Budak-budak bertuah

Monday, October 19, 2009

A mummy & 2 years old son..

Smlm mummy di tugas kan membeli susu adik sensorng.. Plan asal, kalau mummy yg pergi sure Abg Amir x mo ikut.. Tp memandangkan Econsave Kemuning tuh tempat biasa Abg Amir .. aper lagi!! harus la dia mengikut okeh!!

Mummy : Abg, kita pergi sini nak beli susu adik okeh!!
Abg Amir : (Angguk jer, asalkan dpt ikut x der hal nyer!!)

Pastu dia nampak susu dutch lady..
Abg Amir : Nak nak..
Mummy: Amik ... mummy x kisah nyer kalo Abg nak beli makanan ke air ke.. asyik2 beli tow truck, tow truck & tow truck.... bla bla bla.. (mummy membebel sepanjang jalan)

**tow truck ini adalah bulldozer, jengkaut, back hoe & aper je yg seangkatan dgn nyer..

Pastu dia nampak kedai jual cd & kat situ ada vcd upin & ipin..
Abg Amir: Mummy.. ipin, ipin!!
Mummy : Mana? ha.. ni citer hantu abg nak tgk ke? (upin & ipin, geng : pengembaraan bermula)
(serious je mummy berlakon.. yer ar dia dah tgk citer tu tp takut)
Abg Amir : (mukanya mcm flash back citer upin & ipin tu)

Mummy laju je jln x tgk kiri kanan dah... tp dlm perjalanan tu ada kedai toys pulak..
Abg Amir : Nak!!
(berharap mummy akan berhenti kat situ.. tp, jgn harap beb.. jgn harap!!)
Mummy : Eh.. kita minum la.. Air ni best la... (bukak susu dutch lady )
Sambil tu jalan laju2...

Sampai kat keta..

Daddy : Adik punyer jer? Abg punya x de ke?
Mummy : Ada la... susu ni..
Daddy : Kalau ngan daddy mesti x boleh... mcm2 dia nak.. daddy kalah la..
Mummy : (sengih je.. strategi mummy lg canggih beb.. canggih... HUHUHUHU!!)

~~lalalalala.. ~~

4 comments:

nURmALa mAZLan said...

fuh!! mummy dia kuat semangat..ahahah~

Ju@Lucky^Mummy said...

Mala : Harus tu.. harus.. ekekekekk

Shikin@Ummi AN said...

Ju,dok kemuning ke?Kenai akak lagi tak ni?

Ju@Lucky^Mummy said...

kak shikin : kenal, mana leh lupa.