Budak-budak bertuah

Wednesday, July 27, 2011

Lagi 6 minggu.....

Huh........ macam cepat je masa berlalu.. tup2 lagi 6 minggu..
Adoii........ tarik nafas.........
turun nafas............

Petang tadi.. masa nak tido kan Abang & Kakak .. tetiba saya di serang rindu.. heh.. bukan apa.. rindu bau masam2 baby.. rindu kaki kecik yg mengotek2.. rindu daging pejal yg tembam2.. haish...
teringat masa diorg ni baby2 dulu...

Aduh.... sabar ye... tak lama jek lagi....

cuma yg agak menyedihkn sekarang ni.. kamera saya dah rosak.. Oh! sangat sedih okay! Saya sangat2 memerlukan kamera sekarang nih.......!! huk3..

Hubby..... please! *wink*

Thursday, July 21, 2011

Biskut raya... ciss.. raya sangat lah mummy nye ni hah!


Biskut sarang kerengga..

Resepi asal namanye Biskut Oat Melting Moment.. kiranye ianya cair di mulut tidak di tangan.. hihihi!

tapi saya salah baca instruction.. kuang2.. resipi tu suh putar mentega & gula. saya bantai boh je semua bahan.. udah nye.... rupanye jadi sarang semut pulak..
hentam lah labu oii..

buat pun x banyak.. saja2 layan Abang Amir yg rajin memasak..
apa lagi tunggang langgang dapur ku!
hua hua hua..

*gambar dr FB saya. Jadi kecik pulak!*

nota kaki : kamera saya dah merajuk.
lepas ni semua snap pakai HP lah nampak nye..



Tuesday, July 12, 2011

Teman Sepanjang Kehamilan ini..

Teman-teman saya sepanjang kehamilan kali ini adalah....


Elken Spirulina

Ini boleh kata cinta pandang pertama la jugak.. Dah jumpa yang ni terus tak de pandang lain dah.. huhuhu!! dari A-Z memang bagus.. berbaloi2 pulak mengamalkan nye.. Alhamdulillah... HB darah saya tak turun mendadak. Malahan maintain je.. Walaupun ada gak hari2 yg malas nak amik .. So far.. HB saya maintain je. Nafsu makan ni agak macam kuda.. Tapi, berat tak naik mendadak. Untuk trimester ke 3 ni naik sekilo je..

Kurma
Kombinasi yg hebat jugak dengan Elken Spirulina tu. Especially dah masuk trimester ke 3 ni.. kerap rasa pedih ulu hati. Ye lah.. perut ni dah berubah kedudukan tu pasal pedih ulu hati. Masa pregnant kan Abang & kakak nye.. tak de lain .. telan gaviscon. Sekarang makan kurma & Elken Spirulina. Alhamdulillah.. rasa nya lebih elok dari gaviscon tu..

Badam
Kudap-kudapan ketika boring.. Antara khasiat badam ni tinggi ngan asid folik.. ok lah tu kan.. biasanya saya makan ngan kurma.. Layan woo.. Orang kata kalau pregnant memang bagus amalkan badam & kurma. Nanti anak jadi cerdik. Sejauh mana kebenaran nye.. Wallahualam.. Apa2 doakan saya dapat anak yg sihat, cerdas & cergas ye...


Guasa board

Terbaik jugak! nak harapkan hubby urut wife dia ni.. jauh panggang dari api.. terpaksa lah wife dia ni berkasih sayang dengan guasa board.. Wakakakak.. biasa nye encik guasa ni di gunakan untuk mengurut kaki nih.. Lenguh2 tu hilang lah jugak.. Paling penting dah tak kerap mengalami simpul biawak di malam2 hari. Seingat saya ada la 2 kali kena simpul biawak sepanjang preggy ni. Kalau dulu, tak terkira bape banyak kali kena. Haish.. masa tu rasa mcm nak kerat kaki ni.. Sakit betol.. Huhuhu...

Friday, July 8, 2011

Bersih 2.0

9 hb Julai 2011

1) Ada program kat Penang. Siap ada Datuk Syeikh Muszaphar lagi..
2) Party Tupperware kat Ampang. Khabarnya wartawan Kosmo pun ada.
3) Hari Potensi Tabika Kemas Abang Amir di Kampung Jawa, Klang


Sayang nye ke tiga2 event di atas saya tak dapat pergi sebab hubby ada kelas dari pagi sampai la petang.. :(
Tak larat nak drive sensorang. Takut ape2 jadi. Dekat2 boleh la..

Maka.... tak de projek lain selain memBERSIHkan rumah.. baju2 & kawasan rumah..

**rajin2 sila la jengok blogshop saya ya.. ada barang baru sudah masuk.. mari2*