Budak-budak bertuah

Monday, August 30, 2010

Kejadian buang bayi di Seksyen 13, Shah Alam


SHAH ALAM: Seorang bayi lelaki yang masih hidup dengan badannya dibaluti kain batik ditemui dalam beg kertas di kawasan Pangsapuri Brunsfield di Seksyen 13, di sini, hari ini.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Noor Azam Jamaluddin, berkata beg kertas yang memuatkan bayi itu disangkut pada tiang papan tanda di simpang lampu isyarat kawasan kediaman itu.

Berdasarkan siasatan awal, polis percaya bayi itu dilahirkan dalam tempoh kurang dari 24 jam dan berdasarkan warna kulit, polis tidak menolak kemungkinan bayi itu berbangsa Melayu atau Indonesia,". - BHarian













**pictures credit to Jidin Giding **

Thursday, August 26, 2010

Lagu Raya dah berkumandang...

Lagu raya dah pon berkumandang di radio..

maksudnye... dah tak lama lagi lah nak raya..
(lagi 14 hari daa..)

baju raya dah siap beli..
tahun ni tak sempat nak tempah baju raya sebab tiba2 sibuk ngan banci.

sudah nye hari ni baru nak tempah baju..
ahaks..!! confirm tak sempat siap..
tak pe lah boleh pakai masa pegi open house pulak..

tahun ni saya balik kampung hubby lagi.. masuk tahun ni dah 3 kali balik kampung dia dulu..
solehah tak saya?
kuang3

korang balik raya kampung sape tahun ni??


Tuesday, August 24, 2010

Makan ke melantak?

Salam 1malaysia..
ehehe..
Siyes pening kepala ni.. dah seminggu dok cuci2 mata ngan benda nih.. mana satu nak pilih ni??

KGPA .. tahun lepas dah pegi.. 2 kali lak tu.. Memang makanan kat situ banyak & sedap. Banyak nye seolah2 esok x boleh makan langsung.

Intekma resort.. err.. tepi kolam.. x yakin ngan 2 kaki budak nih.. takut depa yg terjun dulu..

Hotel Uitm.. macam menarik je

Penang Village
Iskk.. dah start pening dah...

The Haven Ampang Look Out Point
yg ni pon mcm menarik je..

The Nomad SuCasa

Peninsula Residence

Sime Darby Convention Centre.

PNB Darby Park
yang ni?? errkkk .. x pe lah.. kim salam je.. hik3..
bayar mahal2 pon bukan leh tapau pon.. hik3

Tujuan survey ini adalah untuk buat sambutan 3rd birthday bash utk Abang Amir.
kriteria musti ada kambing golek
pastu tempat yg mudah untuk OKU..

Ada cadangan lain?

p/s: semua info di peroleh dari http://www.bentomalaya.com/

Friday, August 20, 2010

Macam tak demam...

Salam aunties...
Kami demam ni..

(tp x macam demam pon!!)

**aiyo.. adik seksi la pulak**

Ni gambar fresh from the oven pagi tadi sebelum mummy & daddy pegi kerja.
demam2 pon pg2 dah bekerjasama susun2 tabung..

*aiyo.. banyak tabung .. wet nye x penuh2 pon.. ekeke*

Friday, August 13, 2010

Sebak



Sebak sangat..

Hari2 dengar berita di radio, tengok berita di TV.. Masih benda yg sama.. MANA NILAI KEMANUSIAAN??... Anak yg tak berdosa menjadi mangsa.

Saya sedih.. sampai x tahu nak tulis apa dah...


Tuah Amir Harith & Tsara Uzma : Mummy sayang kamu berdua sangat2.






Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan

Semalam cam dah pening2 lalat dok fikir juadah apa nak di buat untuk buka pose...
Hubby dah cakap dia ada plan nak amik dokumen perjanjian kat Jln Ampang. tp, still kena fikir jugak mana tahu dia x jadik pegi ke..

So, hubby amik saya petang semalam & last minute punye plan ni ha dia....

