Budak-budak bertuah

Monday, April 12, 2010

Apa yg terjadi??

Hish... malu lah nak citer pasal mummy saya ni.....
nak tahu?? dia kan....

Hari Jumaat lepas makan nasik ayam x ajak saya pun.. :( .. tp x per.. mlm sikit baru saya dapat rasa.. hmmm... ini lah habuan nasik ayam semasa berbengkel mummy saya nih...
dah separuh pinggan baru nak snap.. hua3

shhh.. nak pg mana lak ni.. baju cantik apa bagai.. woot woot.. jom ikut saya...

Yeah.. abang saya dah bangun tido & start la enjin kreativiti otak dia.. Kami pergi ke Ice World kt Taman Shamelin Perkasa, Cheras.. Ada apa ngan Taman Shamelin Perkasa ni?? Jom....

ok.. biar saya pikir nak makan apa... hmmm.. so many things to choose lah mummy.. all the ice creams looks so yummy....

sengal ke hapa ni mummy ni?? giler wat2 muka pulak.. tp mummy saya paling suka gambar yg ditangkap oleh abang saya ni... very the fotogediks..

yeah... apple juice with sour plum.. yummy.. saya suka sgt.. mango smoothies daddy x best!! :p hahaha

Ice cream tropical fruits.. Siyes so yummy.. tgk la abang saya tu.. Teruja gile..

Yummy kan??

Ha ha ha!! saya lagi lah teruja..

Spagetti Bolognese, Black Pepper Chic Chop... & ujung skali tu Curry Mee..
Yes.. the spagetti so yummy.. very different from rumah pizza.. Black pepper Chic is not so bad.. cuma kuahnya mcm terlebih kicap.. last but not least.. the Curry Mee also yummy too...

Geeee I forgot la apa nama ni.. Layer Cake kot.. Hmmm.. but this one saya rasa kt Jusco lagi sedap kot..

Happy Faces..

Happy-Happy lagi...

Perasan kacak lah abang saya nihh....

Mummy was here 10 years ago... Hahaha.. Ice World ni terletak betul2 depan Kolej mummy.. But masa tu Kolej Yayasan Pelajaran Mara.. Skang dah jadi Kolej Poly-Tech.. Tp.. mummy saya belajar setahun setengah je kat sini.. pastu beliau di buang transfer ke Uitm Shah Alam..

walaupun x lama .. tp mummy saya kata tempat ni is the best place on earth.. rindu pulak beliau kat kawan2 nye.. but... mummy your x-hostel look like haunted mansion.. seram!!

wow.. 10 tahun berlalu.. Stesyen LRT Pandan Jaya... ia tetap disini.. Auntie2 dan Uncle.. kat sini lah mummy & daddy saya first dating... Dalam hujan di remang2 senja.. hua hua hua

Posing jap.. hua hua.. skang anak dah dua.. rasa cam sekejap je pulak.. hmmm

Pastu.. of course la.. naik tren lah pulak.. takut nye saya.. hehehe

Kita nak pergi mana ni mummy??

Abang pun tertanya2.. nak pergi mana ni??

nak pergi The Mall lah.. shopping kasut abg & adik.. huhuhu..

Takut tp terujalah saya.. hehehe..

Lepas penat membeli kasut.. singgah McD pulak membasah kn tekak.

Ini ada lah moment2 sebelum air ribena ini tumpah ke seluar mummy.. sabar je lah....

ok lah... nak balik!! dah penat..

Sekian laporan bergambar untuk hari ini.. :0

13 comments:

aLyNnZ said...

huih..keliur tgk icekrim tuu..best!! tsara sebijik muka mama..kiut cam anak cino..

j.u.l.i.e said...

all foods looks so yummy la, especially ice cream....terliur tgk...nak eskrimmmmmm...

Ju@Lucky^Mummy said...

aLyNnZ : hehehe.. actually tsara suka buat memek2 muka yg cute2.. tp bila nak snap dia x mo dah.. huhuhu..

kak julie : jom.. pg Ice World..yummy ice cream..

Azura Iznil said...

Amboi..bersungguh betol Adik mamam ice cream yek..Untie mintak sket boleh?

nieda said...

terliur tgk ais krim tu..nampak sedap sangat

Nadiah Sidek said...

sedapnya dia mkn aiskrim..tak pelawa aunty sikit pun.. :p

Ju@Lucky^Mummy said...

kak Zura : Aunty leh mintak sikit.. tp kena belanje le.. hehehee..

Ju@Lucky^Mummy said...

nieda : jom kita ramai2 mkn eskrem kt Ice World..

Ju@Lucky^Mummy said...

Nadiah Sidek : meh jom belanje tsara kt Ice World.. hehehe..

eiNa said...

sedapnye tengok ice cream tuh.. hurmm..yummiiee yummiee...

Ju@Lucky^Mummy said...

eiNa : jom Aunty.. belanje tsara..ramai2 mam eskrem.. mmm yummy!!

[-suziey-] said...

wohooooo..jaaln sakan..best btl mkn2..hehe..nmpk lazattt..siap naik lrt bagai..melawat xhostel..best best..hehe

Ju@Lucky^Mummy said...

[-suziey-]: melawat hostel?? x mau.. takuttt~!