihatan yang baik utk keluarga saya. Terutamanya Abang & Kakak. Baru2 ni je Abang demam. Alhamdulillah.. suhu pun setakat 39C. Tonsilnya bengkak.. tapi masih boleh terlompat2 tengok citer ultraman.. Adoii.. mummy nya yang risau.

Kedua.. Abang makin berdisiplin.. sekarang sudah tak susah nak pujuk dia pergi sekolah. Kalau tak, memang berperang di pagi hari. Sekarang pun no more kencing kat tilam malam2. Mudah sikit kerja mummy yang makin sarat ni..

Rasanya mereka berdua makin senang di uruskan.. tak sesukar dulu...

Kalau dah bertiga macam mana pulak ya nanti..?

Tawakkal & banyak doa perkara yang baik2.. Sekarang pun dah selalu ingatkan Abang & Kakak yg mereka akan punya adik .. bermakna makin banyak benda harus di kongsi.. harus di bahagi sama rata. sama rasa.

**Mummy (mak saya) ampun kan kenakalan saya masa kecik2 dulu.. Haish... nakal betol! bila fikir balik patut la mummy pun selalu jadi raksaksa gorgom.. saya nakal sangat!**

Dua orang manusia yang perlu saya hadap setiap hari.
Walau apa pun mereka jujur, tak memberi janji2 manis menusuk kalbu, tidak bermuka2, apatah lagi berpolitik!

Wednesday, August 3, 2011

wordless wednesday....

Hoh... tak de makne nye wordless.... saya terpaksa membebel jugak!

hurm......... hari ni pergi check-up kat PPUM. Sampai2 jek... rupa2nya klinik ibu mengandung, wad bersalin, obstetrik & genikologi serta pediatric dah pindah ke bangunan baru.. adoii.. penat berpusing2 kat situ.. iyelah tempat baru.. hari ni pulak ngan bijak pandai nye saya tertinggal handphone kat umah.. maka.. tak de lah gambar ye..

Dah scan baby tadi.. Alhamdulillah....baby ok.. compare to 2 pregnancy sblm ni..dekat ujung2 ni selalu jek tak cukup air ketuban.. Tapi..kali ni cukup air ketuban nye walaupun puasa..

berat badan pon konsisten..... naik sekilo lagi.. td timbang baru 70.9kg... okeh2 tak mau berat sgt kang susah nak turun..

ape2 pun... harap suma nye ok... harap semuanya di permudahkan & selamat semuanya.. Amin

*kalo nak kuar time raye pun baguss jugak ye... buleh kumpul duit raye banyak3... muehehehe!*

Wednesday, July 27, 2011

Lagi 6 minggu.....

Huh........ macam cepat je masa berlalu.. tup2 lagi 6 minggu..
Adoii........ tarik nafas.........
turun nafas............

Petang tadi.. masa nak tido kan Abang & Kakak .. tetiba saya di serang rindu.. heh.. bukan apa.. rindu bau masam2 baby.. rindu kaki kecik yg mengotek2.. rindu daging pejal yg tembam2.. haish...
teringat masa diorg ni baby2 dulu...

Aduh.... sabar ye... tak lama jek lagi....

cuma yg agak menyedihkn sekarang ni.. kamera saya dah rosak.. Oh! sangat sedih okay! Saya sangat2 memerlukan kamera sekarang nih.......!! huk3..

Hubby..... please! *wink*

Thursday, July 21, 2011

Biskut raya... ciss.. raya sangat lah mummy nye ni hah!


Biskut sarang kerengga..

Resepi asal namanye Biskut Oat Melting Moment.. kiranye ianya cair di mulut tidak di tangan.. hihihi!

tapi saya salah baca instruction.. kuang2.. resipi tu suh putar mentega & gula. saya bantai boh je semua bahan.. udah nye.... rupanye jadi sarang semut pulak..
hentam lah labu oii..

buat pun x banyak.. saja2 layan Abang Amir yg rajin memasak..
apa lagi tunggang langgang dapur ku!
hua hua hua..

*gambar dr FB saya. Jadi kecik pulak!*

nota kaki : kamera saya dah merajuk.
lepas ni semua snap pakai HP lah nampak nye..



Tuesday, July 12, 2011

Teman Sepanjang Kehamilan ini..

Teman-teman saya sepanjang kehamilan kali ini adalah....


