Budak-budak bertuah

Friday, September 24, 2010

Akan Ku Jumpa ~ Nadia Aqilah Bajuri


Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia, menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diriMu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku kau kan kutemui

Ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Kulihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
Mataku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
Untuk mengejar diriMu

Ku meneruskan langkahku
Dan mengejar bayang-bayangMu
Sinarkanku cahaya dari mataMu

Inginku temu cinta
Mengisi ruang hatiku
Takkan pernahku berhenti mencari..


Rasa lebih sayu & sedih bila Nadia nyayi lagu nih.. huhuhu... Nope... bukan sebab jiwa saya kacau & bercelaru atau apa2 seangkatan dengan nya ya.. Saya tenang ibarat air di kali. Mungkin sebab nih :-
1. Hari ni Jumaat.. Hehehe.. esok cuti.. Yay!
2. Malam tadi berjumpa semula ngan anak2 sebab dah 4 hari tak jumpa. Mereka tinggal kat Klang tak balik ke Sungai Besi sebab masalah kereta.
3. Saya dah buat keputusan tak terima offer kerja dari kilang tu. Sebab saya rasa kalau saya boleh jawab soalan IQ & Matematik yg susah tu (susah mende nye.. budak tingkatan 5 leh jawab oi..(>_<) .. Dan membawa diri saya dalam interview tu dengan excellent nya.. Confirm!! Interview lain saya mesti boleh berjaya.
Hoh.. siap kena test microsoft word & buat report dalam Excel. Selalu kalau test2 IQ ka.. personaliti ka.. matematik ,mak nenek apa bagai cam nih .. Confirm saya memang tak pernah lepas.

Sebab tu saya tak terima sebab saya PANDAI & BIJAK ..& Gaji yang diorang offer tu saya rasa tak sepadan ngan kelayakan & pengalaman bekerja saya selama 7 tahun.

Layan je lagu nih...