Budak-budak bertuah

Thursday, November 25, 2010

Ayah di balai polis~!

"Tolong top up mexis 30rm kat no baru ayah 0128XXXXX. Ayah ada masalah. Ada di balai polis. Jangan call. Nanti ayah caal'

Ni sms yg saya terima lewat petang khamis minggu lepas. Pening jap saya. Bila masa saya ada Ayah?.. Hahaha.. Saya ada abah je.. Saya abaikan je sms tu.. Ye lah .. abah saya mana pandai sms ni.. nak apa² dia terus call jek kalau ada ape².

Entah mcm mana semalam pun hubby dapat msg yg sama camtu. Ayat lebih kurang, mintak top up... hubby kata dia nak tepon org tu tapi dia lupa.. cehs..

Adoii.. saya rasa tak lain ni mesti nak menipu. Sebab no yg send msg tu no yg sangat pelik. pastu mintak top up kat no maxis yg start dari 0128XXXXX.

Korang ada ke kena camni?

9 comments:

Azrul Hisham said...

baru dapat mesej yg serupa tadi..tapi dah abaikan sebab benda tu scam....nak menipu orang ramai je si penghantar sms tu..


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

aenareal said...

ermm..Ade Gak Kawan Post psl Sms Ni Kat Facebook..

j.u.l.i.e said...

ofismate ada dpt gak msg camtu, nyaris2 terpedaya.abaikan aje.kalo dpt sms/call from weird number just ignore it.dah tersebar rupanya benda nih.harus report polis,kalo dibiarkan makin teruk.

amiey lee said...

depa nak topup free le tu.. kekekeke

Ju@Lucky^Mummy said...

Azrul Hisham : ye lah.. sama² lah kita abaikan si penipu ni.

Ju@Lucky^Mummy said...

aenareal : kira nye msg si penipu ni dah merebak la ye..

hmm.. mcm² org sekarang ni nak menipu..

Ju@Lucky^Mummy said...

j.u.l.i.e : owh.. mmg betul² gigih dia ni menghantar msg kt semua org.

penipu makin ramai kt dunia ni..

adess

Ju@Lucky^Mummy said...

amiey lee : hehehe.. mesti sesapa baca boleh cuak memula..

senang² je mintak top up kt org..

sayangsayangibu said...

tak da keje lain nak ambik duit org je..
ada sekali akak balas sms tu tulis crazy lazy dan adik beradik tu..geram sesangat