Masjid jamek Kg. Baru
Sampai dalam 4.40pm camtu ..
ramai gak orang dah beratur nak amik bubur lambuk.

Lepas asar baru bubur lambuk tu di agih2 kan..

Ni ha bubur lambuk nye..
Sedap jugak le..
tp, x sesedap my mum punye la.. hik3

Kitorg bukak pose kat umah MIL je semalam.
Tp, sebelum tu kami pi PARAM dulu..
tp, rasa PARAM yg kitorg pg tu (kat Kota Kemuning & Jln Kebun)
x best sgt..

hmm... memang kena masak la jawab nye nih..
;)


Wednesday, August 11, 2010

Kalau amik gambar mesti camnih..



Ini la adik Uzma.. kalo amik gambar mesti buat camni..
mummy suh smile la..
bukan sengih.
mummy suruh say 'cheese'
bukan nye 'cheeeeeesssssssssssseeeeeeeee'

adeh la..
buruk Adik..
tp COMEL..
hihihi..

*kalo buleh.. gigi geraham pon nak tunjuk jugak*

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan...

Selamat menyambut bulan Ramadhan kepada semua kenkawan..
Di kesempatan ni jugak.. saya mintak maaf kepada semua kalau ada salah & silap saya..

Semoga semua ibadah kita di terima Allah..
Semoga Ramadhan kali ini penuh makna untuk kita..
Tingkatkan amalan & pengisian di bulan mulia ini..

Kalau boring2 boleh la layan lagu nih..

Monday, August 9, 2010

CHRONOLOGY EVENT..

Wakakaka.. tajuk x bleh blah..
Ya... dah seminggu saya tidak menghapdet blog ini.. agak bersawang.. jadi.. hari Monday blues ni boleh la saya update aktiviti seminggu..

Sabtu-Ahad (31/07/2010-01/08/2010) - Gila gigih pergi membanci.. 2 hari ni catat rekod.. 30 buah rumah dalam masa 3 jam.. Korang boleh buat x?? (hahaha.. gila riak punya statement)

Isnin - (02/08/2010) busy ngan kerja + + ting tong ngan report banci.. habis.. nak kena lengkap kan 60 borang banci lak kan..

Selasa - (03/08/2010) Seawal pagi buta dah dapat SMS dr SIL ajak pegi shopping SOGO hari Sabtu.. Adeh.. ting-tong2 lagi la saya.. Ajak shopping time gaji tak dapat lagi.. Ikut hati MALAS.. tapi, lepas buat perjanjian haram ngan dia.. Shopping SOGO di teruskan juga. Tapi.. SOGO kad x de lagi.. Jadi.. adalah tugas saya pulak buat SOGO kad.

Rabu - (04/08/2010) Masih lagi busy macam menteri. Kerja office nak kena buat. Report banci pon kena buat.. Heee...... Boss saya lak boleh bagi kerja bertimbun2 sebelum dia pergi kursus. Haruss boleh pengsan. Balik dari kerja, terus pergi SOGO buat SOGO kad. Dengan pergi nya saya ke SOGO pada hari ini (4/8/2010), maka.. pecah la jugak rekod setahun lebih kerja kt KL belum lagi jejak kaki ke SOGO.. jadi, banyak jugak rekod di pecahkn minggu ni.. hehehe (jenis x nak kalah)
tapi.... hari ni gak hubby bagi tau yang sabtu nih ada order katering MIL. Jiran order untuk tahlil malam sabtu tu. jadi.. planning nye shopping SOGO kena pegi awal2 pagi buta. Balik dlm kol 1 ptg camtu je.. takut lak x sempat nak siapkn order.