Elken Spirulina

Ini boleh kata cinta pandang pertama la jugak.. Dah jumpa yang ni terus tak de pandang lain dah.. huhuhu!! dari A-Z memang bagus.. berbaloi2 pulak mengamalkan nye.. Alhamdulillah... HB darah saya tak turun mendadak. Malahan maintain je.. Walaupun ada gak hari2 yg malas nak amik .. So far.. HB saya maintain je. Nafsu makan ni agak macam kuda.. Tapi, berat tak naik mendadak. Untuk trimester ke 3 ni naik sekilo je..

Kurma
Kombinasi yg hebat jugak dengan Elken Spirulina tu. Especially dah masuk trimester ke 3 ni.. kerap rasa pedih ulu hati. Ye lah.. perut ni dah berubah kedudukan tu pasal pedih ulu hati. Masa pregnant kan Abang & kakak nye.. tak de lain .. telan gaviscon. Sekarang makan kurma & Elken Spirulina. Alhamdulillah.. rasa nya lebih elok dari gaviscon tu..

Badam
Kudap-kudapan ketika boring.. Antara khasiat badam ni tinggi ngan asid folik.. ok lah tu kan.. biasanya saya makan ngan kurma.. Layan woo.. Orang kata kalau pregnant memang bagus amalkan badam & kurma. Nanti anak jadi cerdik. Sejauh mana kebenaran nye.. Wallahualam.. Apa2 doakan saya dapat anak yg sihat, cerdas & cergas ye...


Guasa board

Terbaik jugak! nak harapkan hubby urut wife dia ni.. jauh panggang dari api.. terpaksa lah wife dia ni berkasih sayang dengan guasa board.. Wakakakak.. biasa nye encik guasa ni di gunakan untuk mengurut kaki nih.. Lenguh2 tu hilang lah jugak.. Paling penting dah tak kerap mengalami simpul biawak di malam2 hari. Seingat saya ada la 2 kali kena simpul biawak sepanjang preggy ni. Kalau dulu, tak terkira bape banyak kali kena. Haish.. masa tu rasa mcm nak kerat kaki ni.. Sakit betol.. Huhuhu...

Friday, July 8, 2011

Bersih 2.0

9 hb Julai 2011

1) Ada program kat Penang. Siap ada Datuk Syeikh Muszaphar lagi..
2) Party Tupperware kat Ampang. Khabarnya wartawan Kosmo pun ada.
3) Hari Potensi Tabika Kemas Abang Amir di Kampung Jawa, Klang


Sayang nye ke tiga2 event di atas saya tak dapat pergi sebab hubby ada kelas dari pagi sampai la petang.. :(
Tak larat nak drive sensorang. Takut ape2 jadi. Dekat2 boleh la..

Maka.... tak de projek lain selain memBERSIHkan rumah.. baju2 & kawasan rumah..

**rajin2 sila la jengok blogshop saya ya.. ada barang baru sudah masuk.. mari2*



Saturday, June 25, 2011

Macam raksaksa gorgom

Air....
Air....
Air..

Cuaca panas camnih memang cabaran buat ibu mengandung.. maklum la.. suma naik.. tayar dah berlipat2 ni..
Nikmat betol mandi 5 kali sehari..
Nyaman..

Apa2 air batu harusssss control.. tak nak mendapat azab batuk. Memang tekak ni dah weng sikit sejak operate appendix 6 tahun lepas.. Apa kaitan appendix ngan tekak? nanti lah citer..

Air manis2 pun kena control.. 2 minggu lg nak check up kt PPUM.. Misi kat situ dah sound nak cek gula dlm darah..

Aper2 pun.. petang tadi beli gas, ada pulak orang jual ice blended depan kedai tu.. Ok..ok.. 1 manggo untuk Abg Amir, Coklat untuk Kakak Uzma..

Dalam kereta..

"Bang boleh mummy mintak sikit air Abang?"


NIKMATNYERR............

huhuhuhu!

**yang to be continue tu nanti dulu ye.. Lom ada idea**

(",)

Tuesday, June 21, 2011

3 pengalaman berbeza-beza

Masa mengandungkan Abang Amir..

- Pagi petang siang malam.. morning sickness.. sampai tak boleh mkn apa2.. Yang boleh buah je.. pastu.. apa lagi pening lah.. perut masuk angin.

-Orang kata first trimester je morning sickness. Tp, masa Abang ni.. sampai nak bersalin morning sickness lagi. Adoyai.. tu pasal Abang tak cukup berat masa lahir. Adoii.. kesian Abang..

