Budak-budak bertuah

Thursday, June 4, 2009

Pilihan


Mummy dah meletakkan target yg dlm bln June ni mummy mesti dpt kerja. Alhamdulillah.. target itu dah tercapai.. tp syg nya pilihan yg mummy buat adalah kurang tepat.. Tp bila mummy fikirkan semula salah mummy ke?? sedangkn I'm willing to learn & ready to accept any challenges. "Hai hati, kuat lah engkau!!. Oh semangat, jgn lah ko lemah!! Ya.. Allah kuatkn lah hati & semangatku" Itulah yg mummy sentiasa ulang dlm hati skang ni..
Kenapa?
Last week mummy dah berhenti keje kt KKCKlg. Sbb dah dpt offer dr CSM hardware as inventory clerk. Memandangkn tpt kejenya x jauh n gaji nye ok.. jd mummy accept lah. Masa interview dia kata sanggup nak ajar system UBS n inventory pd mummy. Itu yg buat mummy sanggup nak keje kt situ. Kalo nak belajar UBS sendiri confirm RM500++. Nak belajar lg satu hal. nak cari masa belajar pun satu hal jugak. Tp actually UBS system tu x de la susah sgt pun. key in je ape2 yg patut.. Yg menyedihkn mummy ialah 2 hr keje kt situ dia dah buang mummy. Hairan sungguh.... dia kata mummy x leh catch up cepat ngan brg2 kt situ. aje gile.. brg 500 jenis mcm nak kena ingat 2 hari.. pulak tu dlm DO nama lain, dlm system nama lain..
Yg buat mummy terkilan amat ialah mummy dah berenti dr KKCKlg tu.. sekurang2nye kt situ ada gj jugak.
Tak pe lah... hikmah di sebalik kejadian tu ialah mummy x perlu menyediakan alasan x pg keje semalam utk pg interview di Kementerian Penerangan, Komunikasi & Kebudayaan. Harap2 dpt lah.. cuma bila tu x pasti lah...

Kawan mummy (Cik Noraza) yg tlg mummy dptkn interview kt Kementerian Penerangan tu cuti pulak, sabtu ni (6.6.09) dia buat kenduri kawen. Nak balik kg pun x leh sbb mak long (my sis in-law) currently admitted in PPUM. Nak amputate kaki this Friday. Harap2 mak long strong .. KUATKAN HATI & SEMANGAT. Ujian Allah sentiasa ada hikmahnya...



Mak long with her student


1 comment:

Nidza@Umi said...

Sabar...sabar...