Budak-budak bertuah

Wednesday, May 19, 2010

Potty Training

Woot Woot..
Abang dah mula berpotty training. Cuma dia mula ngan bila nak buang air besar je. Mungkin nak buang air besar dalam pempers tu dia dah x selesa. Jadi.. bila dia sakit perut, dia akan bagitau dia nak membuang..

Jadi, cepat2 lah kami bergegas bawak dia ke toilet. Tunggu dia melepaskan hajat. hohoho..

Cuma... hari tu daddy nya wat ajaran sesat.. last2 Abang ikut.. kalo najis tu keras leh la wat camtu daddy... Kalo cair kang??? camno?????
Buat apa??
Isk... malulah nak citer..

Apa2 pun Abang.. keep up the good work ye..

I love u..
Both of u..

4 comments:

Kauthar said...

Ju..mula2 nak potty training mmg susah jugak kan..kena sabar..atif mula2 tu bertabur jugak la..uhuhuh..tapi sekejap je training guna potty..pastu dia tknk dah..skarang dh guna toilet bowl..nak macam org besar jugak :D

Zaidah said...

memang susah nak potting training nie..kekadang tak sempat nak gie blik air..on the way dah terkuar..

Ju@Lucky^Mummy said...

Kauthar : Skang abangnye dah x suka sgt pakai pempers.. kenkadang kencing skali dlm pempers mula la dia nak bukak... bila bukak sy pon pakai kan seluar je.
Dah cakap ngan dia kalo nak wee wee bg tau lah.. tp, dia wee wee dlm suar jugak.. dah wee wee br nak ckp..
sabar2..
sentiasa sedia mop..
huhuhu..

Ju@Lucky^Mummy said...

Zaidah : tu la kan.. kena banyak sabar..
sikit2 ajar dia..
tp yg wat mummynye pening ada lah adik yang suka mengikut abang ke toilet..
hohoho.. sabarrr..