-Cukup allergik makan benda pedas. Pedas je confirm putus selera. Sampai satu tahap makan nasik ngan kicap je. Cian kan? Tp yg heran tu.. asam pedas boleh lak masuk.. huhuhu.. Johorian sungguh kamu ni yer..

-Banyak kali mimpi pasal jantina baby masa ni. Entah le.. mungkin sebab anak pertama kan.. Keterujaan nya sangat lah terlebih ..tu pasal dok pikir pasal baby je..

Mengandung kan Kakak Uzma? Nanti lah dulu.....

to be continue.. heh heh heh

Monday, June 20, 2011

Permohonan macam dah di luluskan..

Permohonan nama untuk 3rd Tuah dah macam di luluskan oleh Encik Hubby.. hari tu dah kuar dua nama.. tapi.. cam biasa lah.. inikan mummy nya yang mengandungkan nye.. harus la ada kuasa veto di situ kan. Hubby tak baper suka ngan nama pilihan saya tu sebab kata nya bunyi nye tak sedap.. cisss...... punya la penat pikir nama tu..

Last2 masa balik kampung hari tu ada anak yang mummy saya jaga tu nama pilihan hubby.. keh3.. terus la saya buat application tak mo nama dia sama ngan baby tu.. kang tak tahu nak panggil aper.. heh heh heh..

apa2 pun... saya tengah cari mood update blog.. sorry lah kalau banyak merapu.. Gambar? nampak nye memang tak gigih ibu mengandung ni menangkap gambar.. itupun kena tunggu mood jugak.. huhuhu...!

All Men Are Brothers

Sekarang saya dah addicted ngan citer bersiri cina setiap malam isnin sampai jumaat kt 8tv..
Memula rasa citer ni cam tak best jer.. aper tak nye.. mcm ganas..main pancung2 kepala orang selamba2 je... kih2.. tapi, apa yang best tentang citer ni adalah kesetiaan wira-wira Liangshan sesama mereka... dan ketabahan mereka ni dalam mendapatkan keampunan dari maharaja China..

Lagi best effect2 peperangan yg mengkagumkan, props menarik.. jalan citer pun penuh emosi & drama..
kalau citer melayu tak habih2 la ngan putuss cintaa jee... cinta 3 segi.. naik malas nak nengok nye...

Kalau ikut sejarah nye ending citer ni memang sedih la.. tapi.. nak buek camno.. sejarah maharaja China mana ada yang happy ending kan...?

Tapi sayang nye.. citer ni lg seminggu nak habis.. huhuhu.. lepas ni ganti ngan citer korea pulak.. kalau tak salah saya Lee Min Ho akan membintangi drama tersebut. Best ke? Entahle.. jangan2 berebut citer ultraman ngan Abang Amir.. huhuhu!

Friday, June 3, 2011

MY BABY'S PROGRESS

Week 26


Only 14 more weeks to go

MY BABY CAN SEE!!! Their little eyelids are no longer fused shut and they're probably having their first moments of blurry sight as you read this. Also: they're busy building their super-psychic powers as bazillions of brain cells are growing at a super-speedy rate that won't stop until after my genius baby hits EIGHT YEARS old. Whoa!


**14 minggu tu bersamaan 14 minggu lg nak raya.. huhuhu**

Due date 7 september 2011 nanti. Tapi memandangkan Abang Amir & Kakak Uzma pun awal & nak cepat jek keluar.. saya pun tak yakin bila baby nak kuar..
kalau boleh 6 september lah.. sama ngan birthday abang.. senang nak celebrate.. hehehe...

Thursday, June 2, 2011

Dah balik....

ting tong ting tong

kepala masih pening..

kaki sakit2..

huhuhu.. cian kan? ibu mengandung ni sebenarnya tak larat nak travel jauh2 camnih..

nak buat camane.. balik pun mengejut2.. boleh kata emergency la jugak.

Tapi................. yg penting result nye...

ting tong ting tong
&
dup dap dup dap

pening fikir kalau dapat..

lagi pening fikir fikir kalau tak dapat..

Sekarang ni tawakkal aje lah..

Semoga doa saya selama ini termakbul.

Amin...........................

Saturday, May 28, 2011

ho ho ho balik kampung

Nanti kan update saya selepas balik dari kampung nanti.. huhuhu!

