Budak-budak bertuah

Wednesday, March 24, 2010

Pagi2 dah kena

Pagi2 dah kena TAG dari En. Bullet . Harap En. Bullet berpuashati & jantung. Erkk.. x lucky ke jawab soalan2 TAG??

1. Siapakah diri anda di rumah?

Di rumah mummy saya, saya adalah seorang kanak2 ribena yg riang ria. Kejap2 kang mummy saya mula la menjerit suruh kemas itu.. kemas ini.. masak air, masak nasik cepat2, masak ikan goreng, masak dan masak lagi.. Hish.. asyik masak je.. apa fungsi kakak saya yg 2 orang tu? erk.. konfiusss.. Maka, sebab itulah saya memikul tugas berat skang ni. Kakak kepada kakak2 & Abang saya. Adik2 saya apa tah lagi.. Asyik2 tanya saya itu ini.. Ini itu... Pening~~

Kalau kat rumah sendiri.. of coz la saya seorang isteri mithali yg amat di senangi suami saya. Tak caya tanya lah sendirik.. Best x ada isteri yg akan bertanya di mlm2 hari nak makan apa "B.. nak kari, tomyam ke ayam?" en. suami "kari" isteri mithali "ok.. sup ke.. goreng ?" en. suami "sup" . isteri mithali "baiklah.. mee maggi kari sup cepat di masak dlm 2 minit shj" HUA HUA.. pantas kan?


2. Siapakah diri anda disamping rakan?

erkk... saya ni boleh la di katakan sbg tempat mengadu-domba, sessi umpat mengumpat. Kutuk mengutuk.. boleh x gitu?? hik3.. jujur sangat la pulak saya ni.. :p


3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai


Wow.......
1 . Mesti la nak En Alphard. Kalau x apa guna nya saya letak gambar beliau di belog ini??
2 . Pastu dah ada En. Alphard, nak pulak Nissan FairladyZ tu..
3. Hah.. Nak Kondo Orion kt Jln Tun Razak tu boleh x? senang nak pergi keje jalan kaki je. Agak sakit jantung, IJN kt sebelah rumah je.. hahahaha
4. Nak melancong ke Jepun & Korea.
5. Nak baby boy lg satu.. Nama dah ada.. org je belum ada..hahaha.. (kang ini yg jadik no 1 impian saya en suami saya tolong laksanakan.. :p)

4. Siapakah nama pasangan anda?


En. Suami saya adalah En. Ahmad Hisham Alias

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda


1. Beliau suka tgk cerita penyiasatan.. segala jenis CSI, NCIS, Criminal Minds, Bones.. & mcm lagi.. saya pun suka jugak.. ;)
2. Suka mkn tauhu.. itu feveret saya gak tu.
3. Beliau adalah kaunter buat susu.. 2 org budak itu nak minum susu buatan tangan beliau.. hehehe.. maka saya boleh tido ngan aman setiap mlm.. hua hua hua..
4. Beliau seorang yg jujur ngan saya..
5. Beliau seorang yg romantik.. huhuhu.. dgn cara dia la.. cuma saya je tahu.. :p

6.Bila tarikh anda couple?


tarikh tepat x tahu la.. sedar2 je dah couple.. kalau first dating tu ingat le .. 15/10/2000


7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?


Ada tu ada... x perlu la nak citer... sbb, terlalu pahit sgt2


8.Lagu tema cinta anda?


Lagu tiga kupang... hua hua..
lagi satu.. satu satu saya sayang mummy, dua dua saya sayang daddy, tiga tiga sayang adik2, satu dua tiga sayang semuanya... huhuhuhu

lagu tema? erkkk... 6th Sense.. Tanpa..


9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?


Beliau sudah maintain hensem.. jadi x perlu la beliau berubah apa2.

10.Tag 7 rakan anda yang lain

mangsa2 seterusnya....

Nidza - ha.. jawab.. dulu selalu Tag aku.. kikiki
Kak Siti
Kak Zura -akak jgn rehat lama2.. ;)
dan
sapa2 lah yg sudi ya...

8 comments:

Siti said...

kui..kui..kui...hahahaha....
berani Ju TAG akak yer...hahaha
adoi..takleh lari dah nih...
nanti akak akan cuba selesaikan TAG ni yer..terima kasih la sebab ingat kat akak yer. :)

BULLET said...

takat masak megi...adik bullet leh gak..hahahah

Ju@Lucky^Mummy said...

kak Siti : ha.. akak jgn lari.. hehehe

Ju@Lucky^Mummy said...

BULLET : hahaha.. kira mithali la tu... offer suami dulu sebelum dia mintak.. hikkkk.. auuummm...

~0~ said...

hahahha...

kena gak tag nie dari bullet...xwat lg...

Suzana said...

bb boy je ke? bb gurl?

Ju@Lucky^Mummy said...

~0~ : hahaha
jawab.. jgn x jawab

Ju@Lucky^Mummy said...

Suzana : pasal baby boy je yg dah ada nama.. baby gurl lom ada lagi..

hi3..