Budak-budak bertuah

Thursday, November 4, 2010

Interview yg paling lama dalam sejarah hidup saya.. :)

Salam... Yup.. baru hari ni dapat bersiaran atas sebab² yang tidak dapat di elakkan.. Antara sebab utama ........... ni ha dia...



Hari Selasa saya pergi temuduga sebagai Pembantu Masyarakat TABIKA.. heh.. nak jadi cikgu pulak dah ye? Miahaha... cuba nasib lah orang kata. Kita kena berusaha. Kalau duduk saja pun tak dapat apa² kan. Usaha tu penting ya kawan².

KEMAS Selangor ni kat PKNS Shah Alam.. Sambil tu boleh menyelam cuci² mata kat PKNS ye.. hehehe.. Pukul 8.00pagi dah tercangok kat sini.
Actually.. citer nya panjang sebelum interview nih..
Sebab, hari Jumaat lepas baru saya dapat surat panggilan temuduga nih. Malam tu baru tahu ada interview. Iskk.. dalam hati mana sempat nak cari maklumat cam ni.. Sabtu & Ahad dah sibuk. tinggal Isnin je. Isnin lak nak kena buat report sebab Isnin tu 1haribulan. Tawakkal je lah.. baca² je mana yang sempat.
Pastu Isnin pagi tu hubby bagi tau yg interview tu ada ujian kecergasan (UKJK) .. iskk.. terkejut saya. Apsal lak kan? Siap hangin gak.. ingat ni interview PTD ka?? Saya memang tak baca habis surat panggilan temuduga tu. Sebab nya arahan ujian tu kat belakang. Saya baca depan je. Hik².. Ampunn hubby!!
Sudah nya.. malam tu baru nak cari kasut & baju apa bagai. Memang haru betol lah..

Ramai betol yang datang interview nih.. ada 200 org.. Adooyai.. ramaiii...

Lepas ujian kecergasan.. kita makan pulak!

Lepas makan ape semua menunggu lah pulak kena panggil interview. Korang nak tahu pukul bape saya masuk bilik ni?
5.30 petang ok!!


Ni ha antara umat Muhammad yang menunggu penuh kesabaran dalam usaha mendapat kan pekerjaan. Baguss.. Macam ni yang kita nak ye. Banyak² bersabar.
Apa² pun usaha ya!

4 comments:

NARDtheNERD said...

good luck..
:))

Ju@Lucky^Mummy said...

NARDtheNERD ; Thanks!!

:)

BIONIC WOMEN said...

saya dapat job ni utk last part interview tapi x dapat pergi kursus sebb MIL sakit..so resha jer..sedih sangat2

Ju@Lucky^Mummy said...

BIONIC WOMEN: tak pe.. boleh cuba lagi tahun depan..