*doakan kejayaan saya dalam misi kali ini*

;)

Tuesday, May 24, 2011

Projek terbengkalai


Dah dekat 3 bulan saya berpindah ke rumah sewa baru. Dekat area Jalan Kebun. Kat sini banyak rumah lot yg di sewa kan. Harga sewa pun ok lah... Rumah ala2 kampung. Citer pasal rumah sewa saya nih... rumah nye baru buat.. masa masuk hari tu ada la sikit2 x siap lg.

Dalam sebulan camtuh.. saliran air tersumbat. Pastu sampai sekarang tak siap2 di baiki lagi... Aduhai.. org yg buat keje dtg mcm biskut.. kejap ada kejap x der.

Takkan nak tunggu third Tuah ni kuar baru nak siap kot!

Sunday, May 22, 2011

Mood ke laut...........

Rasa cam nak post mcm2.. tp, kurang gigih nak amek2 gambar... ke laut je rasa nak meng update..

Adeh2... tolong2....... tolong jangan malas sangat!!


Baby dlm perut ni pulak rajin pulak di bergimrama. Adeh2 ngalahkan baby 8 bulan lak dia!!

Dalam pada itu, tengah pening cari nama dia... kurang idea lah pulak kali nih! huhuhu!

Ape2.... yang penting... selamat..

Friday, May 20, 2011

Our third- dah tahu jantina.. tapi suprise lagi lah!

Third baby dah masuk 6 bulan.. so far dah scan masa 5 bulan hari tu, dah tahu jantina dia. Tapi ye lah.. scan ni pun bukan nye tepat sgt.. so, masih lagi tak leh nak percaya 100%.

Ape2 ikut dr pengalaman lepas... dah boleh agak baby ape.. tp.. diam2 dulu lah..

Ape yg penting? Selamat.............


*masih fikir nak bersalin di mana.. PPUM ke atau nak balik kampung.. Due nye time raya nanti.. huhuhu.. nak makan lontong mak saya dulu baru bersalin, boleh tak?*

Sunday, May 15, 2011

Konvokesyen Tuah Amir Harith

Yup.. sila ramai2 percaya yg Tuah Amir Harith dah pun konvo.......

see........
v
v
v
v
v
v
v
v



percaya tak?

huhuhu!

Abang dah pun sekolah tadika. Tadika Kemas je.. tak de nak hantar tadika mahal2 niss.. Ye lah.. kalau ikut umur dia pun belum cukup 4 tahun maa.. kalau hantar tadika mahal2 kang dok nak main je.. tak ke pening kepala mummy nyer ni eh.. Ini pun kadang2 ikut mood dia nak pergi sekolah. Kalau malas, alamatnye berperang la pagi2 nak suruh dia sekolah.. huhuhu..

Aper2 je lah Abang.. mummy dulu tak sekolah tadika pon.. lepas gak masuk U.. huahuahua...!

Monday, May 9, 2011

Pengantin Lama

huhuhu.... dah bercendawan gambar nih.. baru nak upload.. Gambar kahwin kakak saya pada 1/1/2011 lepas.. layan.......



peace 1 malaysia




Selamat Pengantin Lama.. kui3..

Sunday, May 8, 2011

Rindu....

Rindu.. dah lama tak berblog.. dah dua bulan...& dlm masa yg sama a lot of things happen to me.

*sigh*

ada hikmahnya...

apa2 pon jiwa lebih tenang skrg..


no more stress..

YEAH!!

Friday, February 25, 2011

Lupakan yg sedih².. Pandang terus ke hadapan.. Jangan menoleh lagi!

Alhamdulillah.. berkat doa semua.. Saya telah pun mendapat pekerjaan.. Masih lagi status kontrak.. Tapi, tak apalah.. itu sahaja yang sesuai untuk ibu mengandung macam saya. Nak cari kerja tetap memang susah sangat. So, dalam 4-6 months ni saya cuba berjimat untuk bayi yang bakal lahir nih..

Aiseh.. diam tak diam dah hampir 3 bulan gak majlis perkahwinan kakak saya. Akibat jiwa kacau & tak keruan.. tak dapat nak upload gambar dia.. ngee... tak de lah banyak gambar nye. Sebab hari tu dia dah ada photograper dia sendiri.. Saya ni pulak sibuk ngan 2 budak bertuah tu..

Insya-Allah.. mentari akan bersinar lagi.. Jangan putus harapan. Only Allah knows the best for us.

Friday, February 18, 2011

Where should I start?


