Budak-budak bertuah

Wednesday, September 29, 2010

Bukan Salah Mummy Mengandung~


Tempat : Dalam toilet. Mummy menemankan Abang Amir yang nak membuang hajat besar.

Abang Amir : Amir sakit perut mummy.

Mummy : Tak pe, Abang bebe (buang air besar) je.. Mummy tunggu ni..

Abang Amir : Aduh.. sakit nya. Amir sakit perut sebab minum susu ni.. ehh...... Mummy yang buat susu tadi kan?

Mummy : (haish..salah kan mummy pulak) ok- ok, lepas ni suruh daddy buat susu ye..

*** sabar je la... ***


Lepas 4 hari tak jumpa Abang & Adik, balik2 je Abang terus komplen camnih..

Mummy ngan daddy ni asyik work je. Penat Amir tunggu kat umah Uwan, tak balik2 pon!! Petang je tunggu, petang je tunggu.. Tak balik pon..

Aduhai anak.. kenkadang sayu hati Mummy nih.. Kalau boleh mummy nak dok umah je ngan Abang & Adik. Tapi.. mummy kena work lah sayang..
huhuhu...

Friday, September 24, 2010

Akan Ku Jumpa ~ Nadia Aqilah Bajuri


Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia, menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diriMu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku kau kan kutemui

Ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Kulihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
Mataku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
Untuk mengejar diriMu

Ku meneruskan langkahku
Dan mengejar bayang-bayangMu
Sinarkanku cahaya dari mataMu

Inginku temu cinta
Mengisi ruang hatiku
Takkan pernahku berhenti mencari..


Rasa lebih sayu & sedih bila Nadia nyayi lagu nih.. huhuhu... Nope... bukan sebab jiwa saya kacau & bercelaru atau apa2 seangkatan dengan nya ya.. Saya tenang ibarat air di kali. Mungkin sebab nih :-
1. Hari ni Jumaat.. Hehehe.. esok cuti.. Yay!
2. Malam tadi berjumpa semula ngan anak2 sebab dah 4 hari tak jumpa. Mereka tinggal kat Klang tak balik ke Sungai Besi sebab masalah kereta.
3. Saya dah buat keputusan tak terima offer kerja dari kilang tu. Sebab saya rasa kalau saya boleh jawab soalan IQ & Matematik yg susah tu (susah mende nye.. budak tingkatan 5 leh jawab oi..(>_<) .. Dan membawa diri saya dalam interview tu dengan excellent nya.. Confirm!! Interview lain saya mesti boleh berjaya.
Hoh.. siap kena test microsoft word & buat report dalam Excel. Selalu kalau test2 IQ ka.. personaliti ka.. matematik ,mak nenek apa bagai cam nih .. Confirm saya memang tak pernah lepas.

Sebab tu saya tak terima sebab saya PANDAI & BIJAK ..& Gaji yang diorang offer tu saya rasa tak sepadan ngan kelayakan & pengalaman bekerja saya selama 7 tahun.

Layan je lagu nih...



Thursday, September 23, 2010

Sabar~~

Ada satu saat & ketika.. kita akan membuat keputusan drastik sebab ada perkara yg kadang kala membuat kita rasa tension tak ingat atau stress melampau..

(kadang kala rasa nak kunyah2 orang tuh)

Maka kita pun buat keputusan drastik tanpa fikir pro & cons nya.

Tp.. di satu detik.. jauh di sudut hati perkataan SABAR tu kita cuba highlight kan besar2. Tapi sayang nya kita sendiri cuba padam kan nya..

(Adoi.. SABAR tu PAHIT..tapi HASIL nya MANIS.. ingat2 lah..)

Dan... kadang2 tu jugak, time2 kita tengah berserabut memikirkan masalah2.. ada pulak masalah lain datang menimpa2 kita...

