Budak-budak bertuah

Wednesday, May 5, 2010

Acara Balik Kampung

Aktiviti weekend yang lepas adalah balik kampung saya. Actually x de apa2 nak buat. Main reason nak balik kampung of course la sebab dah rindu kat mummy saya. Pastu angkut balik adik saya sebab dia buat Latihan Industri kt Syarikat Air Johor di Mersing. Beliau student Bach. Chemical Engineering UiTM Shah Alam. Huh.. besar sungguh dunia ni.. naper la semua org bertempek kat sini?? Konfius akak....~!

Sebab apa konfius.. ye la kan.. Kak Ngah saya memula study kt ITM Arau, Perlis.. Pastu transfer ke Shah Alam.. Saya pun sama gak la kan.. Baik2 study kt KYPMKL .. Pastu kena transfer ke Shah Alam. Adik bongsu saya ni lain sikit la.. Matriks kt Kuantan dulu pastu dpt sambung kt UiTM Shah Alam.

Sorang lagi adik saya iaitu Ateh, lebih kurang gak acara dia.. Study kt Melaka, pastu Mersing.. Last2 amik coz Trainer kt CIAST, Shah Alam. Tp.. agak hampagas la budak ni.. suh pg cari kerja mcm nak pergi cari jodoh pulak.. Apa yg di pilih x tahu la. Kalo x de keje.. silalah gantung sijil2 tu dlm frame cantik2 kt umah ye.. Hiks...

Ok.. berbalik cerita balik kampung saya iaitu Endau
land.. Nak cerita pun.. x pergi mana2 la .. Journey sahaja amik masa about 6 hours. Skang kami dah guna lebuharaya LEKAS .. Jadi, dari LEKAS turun ke Kuala Klawang. Kuala Klawang ke Simpang Pertang kemudian terus ke Bandar Baru Jempol. Dan terus terusan ke Muadzam, pastu Kuala Rompin & boleh la sampai ke Endauland tu..Err.. korang paham x agak2... Ye la saya amik jalan ni sebab nak elak dr lalu Kuala Pilah & Bukit Putus yg agak bahaye tu. Sesat?? Sila hubungi Balai Polis berhampiran ye.. hahaha
Apa2 hal.. layan gambar lah ye..

Ok.. Recharge energy kt R&R LEKAS. Sunyi gak tempat ni.. LEKAS ni pon baru bukak. Dalam gugel map pon x do laie...

Abang Amir mcm biasa la.. part2 ni memang dia suka yang amat..

Hah... ni cousin diorang.. Zara Anisah.. Anak kak Ngah saya la tu.

My mum actually terkejut ngan kedatangan Zara. (kak Ngah x dok skali ngan Mum) Selalunye jarang yg amat dia datang walau pun dok sekampung. Tah apa2 la kak Ngah saya ni kan?

Ni tengah confius.. sapa buli sapa nih...

Kurang 2 bulan dari Adik Tsara. Kira dah setahun la budak ni..

Abang Amir. Bersama sessi pengambaran bersama Pak Teh nya (adik saya Ateh tu).. Seb baik skang dah keje kedai gambar. So, jadi photograper pulak... Beliau bagi tips sikit amek gambar. Sikit2 boleh la kan.. Kamera akak bukan DSLR pon. Cap Ayam je.. Tp, ok la kan...

Layan mkn jelly

Cubaan lagi..

huhuhu!! dah nak balik dah pun... miahaha... I'm gonna miss this bright blue sky here...
Jambatan Endau. Sempadan Johor-Pahang. It's take 5 mins from my home.

Agak buhsan dalam kereta... kita bertudung la pulak ye dik... hik3..... Malaysia's Next Top Model Bertudung.. huhuhu

8 comments:

j.u.l.i.e said...

dh besar dh zaara..

mamalieyna said...

lama tak balik kampung...huhu..rindu ler..!

Ju@Lucky^Mummy said...

j.u.l.i.e : hmm.. diam x diam dah setahun..

Ju@Lucky^Mummy said...

mamalieyna : ye la kan.. sesekali balik buleh lepas kan rindu..

Suzana said...

kak.. adik cam mualaf je.. pakai tudung tu comel nya..

Ju@Lucky^Mummy said...

Suzana : Mcm anak cina ye..huhu..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ala tomey nyerrr!!

Ju@Lucky^Mummy said...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' :: huhuhu TQ~~!