Budak-budak bertuah

Monday, August 30, 2010

Kejadian buang bayi di Seksyen 13, Shah Alam


SHAH ALAM: Seorang bayi lelaki yang masih hidup dengan badannya dibaluti kain batik ditemui dalam beg kertas di kawasan Pangsapuri Brunsfield di Seksyen 13, di sini, hari ini.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Noor Azam Jamaluddin, berkata beg kertas yang memuatkan bayi itu disangkut pada tiang papan tanda di simpang lampu isyarat kawasan kediaman itu.

Berdasarkan siasatan awal, polis percaya bayi itu dilahirkan dalam tempoh kurang dari 24 jam dan berdasarkan warna kulit, polis tidak menolak kemungkinan bayi itu berbangsa Melayu atau Indonesia,". - BHarian













**pictures credit to Jidin Giding **

5 comments:

sayangsayangibu said...

kesian baby tu..
sampai hati betul buat macamtu...:(

nieda said...

kesiannya, jln ni mmg selalu saya lalu..x sangka pula sanggup org buat mcm tu

Azura Iznil said...

Seriously, tahap lebih low dari binatang kepada sesiapa yang suka2 buang2 baby ni. Ingat baby ni sampah?? Sesuka hati di buang!!! Masa tgh beromen tuh semua tak hengat! Dah tak takut dgn balasan dari Allah! Kalau aku jumpa sesapa yang beromen pandai dan buang baby ni memang lar..tak cukup tapak tangan aku tampar..tak cukup tapak kaki aku sepak.

Sorry emo.!

Umiey said...

mmg geram kan zura, bab cam ni mmg kita emo skit....tgk pun dh nk berlenang air mata....ya allah kau berikanlah balasan tg setimpalnya...amin

p!nkerton said...

astagfitullahazim, menjadi2 betulkan lately ni! gerammm betul lah! baby comel, elok cukup sifat, ape la dosa dia kene tinggal tepi jln mcm tu :(