Budak-budak bertuah

Friday, May 7, 2010

Abang punya hal

Biskut oreo
Pic credit to encik gugel

Kelmarin saya ada beli biskut oreo. Tp pek 3 pcs yg berharge RM0.80sen. Actually nak beli untuk diri sendiri sebab rasa lapar masa balik keje. Last2 saya lupa jugak. Pagi2 semalam dalam kereta saya keluarkan dan berikan pada abang & adik.. Hmmm... nampaknye mmg x cukuplah untuk mereka berdua ni.. So, I promised abang to buy another Oreo's biscuit on my way home nanti..

So.. last night saya dah siap2 letak biskut tu atas meja dalam bakul. Takut lupa nak bawak hari ni..

Abang Amir : mmm mummy apa tu?
sambil tunjuk biskut atas meja.

Mummy : ( hish.. nampak la pulak) err.. biskut Abang lah..

Abang Amir: oo.. mummy da li ek.. (oo mummy dah beli ek)
ok ok.. anti mummy work leh akan (nanti mummy work boleh makan)

Mummy : ye.. mummy dah beli .. esok Abang hantar mummy pegi work kita makan ya..

Abang Amir: ok .. ok

Huuu... siyes terharu kejap.. Sebab nya, normally kalau dia dah nampak apa2 mesti nak time2 tu gak.. Tak boleh di tolak permintaan nya.
Semalam, apabila dia act so nice, jadi hati saya sgt2 berbunga riang..
Ibarat dalam hati ada taman..
~~


20 comments:

Siti said...

bagusnya....hehehe..sejuk rasa hati kita kan. :)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam...dalam hati ada taman? mmg la kita sebagai mak akan rasa mcm tuh. huhuhuhu..

pepun hensem si abg tue..(amir)

alyyani said...

dia tau nk dkt mothers day kot tu pasal dia treat mummy dia nicely. good boy!

yusuf mujahidin ™ said...

wahhh

mamalieyna said...

huhu..rasa terharu kejap ye..anak2..

maszmadi said...

best nyer kalu anak dengar kata kan.. swonok..

Frodo Baggins said...

e'eh ..
jadi dak baik
keh3x ... tgh mood hari ibu kot :)


>>___<<

LYaFRINA said...

HEHEHH.. DIA TAU MAMA DIA NAK MAKN SGT BISKUT OREO TU..

SO SWEET LA..

Ain said...

ain pun sentiasa simpan stok biskut ni kat meja ofis.....

senang sikit ngap bila lapar kan...

budak2 memang suka biskut oreo nak nak part inti dia tu....

kalau anak2 ain inti jer dorang makan, biskut kasi kat mama...huhuhu...

Ju@Lucky^Mummy said...

Siti : mmg sejuk rasanya.. harap dia terus jadi good boy..

Ju@Lucky^Mummy said...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. : huhuhu rasa senang sgt hati ni..

TQ...

Ju@Lucky^Mummy said...

alyyani : mungkin dia tahu.. tp smlm suh dia cakap i love u mummy dia kata dia malu.. huhuhu..

Misz_zana'85 said...

Baik nyer abang amir.. :)

Ju@Lucky^Mummy said...

yusuf mujahidin ™ : heeee

Ju@Lucky^Mummy said...

mamalieyna : memang terharu sgt dia wat camtu.. huhuuu

Ju@Lucky^Mummy said...

maszmadi : sgt2 seronok.. Harap dia x naughty2 lagi dah..

Ju@Lucky^Mummy said...

Frodo Baggins : harap dia selalu jadi budak baik~

anak yg soleh

(",)

Ju@Lucky^Mummy said...

LYaFRINA : Mungkin jugak le dia tahu mummy pun nak jugak biskut tu..

Boleh makan sama2..

Ju@Lucky^Mummy said...

Ain : betul tu.. inti nya yg di mkn.. biskut sebelah je.. sebelah lg bg mummy nye..

Ju@Lucky^Mummy said...

Misz_zana'85 : Semoga dia berterusan jadi anak yg baik.