Budak-budak bertuah

Monday, November 8, 2010

Grrrr........!!

Sebenarnye saya geram sangat nih... rasa cam nak pukul² je mamat tuh.. Kalau dah pukul, pijak pulak bagusssss nye..

Tapi.... cabaran tu.. dia buat saya berkobar² lagi..

Berkobar² aper?

Menurunkan berat badan.. *hikss*

Mamat tu adalah orang yg menginterview saya hari tu. Dia kata apa kata saya cuba tahun depan je. Boleh saya turun kan berat badan.

Makcik terbakarrrrrrrrr di situ. Pandang dia kecik besar.. kecik besar..

sebab kan saya dah pandang dia camtu.. dia tengok balik slip Ujian kecergasan saya tu. Dia kata BMI saya ok. cett..

Tapi betol la.. rasa diri ni dah makin mengembang . Paling drastik lepas raya hari tu. Makan x ingatt dunia.. lagi satu org mesti ingat saya ni gemuk sebab pipi ku yang tembam itu.. Hik hik hik.. ini pipi memang tak boleh turun punye.. Semula jadi okeh. Dari kecik sampai la ni dia tembam ok.. lagi pon ini trademark juga ape.. Orang lain susah payah injek botok kasik naik pipi.. hihihi

Tak pe².. saya sebenarnya dah mula kan langkah berdiet + senaman. Nak jaga jantung jugak le kata kan.. Lagi pun sebelum kahwin saya selalu erobik. Sebab tu maintain je berat badan ni. Cuma lepas masuk hospital sebab kena buang appendik tu teruss jadik malas.. Hahaha.. alasan malas nak buat keje berat². Sudah nye jeans size 28 itu boleh ku pandangg saje.. tak boleh di pakai.. huuhuhhuu..



4 comments:

Nadia arRumaisha said...

same with me...skang sedang berusaha menurunkan berat badan yg merundum... itu yg bermacam tips ambil and and bermacam diet menu saya carik...huhuh

Zaidah said...

ciannyer ko jue....ko interview ape jue...

Ju@Lucky^Mummy said...

Nadia arRumaisha : sama² lah kita menurunkan berat badan ni ye.. :)

Ju@Lucky^Mummy said...

Zaidah : interview cikgu tadika.. hahaha.. kena cergas² sebab kena kejar budak² agak nye.. hihihi