Budak-budak bertuah

Friday, February 18, 2011

Where should I start?


Where should I start... Almost 2 months already.. sama mcm baby dalam perut.. Saya tahu most of my readers tak tahu apa sebenarnya yg terjadi pada saya..

*tarik nafas panjang dulu*

Ok lah.. saya sebagai salah seorang pekerja kontrak di bawah skim perkhidmatan singkat telah pun di tamatkan kontrak pada 31 Dec lepas. Yup memang PM kata kontrak ni akan di sambungkn setahun lagi. Tp, kontrak saya di tamatkan 31 dec 2010.

Yup.. I' m unemployed.. atau officially a housewife..

Ok.. Saya pekerja kontrak.. apa pun saya buat tak boleh lawan kontrak. It's stated there yang kontrak tu boleh di tamatkan bila². Fine.. Saya redha..

But.. at the same time I feel terrible. Kerana korang just imagine lah.. sesiapa yg tak de connection (i mean sedara mara atau kabel kuat) ngan org2 kt situ mmg confirm kena berhenti.
Yes.. IT'S KRONISME !!

Dan paling hebat.. ada pulak org baru yg ganti tempat kitorg ni.. Yang saya rasa mereka ni cuma kambing hitam & mungkin akan kena berhenti jugak nanti..

Maka.. yg tinggal esok.. hanya KRONI !!..

Anyway.. Thanks & Syabas kepada mereka² itu yang menyusah kan hidup saya.. Balasan Allah akan sentiasa menanti anda.. (Ingat ya.. doa org² yg teraniaya akan di makbulkan) *Bukan saya seorang ya.. Lebih 70 org berdoa yang sama macam saya. Agak² hidup korang senang x nanti?
Wait & See..

Saya .. sekarang masih lagi mencari pekerjaan.. Entah lah.. kali ni macam susah sikit.. Maybe sebab awal tahun. @ Saya jadi kurang confident after this thing happen to me..

I feel sad & terrible. Saya memikirkan anak².. & anak yg bakal lahir nanti... Korang sebagai mom mesti nak memenuhi kehendak anak kan.. Belum lagi persiapan baby nanti.. Keluarga kami makin besar. Of course, perbelanjaan nya makin besar.

Ya-Allah.. Ujian ini memang berat, tp.. Insya-Allah.. saya sedaya upaya melalui nya.. Mencari jalan agar bahagia menanti kita kembali..

Please friends.. kalau korang ada tahu kerja kosong -Admin, HR assist.. kerani ke.. please inform me K. tp kat area shah alam / KL @ klang ye... nak e-mail pon boleh.. kat senorita_910@yahoo.com

Apa² pun please pray for me. Love U all.


3 comments:

j.u.l.i.e said...

sabar yer....nti kalo akak ada dgr mana2 tmpt ada keje kosong, i'll inform you...doa byk2...

sayangsayangibu said...

semoga ada rezeki yg lebih baik.. amin

Nurul Firdaus said...

Sabar ye Kak Ju...I noe how u feel...skarang ni rase tak seronok dan macamnak berenti jugak....