Tuesday, September 4, 2018

Ovarian Cyst Part 2

Salam..
Lama gak sambungan ke dua ni. Drama sinetron hari-hari sambungannya kann.



Ok.. lepas scan cyst dah mengecil ke 3 cm. Tapi still sakit-sakit. Kenkadang rasa macam senggugut. Kenkadang perut macam cramp.
Tu yang buat stress. Stress sebab sakit tu tak boleh buat apa-apa melainkan bersabar. Minta dibedah pun tak boleh sebab cyst tu kecil. Maka hidup la saya bergantung pada pain killer. Sakit je amik pain killer.


Lama-lama bosan gak dengan ubat yang sebeban tu. Berhenti makan ubat dan jadi le manusia yang sehabis positif.
Ramai kawan-kawan suh berpantang. Macam-macam nasihat.
Tapi saya percaya key point masalah saya ni berpunca dari kenaikan berat badan dan sebelum ni memang pernah consume jamu.

Mungkin jugak asalnya jamu tu yang buat hormon saya tak seimbang dan akhirnya menjadi punca kepada ovarian cyst.

Memang saya dah lama stop makan jamu since 2015. Tu pun sebab bila start period saya dah jadi tak teratur. Sedangkan jamu tu claim boleh aturkan period la.. apa la .

Sejak 2015 la saya mula jumpa doktor berkenaan masalah period saya. 3 tahun lepas tu baru lah muncul ovarian cyst ni.

Alhamdulillah.. last check up cyst dah tak nampak. Dah gone agaknye.. Doktor ada bekalkan ubat hormon. Tapi cukup sebulan saya dah tak ambil. Sebab decide nak turunkan berat badan. Tapi sampai ke saat ini belum lagi dapat turun. Makin naik ada la. ha hah hah

Ok. Sekarang ni pantang jugak la. Air manis, kuih2 manis. Consume lebih banyak sayur2an dan buah2an. Doakan saya berjaya ye uollss..




1 comment:

شركه نظافه بالدمام said...


تبحث عن شركة متخصصة فى خدمات التنظيف بالدمام بافضل المعدات والسوائل وثقة تمة فى العمل ودقة فى النتائج كل هذه المميزت توفرها شركة الجنرال الشركة الافضل والامثل فى الخدمات المنزلية بالدمام وبما اننا الشركة الافضل والامثل بدون منافس سوف نسعى لتوفر افضل الخدمات باقل تكلفة وبقدر كبير من الاهتمام والدقة عزيزى اينما كنت فى اى منطقة ا وحى تابع لمدينة الدمام اتصل بنا وسوف نصلك فى الحال شركة االجنرال للخدمات المنزلية
شركة نقل عفش بالدمام

شركة تسليك مجاري بالدمام

شركة مكافحة حشرات بالدمام

شركه تنظيف منازل بالدمام ومجالس وكنب وشقق

شركه مكافحه نمل ابيض بالدمام بافضل المبيدات

شركه تنظيف مجالس وكنب بالدمام بافضل مواد التنظييف

شركه تنظيف خزانات بالدمام مع التعقيم والغسيل

شركه تنظيف سجاد بالدمام

شركه تنظيف شقق بالدمام وفلل وقصور