Budak-budak bertuah

Friday, June 11, 2010

Mode : Harap yg terbaik je

Dah x mo emo-emo + x nak fikir pasal kerja + tempat keje yg agak ****** ni.. okeh.. ada eloknye hari Jumaat yg mulia ni kita melayan gambo bebudak nih.. Dan cerita sket pasal abang & Adik..

Abang Amir.. Skang sudah lulus pergi bilik air. So, siang2 x pakai pempers.. Alhamdulillah.. sedikit jimat. Cuma malam nak tido & nak pergi / balik umah uwan nya sahaja pakai pempers. Ada la 2-3 kali kantoi ter wee wee atas lantai. Itu pon sebab asyik sangat tengok TV. Mummy dah sound dah suruh pegi wee wee.. tp sebok ngan TV.. seb baik kecik lagi.. Kalo dah besau memang kena piat telinga tu.. huhuhu

Adik.. sekarang apa orang cakap.. suma ikut.. paham ke tak paham x tau le.. men sebut je. Tapi, arahan boleh ikut dah.. suh amik remote ke.. tutup pintu ka.. sudah paham.. agak senang menyuruh dia membuat kerja..
Tapi.. yg x best nye.. bila abang kata nak pegi wee wee adik nya pon sibok nak bukak pempers..Dia pun sibok nak wee wee gak .. adoyai.. selalu kena bawa dua-dua pg bilik air.. Pastu main air.. Jangan le sebut2 nak mandi ke, nak poo poo depan adik ye.. nanti dia yang sampai dulu depan pintu bilik air.. huhuhu..





6 comments:

rynas said...

ohh sudah pandai bg tau nak we..we..bagus-bagus

Ju@Lucky^Mummy said...

rynas : hmm... senang sikit sekarang.. jimat .. hehehe

az rina a.k.a jaijina said...

salam perkenalan..cumei anak ju..

same ngan anak saye tu, asal org masuk blek air je nak ngikut, adess..

Ain said...

nak biasakan anak ke toilet ni memang tugas yang mencabar....

anak akak danish masa umur 5 tahun tido malam pakai dypers lagi....

skrg baru la tak kencing malam....

huhuhu...

Ju@Lucky^Mummy said...

az rina a.k.a jaijina : Salam kenal..

hehe terima kasih..

bile asek nak ngikut ke bilik air tu la.. rasa adoooyaii... sabarr je lah..

Ju@Lucky^Mummy said...

Ain : hehehe.. sabar je lah dulu.. nanti dah pandai senang. Jimat pon jimat.. heheh..