(rasa nak menyumpah2 pon ada)

(hoh.. seb baik dah tak migrain, kalau tak confirm.. saya MC!! *TQ Elken Spirulina* (>_<) )


Wednesday, September 22, 2010

Kalau

Kalau kat sana...

1. Ada uniform.
Baguss.. tak de la saya meroyan sangat cari baju kurung tiap2 bulan kan.. Jimatkan?

2. Kemungkinan besar terputus ngan dunia luar.
Private company confirm sekat gila penggunaan internet nih.. Hoh? x pe2 saya ok je..

3. jauh ngan sopping complex.
Jimat lg duit saya.. kalau x selalu rasa nak sopping je..

4. Makan murah kot?
Sempat lunch kt sana, rasa murah gila. Ayam kicap seketol, tahu & tempe sambal & kari tahu.. + air teh baru RM4.20. Gila babas murah. kalau kt kafe sini, mau rm5.00 x termasuk air.

5. Gaji di kurang banyak dari sekarang.
ni yg paling2 di pikir sampai sakit pale dah nih.. pegi kang.. gaji sikit, x pegi kang kot2 x keje dah mau nya pengsan..

kesimpulan nya... tengah pening nak terima atau tidak offer keje tuh..

pls.. tolong2..

Monday, September 20, 2010

Raya....??

Salam Aunties..
erk.. & Ankels

Sorry.. Raya tahun ni mood lari habiss..
adess..
Sebab utama?

Malam raya tu Abang Amir demam kuat..
x sampai seplo minit dia tido.. dah terjaga,
menangis2..
pastu tido balik.. dia terjaga lagi..
menangis lagi..
meracau2.
begitu la keadaan nya sepanjang malam raya itu..
badan nya panas..
Serius... mummy & daddy memang tak cukup tido..
sampai kampung hubby malam raya tu jugak..
penat & letih lom habis, Abang Amir lak demam..
kesian dia..

Actually dia demam sejak Isnin .. Tp, siang2 macam ok.. malam je panas nya meningkat2..
serius.. risau gak mummy..

but Alhamdulillah.. lepas pegi klinik kt Teriang, (Pahang) petang raya tu & amik air penawar dr seorang pakcik kt kg hubby, suhu badan nya kurang sikit.. malam tu abang Amir tido ngan aman tanpa gangguan..
(mummy & daddy too.. hik3)

Mummy dah siap2 fikir kalau demam dia x baik2 jugak.. Malam tu jugak kitorang berangkat balik KL & masukkan dia ke Hospital.

so..
ini je lah gambar2 raya pertama yang ada..
itu pun dari kamera anak sepupu hubby.
kt kamera sendiri lak x de sangat ..
sebab nye..
dalam demam2 Abang Amir masih sibuk nak berebut kamera ngan mummy..
adess..

adik Uzma..
actually tema baju raya kami warna hijau2 turqoise gitu..
tp, sebab saya pon x de masa nak menempah baju segala...
maka cacamarba lah kaler nye tahun ini..

hik3
tahun depan kena plan nak pakai kaler apa..
kena tempah awal2
takut busy lagi di saat2 akhir camni..

Family belah in Laws semua nih..

ni semua sepupu sepapat hubby

Raya kedua saya balik kampung saya lak di Endau, Johor..

Sampai2 umah mummy & abah saya dah pegi beraya kat Batu Pahat. Hisshhh sabar je lah.. bukan nak ajak kita pon..
kalo x buleh kumpul wet raya banyak2..
hik3..

Tp, menurut mummy saya, jalan Air Hitam ke Batu Pahat jem teruk.. nasib baik jugak tak de kanak2 yg ikut.. kalau tak konfirm cranky mengki dalam kereta.. plus, cuaca memang panas kat Johor..
huhuhu..

tu la.. len kali jangan lupakan cucu2 ya.. atok & nenek..
nak pg beraya harusssssssss bawak 2 tentera jepon ini..
hik3..