Where should I start... Almost 2 months already.. sama mcm baby dalam perut.. Saya tahu most of my readers tak tahu apa sebenarnya yg terjadi pada saya..

*tarik nafas panjang dulu*

Ok lah.. saya sebagai salah seorang pekerja kontrak di bawah skim perkhidmatan singkat telah pun di tamatkan kontrak pada 31 Dec lepas. Yup memang PM kata kontrak ni akan di sambungkn setahun lagi. Tp, kontrak saya di tamatkan 31 dec 2010.

Yup.. I' m unemployed.. atau officially a housewife..

Ok.. Saya pekerja kontrak.. apa pun saya buat tak boleh lawan kontrak. It's stated there yang kontrak tu boleh di tamatkan bila². Fine.. Saya redha..

But.. at the same time I feel terrible. Kerana korang just imagine lah.. sesiapa yg tak de connection (i mean sedara mara atau kabel kuat) ngan org2 kt situ mmg confirm kena berhenti.
Yes.. IT'S KRONISME !!

Dan paling hebat.. ada pulak org baru yg ganti tempat kitorg ni.. Yang saya rasa mereka ni cuma kambing hitam & mungkin akan kena berhenti jugak nanti..

Maka.. yg tinggal esok.. hanya KRONI !!..

Anyway.. Thanks & Syabas kepada mereka² itu yang menyusah kan hidup saya.. Balasan Allah akan sentiasa menanti anda.. (Ingat ya.. doa org² yg teraniaya akan di makbulkan) *Bukan saya seorang ya.. Lebih 70 org berdoa yang sama macam saya. Agak² hidup korang senang x nanti?
Wait & See..

Saya .. sekarang masih lagi mencari pekerjaan.. Entah lah.. kali ni macam susah sikit.. Maybe sebab awal tahun. @ Saya jadi kurang confident after this thing happen to me..

I feel sad & terrible. Saya memikirkan anak².. & anak yg bakal lahir nanti... Korang sebagai mom mesti nak memenuhi kehendak anak kan.. Belum lagi persiapan baby nanti.. Keluarga kami makin besar. Of course, perbelanjaan nya makin besar.

Ya-Allah.. Ujian ini memang berat, tp.. Insya-Allah.. saya sedaya upaya melalui nya.. Mencari jalan agar bahagia menanti kita kembali..

Please friends.. kalau korang ada tahu kerja kosong -Admin, HR assist.. kerani ke.. please inform me K. tp kat area shah alam / KL @ klang ye... nak e-mail pon boleh.. kat senorita_910@yahoo.com

Apa² pun please pray for me. Love U all.


Wednesday, February 9, 2011

210 hari...

Lagi 210 hari..

Belum ape2 saya dah teringat...

contraction pain

belum lagi nak meneran...

Adoii.. anak ke tiga nih.... masih takut lagi.. huhuhu..

So far tak de masalah morning sickness yg serius.. cuma kurang selera makan.. makan yg pedas2 cepat sungguh terasa tak best nye..

Before pregnant.. berat saya 70 kg.. sekarang 66kg.. adoi.. dulu teruk2 berdiet tak de dpt turun .. skang cepat je turun..

Belum pergi check-up lagi.. huhuh... nak tunggu 14hb nanti..

satu2nya harapan saya adalah 14hb nanti.. Doakan yg terbaik untuk saya..

**p/s : Congrate suziey kerana memenangi contest saya yg lepas. Nanti saya e-mail k.. **

Wednesday, January 19, 2011

Siapa cepat dia dapat...

huhuhu..

masa untuk bergembira.. bosan tau asyik sedih² ni..

so.. ini hari kira contest jugak la...

rezeki wehh..... mari².


SESIAPA DAPAT MENGESAN BENDA TERBARU (WIDGET KA.. GADGET KA..)..

OF COURSE ORG PERTAMA

YG BAGI KOMEN KE..

YG BUAT ENTRY KT BLOG KORANG KE..

Akan dapat HADIAH..

tp.. Hadiah Misteri lagi

kuang²..

cepat².. hari ni je

tutup pukul 5.00pm hr ni..

hohohoh...


Love U All!

Tuesday, January 11, 2011

Ada dalam tiada...

Salam Korang..

Terlalu banyak perkara berlaku ke atas saya lately.. tak tahu nak mula dari mana.. apa² pun saya minta doa dari kawan² semua.. Yang terbaik buat diri saya.

Thanks..

Love u all..