Budak-budak bertuah

Wednesday, August 10, 2011

::Cabaran:::

Dalam hidup ni kalau tiada cabaran pun tak seronok jugak ye.. Cabaran lah yg mematangkan kita, mengajar erti hidup yang sebenarnya.

Cabaran ........
Sebenarnya dah almost 4 bulan saya bergelar suri rumah tangga sepenuh masa. Meninggalkan sepenuhnya masa pejabat, kasut tumit tinggi, berkejar ke tempat kerja dgn meredah jem & hawa sejuk pagi.. kadangkala balik dengan hawa sejuk malam.

Dan sekarang...
boleh keluar suka hati tanpa fikir jem @ waktu tertentu. Hanya waktu tengahari mengambil Abang Amir pulang dari sekolah.. full stop..

Huh? begitu ke...

bagaimana ngan kerja2 rumah sambil melayan kerenah anak2 yang semakin ehem2.. akal panjang... & adoiii....... dah sampai tak tahu nak kata apa..

Gaduh perkara wajib yg setiap hari Abang & Kakak lakukan.. kadang2 sampai tak tahu nak buat apa..
Apa tah lagi kalau seorang tu dok menegakkan sharing is not caring... Pening!!
Beli kan permainan yg sama pun masih bergaduh lagi... Sakit jiwa!!
Kalau lain2 apa tah lagi! ....... harussssssssss mummy nye cepat bersalin nanti..!!

Walau apa pun .. so far Abang cepat beralah.. pujuk2 sikit baru ok.. cuma Kakak nya ni hah.. akal panjang sangat.. pening mummy... susah nak mengalah...kadang2 mummy jadi raksakse gorgom baru lah nak diam.

Itu baru dua.......masuk tiga... kui3... belum lagi citer pasal nak uruskan business sendiri nih.. serius, memang tak larat. Apa tah lagi bila dah makin sarat ni.

Dalam susah payah.. Alhamdulillah, ada perkara baik yang Allah beri untuk saya. Pertama sekali kesihatan yang baik utk keluarga saya. Terutamanya Abang & Kakak. Baru2 ni je Abang demam. Alhamdulillah.. suhu pun setakat 39C. Tonsilnya bengkak.. tapi masih boleh terlompat2 tengok citer ultraman.. Adoii.. mummy nya yang risau.

Kedua.. Abang makin berdisiplin.. sekarang sudah tak susah nak pujuk dia pergi sekolah. Kalau tak, memang berperang di pagi hari. Sekarang pun no more kencing kat tilam malam2. Mudah sikit kerja mummy yang makin sarat ni..

Rasanya mereka berdua makin senang di uruskan.. tak sesukar dulu...

Kalau dah bertiga macam mana pulak ya nanti..?

Tawakkal & banyak doa perkara yang baik2.. Sekarang pun dah selalu ingatkan Abang & Kakak yg mereka akan punya adik .. bermakna makin banyak benda harus di kongsi.. harus di bahagi sama rata. sama rasa.

**Mummy (mak saya) ampun kan kenakalan saya masa kecik2 dulu.. Haish... nakal betol! bila fikir balik patut la mummy pun selalu jadi raksaksa gorgom.. saya nakal sangat!**

Dua orang manusia yang perlu saya hadap setiap hari.
Walau apa pun mereka jujur, tak memberi janji2 manis menusuk kalbu, tidak bermuka2, apatah lagi berpolitik!

1 comment:

Azura Abdul Jamil said...

Oit ju.zura pun dah jadi surirumah cik apis sepenuh masa..huhuhu..pregnant lg nyerk..tahniah...