Jadi... tahun ni tak beraya jauh2.. Paling jauh ke Mersing je umah nenek sedara saya. Tu pun dia tak de.. Anak nya bawak ke Batu Pahat sebab dia kena stroke. Dah lumpuh satu badan.
Sedih jugak..
tak dapat berjumpa dia raya kali ni..

Dan sedih jugak tahun ni tak dapat beraya kat umah nenek saya di Air Hitam..
the only grandparents yg saya ada..

Gambar??
maaf !! .. alasan masih sama
tapi kali ni.. double yea..

ABANG & ADIK SIBUK BEREBUT KAMERA NGAN MUMMY..

hik3

p/s: ada sesapa x yg sudi menghulurkan kamera utk 2 budak bertuah ini?


Thursday, September 9, 2010

~Salam Aidilfitri~


Salam Aidifitri buat semua kenkawan & pembaca blog ini.
Maaf Zahir & Batin kalau ada tersilap kata & tersalah komen.
Berhati2 di jalan raya.
Pandu dengan cermat.
Rehat secukupnya sebelum memulakan perjalanan.
Semoga selamat sampai ke destinasi.

dari kami,
Ahmad Hisham Alias, Juriah Mohamed, Tuah Amir Harith & Tsara Uzma.


Wednesday, September 8, 2010

Yahuuu.....!!!

hehehe..
tahun lepas pekerja kontrak cam saya tak dapat apa2 pon..

tahun ni..
ALHAMDULILLAH..

mood = happy

hehehe..

NAK BELI CROCS baru!!!

*err... tugas tak berapa hakiki hari tu(pembanci) agak2 dapat RM500 jugak ke??**


Monday, September 6, 2010

Plan yang tak menjadi..

Salam...

Macam mana mood korang hari ni??
mesti dok fikir nak raya kan..
Mood kerja dah hilang langsung kan??
huhuhu..

Oklah..
Actually saya dah plan nak buat celebration birthday Abang Amir & kak Ayu & Iftar kat Intekma Resort pada hari Sabtu lepas..
Tp, last minute terpaksa cancel sebab kak Ayu, cousin mereka admit kat Assunta sebab high fever.

Saya lak dah siap2 tempah cupcakes dari office-mates.
Tp, tak pe lah.. tahun ni tak de rezeki makan kat Intekma Resort tu.. tahun depan ada kot..

Ni la cup cakes yang di buat oleh office mate saya..
comel2..
Sedapp..

so.. sebab kan Sabtu tu dah cancel.. Jadi kami sekeluarga buat plan kecil2an je.. ehehe..
sebelum jenjalan, kita amik gambar dulu..

Hehehe..
Adik sebenarnye nak buat 'peace'..
bukan '1Malaysia' ye..

Small celebration kt KFC je..
yummy betul burger saya nih..
hehehe

Adik sibuk tengok t.v..
nak tahu time bukak pose..

Semalam(Ahad) balik umah MIL. Pastu bawak Abang gunting rambut..
ehehe..
Moyok je muka Abang kena paksa gunting rambut.

Rambut raya..
mummy teman nak bagi semangat.. takut2 dia meraung masa kena gunting. Tp, dia baik je..
Nice boy..

3 years ago...

3 years ago..
6 September 2007 @ 5.23pm

Happy 3rd Birthday Abang..
Mummy & Daddy love U so much.

Semoga Abang Amir jadi anak yang soleh & beriman..
Anak yang baik

Abang & pemimpin yang baik..
Amin..



Wednesday, September 1, 2010

Daddy & Mummy berpuasa.. jadi, Abang kena masak sendiri.. :p

Salam Aunties..
Daddy & Mummy saya puasa.. jadi, saya masak sendiri tau!!

*
*
*
*

Ni ha dia.. Nasik goreng carrot & telor..
pastu bubuh kicap sikit..
sedap weh..
*
*
*
sila jgn meleleh air liur @ mengences di tgh hari camnih..
hihihi!!

**dgn itu, mummy turun pangkat jadi assistant chef saje.. ekekekekk**