Budak-budak bertuah

Monday, September 20, 2010

Raya....??

Salam Aunties..
erk.. & Ankels

Sorry.. Raya tahun ni mood lari habiss..
adess..
Sebab utama?

Malam raya tu Abang Amir demam kuat..
x sampai seplo minit dia tido.. dah terjaga,
menangis2..
pastu tido balik.. dia terjaga lagi..
menangis lagi..
meracau2.
begitu la keadaan nya sepanjang malam raya itu..
badan nya panas..
Serius... mummy & daddy memang tak cukup tido..
sampai kampung hubby malam raya tu jugak..
penat & letih lom habis, Abang Amir lak demam..
kesian dia..

Actually dia demam sejak Isnin .. Tp, siang2 macam ok.. malam je panas nya meningkat2..
serius.. risau gak mummy..

but Alhamdulillah.. lepas pegi klinik kt Teriang, (Pahang) petang raya tu & amik air penawar dr seorang pakcik kt kg hubby, suhu badan nya kurang sikit.. malam tu abang Amir tido ngan aman tanpa gangguan..
(mummy & daddy too.. hik3)

Mummy dah siap2 fikir kalau demam dia x baik2 jugak.. Malam tu jugak kitorang berangkat balik KL & masukkan dia ke Hospital.

so..
ini je lah gambar2 raya pertama yang ada..
itu pun dari kamera anak sepupu hubby.
kt kamera sendiri lak x de sangat ..
sebab nye..
dalam demam2 Abang Amir masih sibuk nak berebut kamera ngan mummy..
adess..

adik Uzma..
actually tema baju raya kami warna hijau2 turqoise gitu..
tp, sebab saya pon x de masa nak menempah baju segala...
maka cacamarba lah kaler nye tahun ini..

hik3
tahun depan kena plan nak pakai kaler apa..
kena tempah awal2
takut busy lagi di saat2 akhir camni..

Family belah in Laws semua nih..

ni semua sepupu sepapat hubby

Raya kedua saya balik kampung saya lak di Endau, Johor..

Sampai2 umah mummy & abah saya dah pegi beraya kat Batu Pahat. Hisshhh sabar je lah.. bukan nak ajak kita pon..
kalo x buleh kumpul wet raya banyak2..
hik3..

Tp, menurut mummy saya, jalan Air Hitam ke Batu Pahat jem teruk.. nasib baik jugak tak de kanak2 yg ikut.. kalau tak konfirm cranky mengki dalam kereta.. plus, cuaca memang panas kat Johor..
huhuhu..

tu la.. len kali jangan lupakan cucu2 ya.. atok & nenek..
nak pg beraya harusssssssss bawak 2 tentera jepon ini..
hik3..

Jadi... tahun ni tak beraya jauh2.. Paling jauh ke Mersing je umah nenek sedara saya. Tu pun dia tak de.. Anak nya bawak ke Batu Pahat sebab dia kena stroke. Dah lumpuh satu badan.
Sedih jugak..
tak dapat berjumpa dia raya kali ni..

Dan sedih jugak tahun ni tak dapat beraya kat umah nenek saya di Air Hitam..
the only grandparents yg saya ada..

Gambar??
maaf !! .. alasan masih sama
tapi kali ni.. double yea..

ABANG & ADIK SIBUK BEREBUT KAMERA NGAN MUMMY..

hik3

p/s: ada sesapa x yg sudi menghulurkan kamera utk 2 budak bertuah ini?


8 comments:

[-suziey-] said...

laa siannya..demam..hmmm aQeel pn sehari seblm raya badan mcm dedar..tp cpt2 bagi panadol syrup..alhamdulillah raya dlmkeadaan sihat..
budak besela..cuaca panas mudah dpt demam pastu minum air batu dpt selsema....

mamalieyna said...

loor ciannya..demam mlm raya! musim agaknya ramai kgkwn blogger yg anak tak sihat time raya,,huhu...dugaan...takpe tahun depan ada kan..

ni ada gambar kenangan beramai2..ok dah tu..! ^_^

LYaFRINA said...

Dugaan tu.. kna serang demam panas pula mlm raya.. kt sbg ibu pun msti bimbang n mood utk beraya pasti hlangkn.. nk bjalan pun serba salah mgenangkn ank y x sihat..

walauapapun... tetap ada picas kenangan bsama family.. ini semua memori terindah.. hgn sedih2 yer

Aujinz said...

selamat hari raye :D

Ju@Lucky^Mummy said...

[-suziey-]: huhu.. dekat seminggu dia demam. heh.. dah bagi ubat demam tp tak baik2 jugak. memang betol2 menguji kesabaran mumm&daddy di malam raya.
memula bagi 3.5ml je pastu jumpa doktor dia terus upkan 4ml..
heh.. no wonderlah x baek2. kurang dose kot.. hohoho..

Ju@Lucky^Mummy said...

mamalieyna : gambar sikit je tahun ni.. mmg rasa kurang meriah.
Anak sakit confirm kita rasa hilang semangat sambut raya..

Ju@Lucky^Mummy said...

LYaFRINA : Raya 3 buah umah je raya pertama tu. nak jalan2 pon malas. cuaca panas sangat. Nak bawak Abang Amir jauh2 pun x sampai hati. sian dia demam.

Ju@Lucky^Mummy said...

Aujinz : Selamat hari raya .. maaf zahir & batin..