Khamis -(05/08/2010).. fokus kerja.. Boss selamat pergi kursus.. saya lak jadi boss.. (heheheh.. gelak jahat)

Jumaat -(06/08/2010) .. boss masih kursus.. saya sibuk siapkan report banci. hari ni final nak hantar dah.. Kali ni x sempat nak snap2 gambar...
hari ni gak leh lah jatuh tergelecek kt kedai makan.. habiss seluar kesayangan saya koyak.. Lutut saya pon koyak.. adess.. kalahkan abang amir pulak saya nih!! huhuhu

Sabtu- (07/08/2010)- seawal pagi buta, lalat pon belom bangun lagi dah bersiap pergi SOGO. Maaf... memang x de amik gambar di sini.. sebab nak fokus pada barang2 yg nak di beli.. masa pun setengah hari je.. tambah2 org pon ramai gila unta.. Jadi.. nanti saya kasik tempek hasil rembatan nanti ya..
2 org budak tu pon x di bawak dalam acara shopping ni.. maka diorang tinggal ngan daddy nye saja..
Rushing gak balik pastu acara masak2 pulak ye...

Ahad- (08/08/2010) releks je.. tapi.. petang sket pg JUSCO bukit tinggi. (sebab dah janji ngan abang amir).. x beli apa2 pon sebab layan 2 org budak tu main2..
Balik2 je daddy kata kena siapkan report banci dia mlm tadi gak sebab hari ni dah nak hantar . Cett.. apa la daddy ni..dah suh siapkan awal2 bantai men2 je.. Sudah nya.. malam tadi saya tido kol 3 pagi & bangun se awal 5.30 pg sebab nak hantar kotak dokumen ke Shah Alam, kemudian.. pergi kerja.. hoh.. penat!!

Hari ni.... otak sangat lapang sebab x de lagi sibuk2 nak banci.. pluss nak ganti balik masa2 ngan anak2 yg mana sebulan ni mummy nye s sibuk amat2.

Sunday, August 1, 2010

Contest Aksi Si Manja di Playground (entry melekat)



1. Silalah jadik follower kat http://mazlyna.blogspot.com & http://mom2muzz.blogspot.com
2. Sila buat satu entry dengan tajuk diatas dan jangan lupa untuk letak gambar di atas didalam entry tersebut serta link kan ke blog ini.
3. Letakkan gambar tersebut di side bar anda beserta link.
4. Letak gambar anak anda di playground serta cerita serba sedikit berkenaan gambar tersebut.
5. Penyertaan hanya terbuka untuk anak2 dibawah usia 36bulan(3thn). Anda masih boleh turut serta jika anak berumur bawah 72bulan(6thn) asalkan gambar tersebut diambil ketika usianya di bawah 3 thn.
6. Sticky note kan entry anda sehingga 1 Ogos 2010.
7. Tarikh tutup adalah pada tarikh lahir si anak dara iaitu 31 Julai 2010 jam 1.15pm.
8. Syarat bonus : kalau anda tiada anak atau belum berkahwin, anda tetap boleh menyertai contest ini dengan meletakkan gambar anak saudara, adik atau sesiapa sahaja asal kan bukan anak patung, anak kucing, anak arnab atau lain2 yang seangkatan dengan nya....;)
9. Jangan lupa tinggalkan jejak anda di entry ini yer agar saya tak tertinggal.
10. Last but not least, keputusan pengadil adalah muktamad. Sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.



Huhu.. dah nak tarikh tutup baru terhegeh2 nak masuk.. hehehe!!

Hape2 pon still boleh lagi kan? ;)

Ok.. ni gambar yang saya pertaruhkan.

Nama anak : Tuah Amir Harith b. Ahmad Hisham
Umur : 2 tahun 10 bulan

Gambar ni di ambil masa berhenti rehat kat Hentian di Lebuhraya LEKAS. (apa nama tempat nye saya lupa.. huhuhu). On the way nak balik kampung saya, Endau, Mersing..
Biasa la kan ngan anak2 kalau tak de pit stop tak sah kan..
Pastu diorang ni pulak kalo dah nampak playground... harus la singgah kan.. hihihi

Semua syarat dah di patuhi.. harap2 saye menang la ye... hihihi!!