Budak-budak bertuah

Tuesday, March 9, 2010

My Name Is Tuah Amir Harith

My Name Is Tuah Amir Harith.
I'm not a terrorist.. ahaks!~

Ma ma'na Tuah Amir Harith?
AMIR - Pemimpin/Raja
HARITH - Yang Berusaha
TUAH - x tau.. pi carik kt Kamus Dewan.. ahahaha


Inilah saya ketika berusia 2 bulan.. terkejut saya la mummy.. Mummy ni amek gambar seksi2 pulak..
Tp.. x per saya lelaki.. Aurat x nampak..

Saya ngan nenek saya.. Bam2 x? Masa ni mummy saya baru lepas habis pantang.. Saya dah nak balik Klang. Dah dua bulan saya dok ngan nenek saya kat Johor. Tp.. kat Johor memang best!! nenek saya mandikan saya, tolong tuamkan perut saya, urut2 saya.. lagi pun kat sini Atok selalu beli ikan & sayur fresh2.. mummy saya makan ikan yg sedap2 sebab tu saya jadi bam2 cam ni..

Masa ni saya dah 4 bulan. Saya dah expert meniarap.. itu pasal saya sengih memanjang...

Cak...!!
Mummy pls give me a ADIK
ok ok.. it's on the way lah dear.. ahahahaks

10 bulan.. yay.. saya akan dapat adik!!

11 bulan.. dah x baper bam2

sambut birthday 1st ngan cousin saya yg beza nya setahun je.

1 tahun 5 bulan.. saya nampak macho kan??

Mummy2.. adik cry.. Oh why~!

sambut bday saya yg kedua kt KGPA.. saya tahu rambut saya memang lah blonde.. jgn la puji lebih2.. hik3

Sambut raya lah pulak..~

Nasib baik la cousin saya belah mummy saya tu kecik lagi.. kalo tidak dah lama dah saya buli dia mcm adik saya ni.. hik3
(beraya kt umah makcik saya ni)

Mummy jap yek.. Saya nak SMS daddy.. suh dia beli air Bina (Ribena) & Air Lo (Milo)
Adik pun nak jugak~

Orang kata berdua lebih baik kan Mummy??

Inilah gambar baru saya~ Saya nak showing off my masculine side.. Nampak macho x?

Nota kaki mummy:.. hik3.. hatiku duka lara nie.. tgk gambar anak2 jadi sembuh sikit.. Merekalah penawar hati terbaik saya~~

11 comments:

mamalieyna said...

wahhh sesi flasback eh..mmg tengok muka anak, terus tenteram jiwa..ilang sume duka lara..hehe..

sihat+semangat tul si tuah ni!

Ju@Lucky^Mummy said...

mamalieyna : rindu masa dia baby2 dulu.. hik3

dulu kussemangat, skrg dah kurus.. sedih sy.. hu3

F U N F A B U L O S I T Y said...

transformasi yg berlakuuu-ajaib yer ;D

Ju@Lucky^Mummy said...

F U N F A B U L O S I T Y : memang ajaib~

Aujinz said...

owh..comellah dier..

meh kawan ngan uncle meh..
walaupun lanun...tetap ranggi..ahaks..

Ju@Lucky^Mummy said...

Aujinz : x mo.. sy x bg .. sho2..
hik3..

Siti said...

tembam betul tuah masa umur 2 bulan yer...
bila anak2 dah besar mesti rindu time dia baby2 dulu. :))

Kamal said...

"Ju@Lucky^Mummy said...
rindu masa dia baby2 dulu.. hik3"

tambah baby lg 1 la.. ekeke

p/s: teringat time dulu2 bila tgk stroller tu.. hahaha...

Ju@Lucky^Mummy said...

En. Kamal : Sy nak tambah la.. tp tunggu en. Alphard saya keluar dulu .. baru syiok naik Alphard secara berjemaah gitu.. hak3

aLyNnZ said...

salam..
bertuahnyer bdn dh dpt anak sepasang boboy n gegurl..complete life..tomei2 belaka n trsgt larr bam bam..time lahir brp kilo?

Ju@Lucky^Mummy said...

aLyNnZ : Salam.. berat dia 2.45kg je.... kecik je pulak tu.. masa tu sedih jugak la sbb normal berat should be 2.5kg.. Alhamdulillah.. berkat susu ibu.. berat bertambah2 2 kali ganda...